lördag 30 mars 2024

Profetior, Del 5

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                             2024-03-30

[9:79] De som kritiserar de generösa troende för att ge för mycket, och som förlöjligar de fattiga troende för att ge för lite, föraktas av GUD. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[9:85] Imponeras inte av deras pengar eller deras barn; GUD låter dessa bli upphov till bedrövelse för dem i denna världen, och deras själar avlägsnar sig som icke troende.

[9:88] Vad gäller budbäraren och de som trodde med honom, strävar de ivrigt med sina pengar och sina liv. De har förtjänat alla goda ting; de är vinnarna. [9:89] GUD har preparerat trädgårdar med flytande bäckar för dem, vari de vistas för evigt. Det är den största triumfen.

[9:100] Vad gäller de första pionjärerna som immigrerade (Muhajerin), anhängarna som gav dem skydd (Ansar), och de som följde dem i rättfärdighet, är GUD nöjd med dem, och de är nöjda med Honom. Han har preparerat trädgårdar med flytande bäckar för dem, vari de vistas för evigt. Detta är den största triumfen.

[9:117] GUD har räddat profeten, immigranterna (Muhajireen) och anhängarna som gav dem mat, husrum och skydd (Ãnsar), som följde honom under de svåra tiderna. Det var då som hjärtat hos vissa av dem nästan vacklade. Men Han har räddat dem, för Han är Medlidsam gentemot dem, Barmhärtigast.

[10:7] De som inte förväntar sig att möta oss, som är upptagna med detta världsliga liv, är nöjda med det, och vägrar att beakta våra bevis; [10:8] dessa har ådragit sig Helvetet som sin slutliga boning, som en konsekvens av sina egna verk.

[10:9] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, vägleder deras Herre dem på grund av deras tro. Bäckar kommer att flyta under dem i lycksalighetens trädgårdar.

[10:17] Vem är ondare än den som hittar på lögner om GUD eller förkastar Hans uppenbarelser. Utan tvekan, lyckas aldrig de som överträder.

[10:26] För de rättfärdiga kommer belöningen att mångfaldigas flera gånger om. Deras ansikten kommer aldrig att uppleva något berövande eller någon skam. De är Paradisets invånare; där vistas de för evigt.

[10:27] Vad gäller de som förvärvade synder, är deras straff likvärdigt deras synd. Förödmjukelse är deras lott, och ingen förutom GUD kan skydda dem. Deras ansikten kommer tyckas begravda i mängder av mörk natt. De kommer att vara Helvetets invånare; där vistas de för evigt.

[10:28] På dagen då vi sammankallar dem alla, kommer vi att säga till de som dyrkade idoler, "Vi har sammankallat er, tillsammans med era idoler." Vi kommer att låta dem konfrontera varandra, och deras idoler kommer att säga till dem, "Vi hade ingen aning om att ni idoliserade oss.

[10:30] Det är då som varje själ kommer att granska allt den har gjort. De kommer att sändas tillbaka till GUD, deras rättmätige Herre och Mästare, och idolerna de fabricerat kommer att förkasta dem.

[10:62] GUDs anhängare har absolut ingenting att frukta, ej heller kommer de att sörja.
[10:63] Det är de som tror och som för ett rättfärdigt liv. [10:64] För dem, glädje och lycka i denna världen, liksom i Livet Efter Detta. Det är GUDs oföränderliga lag. Sådan är den största triumfen.

[10:93] Vi har hedrat Israels Barn med en ärbar ställning, och välsignat dem med goda gåvor. Trots det, tvistade de när denna kunskap kom till dem. Er Herre kommer att döma dem på Återuppståndelsens Dag beträffande allt de tvistat om.

[10:109] Följ det som uppenbaras för dig, och ha tålamod tills GUD utfärdar Sin dom; Han är den bästa domaren. * Bara Allah dömer.

[11:11] Vad gäller de som ihärdigt håller ut, och som för ett rättfärdigt liv, förtjänar de förlåtelse och en generös belöning.

[11:15] De som ägnar sig åt detta världsliga liv och dess materiella fåfängor, kommer vi att ersätta för deras verk i detta livet, utan minsta reducering. [11:16] Det är de som gav upp sin del i Livet Efter Detta, och följaktligen är Helvetet deras öde. Alla deras verk är förgäves; allt de har gjort kommer att tillintetgöras.

[11:17] Vad gäller de som får ett solitt bevis från sin Herre, rapporterat av ett vittne från Honom, och innan det, var Moseboken ett föregående exempel och en nåd, kommer de absolut att tro. Vad gäller de som inte tror bland de olika grupperna, väntar Helvetet dem. Hys inga tvivel; detta är sanningen från er Herre, men de flesta människorna tror inte.

[11:18] Vilka är ondare än de som hittar på lögner om GUD? * Om Iranier och deras hadither om Gud. De kommer att ställas inför sin Herre, och vittnena kommer att säga, "Det var dessa som ljög om sin Herre. GUDs förbannelse har drabbat överträdarna." [11:19] De avviker från GUDs väg, och försöker göra den krokig, och de tror inte på Livet Efter Detta. [11:20] Dessa kommer aldrig att komma undan, ej heller kommer de att finna några herrar eller mästare som kan hjälpa dem mot GUD. Straffet kommer att fördubblas för dem. De har inte lyckats höra, och de har inte lyckats se. [11:21] Det är dessa som förlorar sina själar, och idolerna de fabricerat kommer att förkasta dem. [11:22] Det råder inga tvivel om att de kommer att vara de värsta förlorarna i Livet Efter Detta.

[11:23] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, som ägnar sig själva till sin Herre, är de Paradisets invånare; däri visats de för evigt.

[11:103] Detta borde vara en läxa för de som fruktar straffet i Livet Efter Detta. Det är en dag då alla människor kommer att föras samman - en dag att bevittnas. [11:104] Vi har utsett en bestämd tidpunkt för det att äga rum. [11:105] Dagen det sker, kommer ingen själ att yttra ett enda ord, förutom enligt Hans vilja. En del kommer att vara miserabla, andra lyckliga.

[11:106] Vad gäller de miserabla, kommer de att befinna sig i Helvetet, vari de suckar och jämrar sig. [11:107] Däri vistas de för evigt, så länge himmlarna och jorden består, enligt er Herres vilja. Er Herre gör vad Han vill.

[11:108] Vad de lyckosamma beträffar, kommer de att befinna sig i Paradiset. Däri vistas de för evigt, så länge himmlarna och jorden består, enligt er Herres vilja - en oändlig belöning.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar