tisdag 26 mars 2024

Profetior, Del 1

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-03-26

[2:101] Nu när en budbärare från GUD kommit till dem, och trots att han bevisar och bekräftar deras egen skrift, ignorerar vissa av skriftens anhängare (Judar, Kristna, och Muslimer) GUDs skrift, och vänder den ryggen till, som om de aldrig haft någon skrift.

[2:102] De ägnade sig åt det som djävlarna lärde ut beträffande Salomons kungadöme. Salomon var emellertid inte en icke troende, men djävlarna var icke troende. De lärde människorna trolldom, och det som sänts ner via de två änglarna Haroot och Maroot. De båda avslöjade inte sådan kunskap utan att förklara: "Detta är ett test. Ni ska inte missbruka sådan kunskap." Men människorna använde det i onda planer, som att bryta upp äktenskap. De kan aldrig skada någon mot GUDs vilja. Med andra ord lär de sig vad som skadar dem, inte vad som hjälper dem, och de vet mycket väl att den som utövar trolldom inte kommer att ha någon del i Livet Efter Detta. Om de bara visste hur bedrövligt det de säljer sina själar för är.

[2:106] När vi upphäver ett mirakel eller låter det falla i glömska, åstadkommer vi ett bättre, eller åtminstone likvärdigt mirakel. Inser ni inte att GUD är Allsmäktig?

[2:126] Abraham bad, "Min Herre, gör detta till ett fridfullt land, och förse dess folk med frukter. Ge till dem som tror på GUD och på den Sista Dagen." (Gud) sa, "Jag kommer även att ge till dem som inte tror. Jag kommer att låta dem njuta tillfälligt, och sedan överlämna dem till Helvetets straff och ett miserabelt öde."

[2:148] Var och en av er väljer riktningen som ni vill följa; ni ska rusa mot rättfärdighet. Vart ni än befinner er, kommer GUD att sammankalla er alla. GUD är Allsmäktig.

[2:155] Vi kommer säkerligen att testa er med en del rädsla, hunger, förlust av pengar, liv, och skördar. Ge goda nyheter till de som är ihärdiga.

[2:174] De som döljer GUDs uppenbarelser i skriften i utbyte mot en ringa materiell förtjänst, slukar endast ner eld i sina bukar. GUD kommer inte att tala till dem på Återuppståndelsens Dag, ej heller kommer Han att rena dem. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[2:210] Väntar de på att GUD Själv kommer till dem i täta moln tillsammans med änglarna? När det händer kommer hela saken redan vara avgjord, och allting kommer att återvända till GUD.

[2:251] De besegrade dem med GUDs lov, och David dödade Goliat. GUD gav honom herravälde och visdom, och undervisade honom som Han ville. Vore det inte för att GUD hjälpte vissa människor mot andra, skulle det vara kaos på jorden. Men GUD öser Sin nåd över människorna.

[3:12] Säg till de som inte tror, "Ni kommer att besegras, och därefter sammanföras i Helvetet; vilken miserabel boning!"

[3:21] De som förkastat GUDs uppenbarelser, som orättmätigt dödat profeterna och de bland människorna som förespråkade rättvisa, lova dem ett plågsamt straff. [3:22] Deras verk har tillintetgjorts, både i detta livet och i Livet Efter Detta, och de kommer inte att ha någon som hjälper dem.

[3:25] Hur kommer det att vara för dem när vi sammankallar dem på den där oundvikliga dagen? Varje själ kommer att betalas för allt den förvärvat, utan minsta orättvisa.

[3:30] Den dagen kommer, då varje själ kommer att se alla goda gärningar den gjort läggas fram. Vad gäller de onda gärningarna, kommer den att önska att de togs långt, långt bort. GUD gör er aktsamma på att ni ska vörda endast Honom. GUD är Medlidsam gentemot människorna.

[3:45] Änglarna sa, "O Maria, GUD ger dig goda nyheter: ett Ord från Honom vars namn är `Messias, Jesus, Marias son. Han kommer att vara framstående i detta livet och i Livet Efter Detta, och en av dem som står Mig närmast. [3:46] "Han kommer att tala till människorna från krubban, och även som vuxen; han kommer att vara en av de rättfärdiga."

[3:55] Följaktligen sa GUD, "O Jesus, Jag tänker avsluta ditt liv, upphöja dig till Mig, och befria dig från de icke troende. Jag kommer att upphöja de som följer dig över de som inte tror, till Återuppståndelsens Dag. Därefter kommer ni slutligen att återvända till Mig, allesamman, då Jag kommer att döma ibland er beträffande era tvister.

[3:56] "Vad gäller de som inte tror, kommer Jag att överlämna dem till ett smärtsamt straff i denna världen och i Livet Efter Detta. Det kommer inte att finnas någon som hjälper dem." [3:57] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, kommer Han att rikligt belöna dem. GUD älskar inte de orättvisa.

[3:59] Vad GUD anbelangar, är exemplet på Jesus och Adam desamma; Han skapade honom av stoft och sa sedan till honom, "Var," så blev han.

[3:77] Vad gäller de som byter ut GUDs förbund och sina förpliktelser för ett billigt pris, får de ingen del av Livet Efter Detta. GUD kommer varken tala till dem eller se på dem på Återuppståndelsens Dag, ej heller kommer Han att rena dem. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[3:81] GUD slöt ett förbund med profeterna, och sa, "Jag kommer att ge er skriften och visdom. Därefter kommer en budbärare att komma för att bekräfta alla existerande skrifter. Ni ska tro på honom och stödja honom." Han sa, "Samtycker ni till detta, och lovar ni att upprätthålla detta förbund?" De sa, "Vi samtycker." Han sa, "Ni har således vittnat om det, och Jag vittnar tillsammans med er."

[3:85] Från den som antar något annat än underkastelse som sin religion, kommer ingenting att godtagas, och i Livet Efter Detta kommer han att tillhöra förlorarna.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar