torsdag 14 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 24

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-03-14

[20:120] Men djävulen viskade till dem, och sa, "O Adam, låt mig visa dig oändlighetens träd och evigt herravälde. [20:121] De åt av det, varpå deras kroppar blev synliga för dem, och de försökte täcka sina kroppar med Paradisets löv. Adam lydde alltså inte sin Herre och föll. * Man ska inte visa sig med nakna kroppar.

[20:130] Ha därför tålamod trots deras uttalanden, och prisa och förhärliga din Herre före soluppgången och före solnedgången. Och prisa Honom under natten, liksom vid dagens båda gränser, så att du må vara lycklig.

[20:131] Och eftertrakta inte det som vi givit några andra människor. Det är tillfälliga utsmyckningar i detta livet, med vilka vi testar dem. Det som er Herre ger er är mycket bättre, och varar för evigt.

[21:11] Vi tillintetgjorde många samhällen på grund av deras överträdelse, och ersatte dem med andra människor.

[21:18] I stället är det vår plan att bestyrka sanningen mot lögnen, för att besegra den. Ve er för de yttranden ni yttrar.

[21:23] Ingenting Han gör ska någonsin ifrågasättas, medan alla andra ifrågasätts.

[21:35] Alla människor kommer att få uppleva döden, efter att vi satt er på prov genom motgång och framgång, sedan återvänder ni slutligen till oss.

[21:37] Människan är otålig i sin natur. Jag kommer att visa er Mina tecken med tiden; ha inte så bråttom.

[21:73] Vi gjorde dem (=Profeterna) till imamer som vägledde enligt våra budord, vi lärde dem hur man verkar rättfärdighet, hur man iakttager Kontaktbönerna (Salat) och den obligatoriska välgörenheten (Zakat).* För oss, var de trogna dyrkare. ** Imamernas uppgift

[21:92] Er församling är endast en, och endast Jag är er Herre; ni ska dyrka endast Mig. [21:93] Trots det delade de upp sig i motsatta trosläror. De kommer alla att återvända till oss (för att dömas).

[21:94] Vad gäller de som verkar rättfärdighet, samtidigt som de tror, kommer deras verk inte att gå till spillo; vi dokumenterar det.

[21:105] Vi har fastställt i Psalmerna, liksom i andra skrifter, att jorden ska ärvas av Mina rättfärdiga dyrkare.

[22:8] Bland människorna finns den som argumenterar om GUD utan kunskap och utan vägledning, och utan en upplysande skrift. [22:9] Arrogant försöker han avleda människor från GUDs väg. Följaktligen ådrar han sig förödmjukelse i detta livet, och på Återuppståndelsens Dag överlämnar vi honom till plågan av att brännas.

[22:11] Bland människorna finns den som dyrkar GUD villkorligt. Går saker och ting bra för honom är han nöjd. Men drabbas han av motgång, vänder han helt om. Följaktligen förlorar han både detta livet och Livet Efter Detta. Sådan är den verkliga förlusten.

[22:13] Han avgudar vad som är mer benäget att skada honom än hjälpa honom. Vilken miserabel herre! Vilket miserabelt sällskap! * Om Idoler

[22:17] De som tror, de Judiska, de som konverterat, de Kristna, Zarathustrianerna och idoldyrkarna, GUD är Den som kommer att döma ibland dem på Återuppståndelsens Dag. GUD ser allt.

[22:24] De har vägletts till de goda orden; de har vägletts på den Mest Prisades väg.

[22:25] De som inte tror, som tillbakavisar andra från GUDs väg och från den Heliga Moskén vi tillägnat alla människor - vare sig infödda eller besökare - som försöker förorena och korrumpera den, kommer vi säkerligen att hemsöka med ett smärtsamt straff.

[22:27] "Och förkunna att människorna ska iaktta Hajj vallfärden.* De kommer att komma till er till fots eller farandes på olika sorters utmattade (transportmedel). De kommer att komma från de mest avlägsna platser." [22:28] De får söka kommersiella vinningar, och de ska fira minnet av GUDs namn under de specificerade dagarna, för att ha försett dem med boskap. "Ät därav, och ge mat till de drabbade och de fattiga." [22:29] De ska fullfölja sina förpliktelser, uppfylla sina löften, och besöka den uråldriga helgedomen. [22:30] De som vördar riterna GUD förordnat, har förtjänat en god belöning hos sin Herre. All boskap har tillåtits som mat åt er, förutom de som specifikt förbjudits er. Ni ska undvika det avskyvärda av idoldyrkan, och undvik att säga annat än sanningen.

[22:32] Sannerligen, de som vördar riterna fastställda av GUD, demonstrerar det rättfärdiga i sina hjärtan.

[22:34] För varje församling [Kristna, Judar, Muslimer] har vi fastställt riter med vilka de firar minnet av GUD, för att ha försett dem med boskapen. Er gud är en och samma gud; ni ska underkasta er Honom. Ge goda nyheter till de som lyder. [22:35] Det är de vars hjärtan skälver när de nämner GUD, de håller ihärdigt ut under motgång, de iakttager Kontaktbönerna (Salat), och av våra gåvor till dem ger de till välgörenhet.

[22:36] Djuroffren tillhör de riter GUD fastställt för ert eget bästa.* Ni ska nämna GUDs namn över dem när de står på rad. När de väl överlämnas för att offras, ska ni äta därav och ge till de fattiga och de behövande. Det är anledningen till att vi kuvade dem för er, så att ni ska kunna visa er tacksamhet.

[22:38] GUD försvarar de som tror. GUD älskar inte någon bedragare, otacksam.

[22:40] De vräktes med orätt från sina hem, av ingen annan anledning än för att de sa, "Vår Herre är GUD." Vore det inte för att GUD stöttat vissa människor mot andra, skulle kloster, kyrkor, synagogor och moskéer - där man regelbundet firar minnet av GUDs namn - blivit förstörda. Absolut, GUD stödjer den som stödjer Honom. GUD är Mäktig, Allsmäktig.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar