söndag 17 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 27

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-03-17

[24:62] De sant troende är de som tror på GUD och Hans budbärare,* och när de är med med honom i ett församlingsmöte, lämnar de inte honom utan att be om lov. De som ber om lov är de som tror på GUD och Hans budbärare. Om de ber om din tillåtelse, för att ta itu med en del av sina angelägenheter, får du ge tillåtelse till vem du vill, och be GUD att förlåta dem. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[24:63] Behandla inte budbärarens önskemål som ni behandlar varandras önskemål. GUD är fullt medveten om de bland er som smyger iväg med klena ursäkter. Låt dem ta sig i akt - de som inte lyder hans order - för en katastrof kanske drabbar dem, eller ett smärtsamt straff.

[25:31] Vi sätter också upp fiender mot alla profeter från de skyldiga. Er Herre räcker som vägledare, mästare.

[25:43] Har du sett den vars gud är hans eget ego? Kommer du att vara hans försvarare?

[25:52] Rätta er därför inte efter de som inte tror, och motarbeta dem med detta, en utomordentlig strävan.

[25:67] När de ger är de varken slösaktiga eller snåla; de ger med måtta.

[25:68] De ber aldrig till någon annan gud vid sidan av GUD, ej heller dödar de någon för GUD har gjort livet heligt förutom i rättvisans namn. Ej heller begår de äktenskapsbrott. De som begår dessa brott kommer att få betala för det.

[25:71] De som ångrar sig och för ett rättfärdigt liv, räddar GUD; en fullständig frälsning.

[25:72] Deras vittnesmål är aldrig falskt. När de kommer i kontakt med meningslöst prat, ignorerar de det.

[25:73] När de påminns om sin Herres uppenbarelser, reagerar de aldrig på dem som om de vore döva och blinda.

[26:47] De (=magikerna som arbetade för Farao) sa, "Vi tror på universums Herre. [26:48] "Moses och Arons Herre." [26:49] Han (=Farao) sa, "Trodde ni med honom innan jag gav er tillstånd? Han måste vara er lärare, som lärt er magi. Ni kommer säkerligen att få veta. Jag kommer att skära av era händer och fötter på ömse sidor. Jag kommer att korsfästa varenda en av er." [26:50] De sa, "Det kommer inte att förändra vårt beslut; vi kommer att återvända till vår Herre. * Man ska inte ljuga även om det gäller livet. [26:51] "Vi hoppas att vår Herre kommer att förlåta oss våra synder, speciellt eftersom vi är de första att tro."

[26:130] Hûd : "Och när ni (=Ãd ) slår, slår ni utan nåd. * Man ska vara barmhärtigt även när man slår.

[26:151] Sãleh till Thamoud : "Lyd inte de som överträder. [26:152] "Som begår onda, inte goda verk."

[26:181] Shu'aib till Folket av Skogarna : "Ni ska ge hela mått när ni gör affärer; luras inte. [26:182] "Ni ska väga med en rättvis våg. [26:183] "Lura inte människorna på deras rättigheter, och far inte med osanning på jorden.

[26:225] Ser ni inte att deras lojalitet skiftar i förhållande till situationen? [26:226] Och att de säger vad de inte gör?

[27:3] Som iakttager Kontaktbönerna (Salat), ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och vad gäller Livet Efter Detta är de helt övertygade.

[27:4] För de som inte tror på Livet Efter Detta, smyckar vi deras gärningar i deras ögon. Följaktligen fortsätter de att famla.

[27:14] De (=Faraos folk) avvisade dem, och övertygades helt om sina felaktiga sätt på grund av sin arrogans. Lägg märke till konsekvenserna för de som begår ondska.

[27:54] Lot sa till sitt folk, "Hur kan ni göra något så avskyvärt, offentligt, fast ni kan se? [27:55] "Ni ägnar er åt sexuellt umgänge med männen, av lusta, i stället för kvinnorna. Ni är verkligen okunniga människor."

[27:92] Och att recitera Koranen. Den som är vägledd, är det för sitt eget bästa, om de går vilse, säg, "Jag är endast en varnare." ingen tvång i religion.

[28:4] Farao kom att vara en tyrann på jorden, och diskriminerade vissa människor. Han förföljde en hjälplös grupp av dem, slaktade deras söner, medan han skonade deras döttrar. Han var verkligen ond.

[28:5] Vi ville ge de förtryckta upprättelse på jorden, göra dem till ledare, och göra dem till arvtagare.

[28:59] För er Herre utplånar aldrig ett samhälle utan att skicka in en budbärare i dess mitt, för att recitera våra uppenbarelser för dem. Vi utplånar aldrig ett samhälle, om inte dess människorna är onda.

[28:83] Vi reserverar boningen i Livet Efter Detta för de som inte strävar efter upphöjelse på jorden, eller oärlighet. Den yttersta segern tillhör de rättfärdiga.

[28:84] Den som verkar rättfärdighet får en mycket bättre belöning. Vad gäller de som begår synder, står straffet för deras synder i exakt förhållande till deras gärningar.

[29:8] Vi ålade människan att hedra sina föräldrar. Men om de försöker tvinga er att sätta upp idoler vid sidan av Mig, lyd dem inte. Till Mig kommer ni slutligen att återvända, då kommer Jag att informera er om allt ni gjort.

[29:28] Lot sa till sitt folk, "Ni begår en sådan avskyvärd handling, ingen i världen har någonsin gjort det före er. [29:29] "Ni praktiserar sex med männen, begår röveri, och tillåter alla sorters synder i ert samhälle." Det enda svar hans folk gav var, "Låt GUDs straff komma till oss, om du talar sanning."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar