onsdag 27 mars 2024

Profetior, Del 2

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-03-27

[3:90] Vad gäller de som inte tror efter att ha varit troende, och som därefter faller djupare ner i otro, kommer ångern inte att godtas; de tillhör de verkligt avvikande. * Med andra ord man kan avstå från Islam efter att varit troende, det finns ingen tvång i religion. [3:91] En hel jord av guld kommer inte att godtas från någon av de som inte tror, som dör som icke troende, även om en sådan lösen var möjlig. De har ådragit sig ett smärtsamt straff; det kommer inte att finnas någon som hjälper dem.

[3:105] Var inte som de som skildes åt, som tvistade trots de tydliga bevis de fått. För dessa har ådragit sig ett fruktansvärt straff.

[3:115] Allt de gör av godo kommer att belönas. GUD är fullt medveten om de rättfärdiga.

[3:151] Vi kommer att sätta skräck i hjärtat på de som inte tror, eftersom de upphöjer kraftlösa idoler vid sidan av GUD. Helvetet är deras öde; vilket miserabelt öde för de som överträder!

[4:41] Så när (dome)dagen kommer, kommer vi att kalla fram ett vittne från varje samhälle, och du (budbäraren) kommer att fungera som vittne bland dessa människor.

[4:42] På den dagen kommer de som inte trodde och som inte lydde budbäraren önska att de var i jämnhöjd med marken; inte ett enda yttrande kommer de att kunna dölja från GUD.

[4:79] Allt bra som händer er kommer från GUD, allt dåligt som händer er kommer från er. Vi har sänt dig som en budbärare till människorna, GUD räcker som vittne.

[4:97] De vars liv avslutas av änglarna när de är i ett tillstånd av att kränka sina själar, kommer änglarna att fråga, "Vad var det med er?" De kommer att säga, "Vi var förtryckta på jorden." * Om Hamas De kommer att säga, "Var GUDs jord inte rymlig nog för er, för att ni skulle kunna emigrera däri?" För dessa är den slutliga boningen Helvetet, och ett miserabelt öde. [4:98] Hit räknas inte de svaga männen, kvinnorna och barnen, som inte har styrkan eller medlen att finna en väg ut.

[4:100] Den som emigrerar för GUDs sak kommer att finna fantastiska gåvor och rikedom på jorden. För den som lämnar sitt hem, emigrerar till GUD och Hans budbärare, som döden sedan hinner ikapp, finns en belöning reserverad hos GUD. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[4:110] Den som begår ondska eller kränker sin själ, som sedan ber GUD om förlåtelse, kommer att finna GUD Förlåtande, Barmhärtigast.

[4:114] Det finns ingenting bra med deras privata sammankomster, förutom när det gäller de som förespråkar välgörenhet, rättfärdiga verk, eller för att sluta fred bland människorna. Den som gör det, som svar på GUDs läror, kommer vi ge en stor belöning.

[4:124] Vad gäller de som för ett rättfärdigt liv, manliga eller kvinnliga, medan de tror, kommer de in i Paradiset; utan minsta orättvisa.

[4:137] Vad gäller de som tror, som därefter inte tror, som sedan tror, och därefter inte tror, och sedan faller djupare ner i otro, kommer GUD säkerligen inte att förlåta, ej heller kommer Han att vägleda dem på något sätt. * Med andra ord man kan avstå från Islam efter att varit troende, det finns ingen tvång i religion.

[4:138] Informera hycklarna om att de ådragit sig ett smärtsamt straff.

[4:145] Hycklarna kommer att överlämnas till det djupaste Helveteshålet, och ni kommer inte att hitta någon som hjälper dem.

[4:168] GUD kommer inte att förlåta de icke troende och som överträder, ej heller kommer Han att vägleda dem på något vis; [4:169] förutom till Helvetet, vari de vistas för evigt. Det är lätt för GUD att göra.

[4:173] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer Han att belöna dem rikligt och ösa Sin nåd över dem. Vad gäller de som ringaktar och blir arroganta, kommer Han att överlämna dem till ett smärtsamt straff. De kommer inte att finna någon herre vid sidan av GUD, ej heller någon frälsare.

[5:36] Säkerligen, om de som inte trodde ägde allting på jorden, till och med dubbelt så mycket, och erbjöd det som lösen för att bespara dem straffet på Återuppståndelsens Dag, skulle det inte godtas från dem; de har ådragit sig ett smärtsamt straff. [5:37] De kommer att vilja komma ut ur Helvetet, men ej, de kan aldrig komma ut därifrån; deras straff är evigt.

[5:65] Om bara skriftens folk tror och för ett rättfärdigt liv, kommer vi att lindra deras synder och ge dem tillträde till trädgårdar i lycksalighet. [5:66] Om bara de skulle upprätthålla Toran och Evangeliet, och det som sänts ner till dem från deras Herre häri, skulle de överösas med välsignelser från ovan dem och från under deras fötter. En del av dem är rättfärdiga, men många av dem begår ondska.

[5:69] Säkerligen, de som tror, de som är Judiska, de som konverterat, och de Kristna; den som (1) tror på GUD och (2) tror på den Sista Dagen, och (3) för ett rättfärdigt liv, har ingenting att frukta, ej heller kommer de att sörja.

[5:70] Vi har slutit ett förbund med Israels Barn, och vi sände budbärare till dem. Var gång en budbärare kom till dem med något de inte tyckte om, förkastade de en del av dem, andra dödade de. [5:71] De trodde inte att de skulle testas, så de blev blinda och döva, sedan räddade GUD dem, men därefter blev många av dem blinda och döva igen. GUD ser allt de gör.

[5:78] De som inte trodde bland Israels Barn har fördömts av Davids tunga och av Jesus, Marias son. Detta för att de inte lydde och överträdde.

[5:79] De förbjöd inte varandra från att begå ondska. Sannerligen bedrövligt är det de gjorde.

[5:80] Man kunde se många av dem förena sig med de icke troende. Sannerligen bedrövligt är vad deras händer begått på deras själars vägnar. GUD är arg på dem, och följaktligen kommer de att vistas för evigt i straff. [5:81] Om de hade trott på GUD, på profeten, och på det som uppenbarats för honom häri, skulle de inte varit gynnsamt inställda till dem. Men många av dem är onda. [5:82] Ni kommer att märka att de troendes värsta fiender är Judarna (* Allegorisk ) och idoldyrkarna. Ni kommer också att märka att de människor som står de troende närmast vad gäller vänskap, är de som säger, "Vi är Kristna." Det är för att de har präster och munkar ibland sig, och de är inte arroganta.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar