fredag 15 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 25

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-03-15

[22:60] Det har fastställts, att om någon hämnas en orättvisa han oförtjänt drabbats av, rättvist, och därefter förföljs på grund av detta, kommer GUD absolut att hjälpa honom. GUD är Benådare, Förlåtande.

[22:67] För varje församling har vi fastställt vissa riter som de måste upprätthålla. Därför borde de inte tvista med dig. Du ska fortsätta att bjuda in alla till er Herre. Utan tvivel, är du på den rätta vägen.

[22:69] GUD kommer att döma ibland er på Återuppståndelsens Dag beträffande alla era tvister. * Bara Gud dömer.

[22:77] O ni som tror, ni ska buga er, prostrera, dyrka er Herre, och verka rättfärdighet, så att ni ska kunna lyckas.

[22:78] Ni ska sträva för GUDs sak som ni borde sträva för Hans sak. Han har valt er, och inte gett er några svårigheter i att utöva er religion - religionen av er fader Abraham. Han är den som gav er namnet "Underkastade" ursprungligen. Därför ska budbäraren fungera som vittne ibland er, och ni ska fungera som vittnen ibland människorna. * Imamernas uppgift. Därför ska ni iakttaga Kontaktbönerna (Salat) och ge den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och hålla fast vid GUD; Han är er Herre, den bäste Herren och den bäste Hjälparen.

[23:1] Verkligen framgångsrika är de troende; [23:2] som är vördnadsfulla under sina Kontaktböner (Salat). [23:3] Och de undviker fåfängt prat. [23:4] Och de ger sin obligatoriska välgörenhet (Zakat). [23:5] Och de bibehåller sin kyskhet. [23:6] Endast med sina makar, eller med de som rätteligen tillhör dem, har de sexuella relationer; de ska inte klandras. [23:7] De som överskrider dessa gränser, är syndarna. [23:8] När det kommer till depositioner som anförtrotts dem, liksom överenskommelser de gör, är de pålitliga. [23:9] Och de iakttager Kontaktbönerna (Salat) regelbundet.

[23:43] Inget samhälle kan påskynda sitt förutbestämda öde, ej heller fördröja det.

[23:51] O ni budbärare, ät från alla goda gåvor, och verka rättfärdighet. Jag är fullt medveten om allt ni gör. [23:52] Sådan är er församling - en församling - och Jag är er Herre; ni ska vörda Mig. [23:53] Men de delade upp sig i tvistande grupper; varje grupp nöjd med sitt. [23:54] Lämna dem därför i deras förvirring ett tag. [23:55] Tror de att, eftersom vi gav dem pengar och barn, [23:56] måste det betyda att vi öser välsignelser över dem? De har verkligen ingen aning. [23:57] Absolut, de som är vördnadsfullt medvetna om sin Herre, [23:58] Och som tror på sin Herres uppenbarelser, [23:59] Och som aldrig sätter upp några idoler vid sidan av sin Herre, [23:60] När de ger sina allmosor, är deras hjärtan fulla av vördnad. För de inser att de kommer sammankallas inför sin Herre, [23:61] De är ivriga med att göra rättfärdiga verk; de tävlar om att göra dem.

[23:62] Vi belastar aldrig en själ utöver dess tillgångar, och vi för ett dokument som berättar sanningen. Ingen kommer att drabbas av orättvisa.

[23:63] På grund av att deras sinnen är omedvetna om detta, begår de gärningar som inte stämmer överrens med det; deras verk är onda. [23:64] Därefter, när vi vedergäller deras ledare med lidande, klagar de. [23:65] Klaga inte nu; ni har gett upp all hjälp från oss.

[23:91] GUD har aldrig fått en son. Det har heller aldrig funnits någon annan gud vid sidan av Honom. I sådana fall skulle varje gud förkunnat självständighet med sina skapelser, och de skulle ha tävlat med varandra för att dominera. Prisad vare GUD; ojämförlig deras påståenden.

[23:96] Bemöt därför deras onda verk med godhet; vi är fullt medvetna om deras anspråk.

[24:2] Äktenskapsbryterskan och äktenskapsbrytaren ska ni piska med hundra rapp vardera. Tveka inte av medömkan från att utföra GUDs lag, om ni verkligen tror på GUD och den Sista Dagen, och låt en grupp troende bevittna deras straff.

[24:3] Äktenskapsbrytaren kommer slutligen att gifta sig med en äktenskapsbryterska eller en idoldyrkare, och äktenskapsbryterskan kommer slutligen att gifta sig med en äktenskapsbrytare eller en idoldyrkare. Det är förbjudet för de troende.

[24:4] De som anklagar gifta kvinnor för äktenskapsbrott, och sedan inte lyckas ta fram fyra vittnen, ska ni piska med åttio rapp, och inte acceptera något vittnesmål från dem; de är onda. [24:5] Om de ångrar sig därefter och ändrar sig, är GUD Förlåtare, Barmhärtig.

[24:6] Vad gäller de som anklagar sina egna makar utan några andra vittnen, får vittnesmålet godtas om han svär vid GUD fyra gånger att han talar sanning. [24:7] Det femte bedyrandet ska vara för att ådra sig GUDs fördömelse över honom om han ljugit.

[24:8] Hon ska anses oskyldig, om hon svär vid GUD fyra gånger om att han är en lögnare. [24:9] Det femte bedyrandet ska ådra sig GUDs vrede över henne om han talade sanning.

[24:11] Ett sällskap ibland er hittade på en stor lögn. Tro inte att det var dåligt för er; i stället var det bra för er. Under tiden har var och en av dem gjort sig förtjänta av sin del av skulden. Vad gäller den som påbörjade hela incidenten, har han ådragit sig ett fruktansvärt straff. [24:12] När ni hörde det, skulle de troende männen och de troende kvinnorna haft bättre tankar om sig själva och sagt, "Detta är uppenbarligen en stor lögn." [24:13] Endast om de presenterat fyra vittnen (får ni tro dem). Lyckas de inte ta fram sina vittnen, är de, enligt GUD, lögnare. [24:14] Vore det inte för GUDs nåd gentemot er, och Hans barmhärtighet i denna världen och i Livet Efter Detta, skulle ni ha drabbats av ett svårt straff på grund av denna incident. [24:15] Ni hittade själva på det, och resten av er repeterade det med era munnar utan bevis. Ni trodde det var simpelt, när det enligt GUD var förskräckligt. [24:16] När ni hörde det, skulle ni ha sagt, "Vi kommer inte att repetera detta. Prisad vare Du. Detta är en grov lögn." [24:17] GUD råder er att aldrig göra om det, om ni är troende.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar