torsdag 21 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 31

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-03-21

[40:69] Har ni lagt märke till de som argumenterar mot GUDs bevis, och hur de avvikit?[40:70] Det är de som inte trott på skriften och på budskapen vi sänt med våra budbärare. Därför kommer de säkerligen att få veta.

[40:77] Ha tålamod, för GUDs löfte är sant. Vare sig vi visar dig en del av (straffet) vi lovat dem, eller avslutar ditt liv innan dess, kommer de att återföras till oss.

[41:18] Vi räddar alltid de som tror och för ett rättfärdigt liv.

[41:26] De som inte trodde sa, "Lyssna inte på denna Koran och förvanska den, så att ni ska kunna vinna."

[41:33] Vem kan yttra bättre ord än den som bjuder in till GUD, verkar rättfärdighet, och säger, "Jag är en av de underkastade?"

[41:34] Ett bra svar och ett dåligt svar är inte likvärdigt. Använd det bästa möjliga svaret. På så sätt kan den som brukade vara er fiende bli er bästa vän. * Jämför med allegoriska verser.

[41:35] Ingen kan uppnå detta förutom de som ihärdigt håller ut. Ingen kan uppnå detta förutom de extremt lyckosamma.

[41:40] Säkerligen är de som förvränger våra uppenbarelser inte gömda från oss. Är den som kastas in i Helvetet bättre, eller den som kommer trygg på Återuppståndelsens Dag? Gör vad ni vill; Han Ser allt ni gör.

[41:41] De som förkastat Koranens bevis när det kom till dem, har också förkastat en Ärbar bok. [41:42] Ingen lögn kan komma in i den, i det förgångna eller i framtiden; en uppenbarelse från en Klokast, Prisvärd.

[41:46] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Er Herre är aldrig orättvis mot människorna.

[41:49] Människan tröttnar aldrig på att be om goda ting. Och när han drabbas av motgångar blir han förtvivlad, desperat. [41:50] Och när vi välsignar honom efter att ha drabbats av en del svårigheter, säger han, "Detta tillhör mig. Jag tror inte att Timmen någonsin kommer att komma. Även om jag förs tillbaka till min Herre, kommer jag finna bättre saker hos Honom." Vi kommer säkerligen att informera de icke troende om alla deras verk, och överlämna dem till svårt straff. [41:51] När vi välsignar människan vänder han sig bort, och driver längre och längre bort, och när han drabbas av motgång vädjar han högt.

[42:6] De som sätter upp andra herrar vid sidan av Honom, GUD bestämmer över dem; du är inte deras försvarare.

[42:13] Han fastställde för er samma religion som fastställdes för Noak, och vad vi inspirerat dig, och vad vi fastställt för Abraham, Moses, och Jesus: "Ni ska upprätthålla denna religion, och dela inte på den." Idoldyrkarna kommer starkt att ogilla det du uppmanar dem att göra. GUD återtar till Sig vem han vill; Han vägleder till Sig endast de som totalt underkastar sig. [42:14] Ironiskt nog delade de upp sig i sekter först när kunskapen kommit till dem, på grund av avundsjuka och avsky gentemot varandra. Vore det inte för ett förutbestämt beslut från er Herre, om att ge dem uppskov under en bestämd tid, skulle de ha dömts omedelbart. De senare generationerna som ärvde skriften är verkligen fulla av tvivel.

[42:21] De följer idoler som fastställer religiösa lagar för dem som aldrig auktoriserats av GUD. Vore det inte för ett förutbestämt beslut, skulle de ha dömts omedelbart. De som överträder har verkligen ådragit sig ett smärtsamt straff.

[42:30] Allt dåligt som händer er är en konsekvens av era egna gärningar, och Han förbiser många (av era synder).

[42:37] De undviker grova synder och ondska, och när förargade förlåter de.

[42:38] De besvarar sin Herre genom att iakttaga Kontaktbönerna (Salat). Deras angelägenheter avgörs efter lämplig konsultation emellan dem, och av våra gåvor till dem ger de (till välgörenhet).

[42:39] När de drabbas av stor orättvisa, står de upp för sina rättigheter.

[42:40] Trots att den rättvisa bestraffningen för en orättvisa är ett likvärdigt straff, belönas de som förlåter och bibehåller rättfärdighet av GUD. Han älskar inte de orättvisa.

[42:41] De som står upp för sina rättigheter när en orättvisa kommer deras väg, begår definitivt inget fel.

[42:42] Felaktigheter begår de som behandlar människorna orättvist, som tar till aggression utan att ha provocerats. Dessa har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[42:43] Att tillgripa tålamod och förlåtelse reflekterar en sann styrka i karaktären.

[42:48] Om de vänder sig bort, har vi inte sänt dig som deras förmyndare. Din enda uppgift är att leverera budskapet. När vi öser nåd över människorna blir de stolta, och när de drabbas av motgång, som konsekvens av deras egna gärningar, blir människorna till icke troende.

[43:19] De påstod att änglarna, som är tjänare till den Nådigaste, är kvinnor! Har de bevittnat deras skapelse? Deras påståenden skrivs ner, och de kommer att tillfrågas.

[43:20] De sa till och med, "Om den Nådigaste så önskat, skulle vi inte ha dyrkat dem." De har ingen grund för ett sådant påstående; de bara gissar. [43:21] Har vi gett dem en skrift före detta, och de upprätthåller den? [43:22] I själva verket: sa de, "Vi såg våra föräldrar praktisera vissa seder, och vi följer deras fotspår."

[43:23] Alltid när vi skickade en varnare till ett samhälle, sa ledarna av det samhället, "Vi såg våra föräldrar följa vissa seder, och vi kommer att fortsätta i deras fotspår."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar