torsdag 7 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 17

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste 2024-03-07

[8:65] O du profet, du ska uppmana de troende att slåss. Om ni är tjugo ihärdiga kan ni besegra två hundra, hundra av er kan besegra ett tusen av de som inte trodde. Detta för att de är människor som inte förstår. * Man bör hjälpa bland annat Haiti med alla medel innan det blir för sent. Ur www.svt.se/nyheter/ : Gängledaren Jimmy ”Barbecue” Chérizier är huvudpersonen i de senaste dagarna av kaos i Haiti. Nu hotar han med inbördeskrig i landet – om inte premiärminister Ariel Henry avgår.

[8:66] Nu (när många nya människor förenat sig med er) har GUD gjort det lättare för er, för Han vet att ni inte är lika starka som ni brukade vara. Hädanefter kan hundra ihärdigt troende besegra två hundra, tusen av er kan besegra två tusen med GUDs lov. GUD är med de som ihärdigt håller ut.

[8:67] Ingen profet får ta fångar såvida han inte medverkar i slaget. Ni människor strävar efter denna världens materia, medan GUD förespråkar Livet Efter Detta. GUD är Allsmäktig, Visast.

[8:68] Vore det inte för ett förutbestämt beslut från GUD, skulle ni ha fått genomlida ett hemskt straff på grund av det ni tog. [8:69] Ät därför från de byten ni förvärvat som är lagliga och bra, och iakttag GUD. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[8:72] Säkerligen, de som trodde, som emigrerade och strävade med sina pengar och sina liv för GUDs sak, liksom de som öppnade sin dörr för dem, gav dem skydd och hjälpte dem, är förenade. Vad gäller de som tror, men som inte emigrerar med er, är ni inte skyldiga dem något stöd innan de verkligen emigrerar. Men, behöver de er hjälp som bröder i tro ska ni hjälpa dem, förutom emot människor ni slutit fredsavtal med. GUD Ser allt ni gör.

[8:73] De som inte trodde är förenade med varandra. Rättar ni er inte efter dessa budord, kommer det vara kaos på jorden och fruktansvärd korruption.

[8:74] De som trodde och emigrerade, som strävade för GUDs sak, liksom de som öppnade sina dörrar för dem, gav dem skydd och hjälpte dem, är de sant troende. De har förtjänat förlåtelse och en generös belöning. [8:75] De som trodde efteråt, och emigrerade och strävade med er, tillhör er. De som är släkt med varandra ska vara först med att hjälpa varandra, enligt GUDs budord. GUD är fullt medveten om alla ting.

[9:4] Om idoldyrkarna undertecknar ett fredsavtal med er och inte kränker det eller förenar sig med andra emot er, ska ni uppfylla ert avtal med dem tills det löper ut. GUD älskar de rättfärdiga.

[9:5] När de Heliga Månaderna väl passerat (och de vägrar sluta fred), får ni döda idoldyrkarna när ni möter dem, straffa dem och motarbeta varje steg de tar. Om de ångrar sig och iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), ska ni låta dem gå. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[9:6] Om någon av idoldyrkarna sökte en tryggad genomfart hos dig, ska du ge honom en tryggad genomfart så att han kan höra GUDs ord, och sänd sedan tillbaka honom till hans plats i säkerhet. Detta för att de är människor som inte vet.

[9:7] Hur kan idoldyrkarna begära något löfte från GUD och Hans budbärare? Hit räknas inte de som slutit fredsavtal med er vid den Heliga Moskén. Om de hedrar och upprätthåller ett sådant avtal, ska ni också upprätthålla det. GUD älskar de rättfärdiga. [9:8] Hur kan de (begära ett löfte) när de aldrig respekterade lika rättigheter mellan er och dem, ej heller något förbund, så länge de hade chans att vinna. De paralyserade er med tomt prat medan de i hjärtat var motståndare, och de flesta av dem är onda.

[9:10] De iakttager aldrig lika rättigheter gentemot någon troende, ej heller upprätthåller de sina förbund; dessa är de verkliga förbrytarna.

[9:11] Om de ångrar sig och iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), är de era bröder i religion. Vi förklarar på så sätt uppenbarelserna för människor som vet.

[9:12] Om de kränker sina löften efter att ha lovat att upprätthålla sina avtal, och attackerar er religion, får ni bekämpa hedendomens ledare - ni är inte längre bundna av era avtal med dem - så att de må avstå.

[9:13] Skulle ni inte bekämpa människor som kränkt sina avtal, försökt förvisa budbäraren, och det var de som startade kriget från första början? Är in rädda för dem? GUD är Den ni borde frukta, om ni är troende.

[9:14] Ni ska bekämpa dem, för GUD kommer att straffa dem i era händer, förödmjuka dem, ge er seger över dem, och lugna de troendes hjärtan. [9:15] Han kommer också att avlägsna vreden från de troendes hjärtan. GUD räddar vem Han vill. GUD är Allvetande, Visast.

[9:16] Trodde ni att ni skulle lämnas ifred, utan att GUD urskiljer de ibland er som strävar, som aldrig förenar sig med GUDs fiender, Hans budbärares fiender, eller med de troendes fiender? GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[9:17] Idoldyrkarna ska inte besöka GUDs moskéer ofta, medan de bekänner sin otro. Dessa har tillintetgjort sina verk och kommer att vistas för evigt i Helvetet.

[9:18] De enda människorna att besöka GUDs moskéer ofta är de som tror på GUD och på den Sista Dagen, som iakttager Kontaktbönerna (Salat), ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat) och som inte fruktar annat än GUD. Dessa kommer absolut att vara bland de vägledda.

[9:19] Att förse pilgrimerna med vatten och sköta den Heliga Moskén, ser ni det som ett substitut för att tro på GUD och Sista Dagen, och för att sträva för GUDs sak? De är inte lika i GUDs ögon. GUD vägleder inte de onda människorna.

[9:20] De som tror, emigrerar, och strävar för GUDs sak med sina pengar och sina liv, står mycket högre i rang i GUDs ögon. Dessa är vinnarna.

[9:23] O ni som tror, förena er inte ens med era föräldrar eller era syskon om de föredrar att inte tro i stället för att tro. De ibland er som förenar sig med dem överträder.

[9:28] O ni som tror, idoldyrkarna är förorenade; de ska inte tillåtas närma sig den Heliga Moskén efter detta år. Oroar ni er över förlust av inkomst, GUD kommer att ösa Sina gåvor över er, enligt Sin vilja. GUD är Allvetande, Visast.

[9:29] Ni ska slå tillbaka mot de som varken tror på GUD eller Sista Dagen, eh heller förbjuder de vad GUD och Hans budbärare förbjudit, ej heller rättar de sig efter sanningens religion - bland de som mottagit skriften - tills de betalar skatten som ska betalas, villigt eller ovilligt. * Allegorisk vers

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar