torsdag 28 mars 2024

Profetior, Del 3

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                             2024-03-28

[5:109] Den dagen kommer, då GUD kommer att sammankalla budbärarna och fråga dem, "Hur blev ni bemötta?" De kommer att säga, "Vi har ingen kunskap. Du Känner Till alla hemligheter."

[6:16] Den som skonas från (straffet) på den dagen har uppnått Hans nåd. Det är den största triumfen."

[6:27] Om ni bara kunde se dem när de möter helveteselden! Då skulle de säga, "Ve oss. O, vi önskar att vi kunde återvända och aldrig avvisa vår Herres uppenbarelser, och förena oss med de troende." [6:28] I själva verket (säger de bara det för att) deras hemligheter avslöjats. Om de återvänder kommer de att begå exakt samma brott. De ljuger. [6:29] (Undermedvetet) säger de, "Vi lever bara detta livet; vi kommer inte att återupplivas." [6:30] Om ni bara kunde se dem när de står inför sin Herre! Han skulle säga, "Är detta inte sanningen?" De skulle säga, "Jo, vid vår Herre." Han skulle säga, "Ni har ådragit er straffet för er otro."

[6:31] De som inte tror på att möta GUD förrän Timmen plötsligt kommer till dem, och som då säger, "Vi ångrar djupt att vi slösat bort våra liv i denna världen." På sina ryggar kommer de att bära lass av sina synder; vilken miserabel last!

[6:44] När de således ignorerar budskapet de fått, öppnar vi alla portar för dem. Sedan, precis när de fröjdas över vad de fått, straffar vi dem plötsligt; de blir helt chockerade.

[6:89] Det var till dessa vi gav skriften, visdom och profetskap. Om dessa människor inte tror, kommer vi att låta andra ta deras plats, och de nya människorna kommer inte att vara icke troende.

[6:94] "Ni har återvänt till oss som individer, precis som vi skapade er första gången, och lämnat allt vi gav er bakom er. Vi ser inte hos er de medlare ni idoliserade, som ni påstod skulle hjälpa er. Alla band er emellan har skurits av: idolerna ni satt upp har övergett er."

[6:120] Ni ska undvika uppenbara synder, liksom dolda. De som förvärvat synder kommer absolut att få betala för sina överträdelser.

[6:123] Vi låter de ledande brottslingarna i varje samhälle intrigera och konspirera. Men de intrigerar och konspirerar endast mot sina egna själar, utan att inse det.

[6:128] Den dagen kommer, då Han sammankallar dem alla (och säger): "O ni jinner, ni har gjort anspråk på mängder av människor." Deras mänskliga följeslagare kommer att säga, "Vår Herre, vi njöt av varandras sällskap tills vi slösat bort livstiden Du fastställt för oss." Han kommer att säga, "Helvetet är ert öde." De vistas däri för evigt, enligt GUDs vilja. Er Herre är Vis, Allvetande. [6:129] På så sätt parar vi ihop de onda till att vara varandras följeslagare, som straff för deras överträdelser.

[6:130] O ni jinner och människor, kom inte budbärare från ert folk till er, som skildrade Mina uppenbarelser för er, och varnade er för mötet med denna dag? De kommer att säga, "Vi vittnar mot oss själva." De var helt upptagna med det världsliga livet, och kommer att vittna mot sig själva om att de inte trodde. [6:131] Detta är för att visa er att er Herre aldrig utplånar något samhälle orättvist, när dess människor är omedvetna.

[6:132] Alla kommer att uppnå en rang i förhållande till sina gärningar. Er Herre är aldrig omedveten om någonting de gör.

[6:158] Väntar de på att änglarna ska komma ner till dem, eller er Herre, eller några fysiska manifestationer av er Herre? Dagen som det inträffar kommer ingen själ ha nytta av att tro om den inte trodde innan dess, och om den inte utnyttjade fördelarna av att tro genom att föra ett rättfärdigt liv. Säg, "Fortsätt ni att vänta; vi väntar likaså."

[7:6] Vi kommer säkerligen att ifrågasätta de som fick budskapet, och vi kommer att ifrågasätta budbärarna.

[7:8] På den dagen kommer alla vågskålar ställas in, rättvist. De som väger mycket kommer att vara vinnare. * De rättfärdiga gärningar kommer att väg mycket mer än de onda gärningar. [7:9] Vad gäller de som väger lite, kommer de att tillhöra de som förlorat sina själar* som konsekvens av att ha ignorerat våra uppenbarelser, orättvist.

[7:34] Alla samhällen har en förutbestämd livstid. När deras tid väl når sitt slut, kan de varken fördröja den med en timme eller påskynda den.

[7:37] Vem är ondare än de som hittar på lögner om GUD, eller förkastar Hans uppenbarelser? Dessa kommer att få sin andel, enligt skriften, sedan, när våra budbärare kommer för att avsluta deras liv, kommer de att säga, "Var är idolerna ni brukade vädja till vid sidan av GUD?" De kommer att säga, "De har övergett oss." De kommer att vittna emot sig själva om att de var icke troende.

[7:53] Väntar de tills alla (profetior) har uppfyllts? Dagen en sådan uppfyllelse infinner sig, kommer de som ignorerade den tidigare att säga, "Vår Herres budbärare har kommit med sanningen. Finns det några medlare som kan medla på våra vägnar? Kan ni skicka oss tillbaka, så att vi ändrar vårt beteende och gör bättre verk än vad vi gjorde?" De har förlorat sina själar och deras egna påhitt är orsaken till deras undergång.

[7:94] Varje gång vi skickade en profet till ett samhälle, hemsökte vi dess invånare med motgång och svårighet, så att de skulle bönfalla. [7:95] Sedan ersatte vi svårigheten med frid och framgång. Dessvärre blev de beaktningslösa och sa, "Våra föräldrar upplevde samma svårighet före framgång." Följaktligen straffade vi dem plötsligt, när de minst anade det. [7:96] Om människorna i dessa samhällen hade trott och blivit rättfärdiga, skulle vi ha öst välsignelser från himlen och från jorden över dem. Eftersom de bestämde sig för att inte tro, straffade vi dem för det de förtjänat.

[7:97] Har människorna i dagens samhällen garanterat att vårt straff inte kommer att komma till dem på natten när de sover?

[7:98] Har människorna i dagens samhällen garanterat att vårt straff inte kommer att komma till dem på dagen när de leker? [7:99] Har de tagit GUDs plan för givet? Bara förlorarna tar GUDs plan för givet.

[7:137] Vi lät de förtryckta människorna ärva jorden, öst och väst, och vi välsignade den. Er Herres välsignade befallningar uppfylldes följaktligen för Israels Barn, för att belöna dem för deras ihärdighet, och vi förintade Faraos och hans folks verk och allt de skördade.

[7:146] Jag kommer att avleda från Mina uppenbarelser, de som är arroganta på jorden utan anledning. När de ser alla sorters bevis kommer de därför inte att tro. Och när de ser vägledningens väg kommer de inte att anta den som sin väg, men när de ser avvikelsens väg kommer de att anta den som sin väg. Det är konsekvensen av att de förkastat våra bevis och fullständigt struntat i dem. [7:147] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser och mötet i Livet Efter Detta, tillintetgörs deras verk. Straffas de endast för det de gjorde?

[7:155] Moses valde då ut sjuttio män från sitt folk för att komma till vår fastställda audiens. När skalvet skakade dem sa han, "Min Herre, Du kunde ha förintat dem tidigare tillsammans med mig om Du så önskat. Skulle Du utplåna oss för gärningarna av de dåraktiga bland oss? Detta måste vara det test som Du anordnat för oss. Med det fördömer Du vem Du vill och vägleder vem Du vill. Du är vår Herre och Mästare, så förlåt oss, ös Din nåd över oss; Du är den bäste Förlåtaren. [7:156] "Och förordna rättfärdighet för oss i denna världen och i Livet Efter Detta. Vi har ångrat oss inför Dig." Han sa, "Mitt straff drabbar vem Jag vill. Men Min nåd omfattar alla ting. Jag kommer emellertid att specificera den för de som (1) för ett rättfärdigt liv, (2) ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat),* (3) tror på våra uppenbarelser, och [7:157] "(4) följer budbäraren, den varken judiska eller kristna profeten (Muhammed), som de finner omskriven i deras Tora och Evangelium. Han uppmanar dem att vara rättfärdiga, ålägger dem att hålla sig borta från ondska, tillåter all bra mat för dem, förbjuder det som är dåligt, och lättar på de bördor och bojor som ålagts dem. De som tror på honom, respekterar honom, stödjer honom, och följer ljuset som kom med honom, är de framgångsrika."

[7:159] Bland Moses anhängare finns de som vägleder enligt sanningen, och sanningen gör dem rättfärdiga.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar