fredag 8 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 18

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-03-08

[9:31] De har satt upp sina religiösa ledare och lärda som herrar i stället för GUD. * Som i Iran. Andra avgudade Messias, Marias son. De var alla beordrade att dyrka endast en gud. Det finns ingen gud förutom Han. Prisad vare Han, högt överlägsen något partnerskap.

[9:34] O ni som tror, många religiösa ledare och predikare tar människornas pengar olagligt, och avviker från GUDs väg.  * Som i Iran efter revolution då man skulle betala till KHomeins konto (konto nr 100 )  oavsett ärende.     Lova de som samlar på sig guld och silver, och som inte spenderar det för GUDs sak, ett smärtsamt straff.

[9:36] Antalet månader, vad GUD beträffar, är tolv.* Detta har varit GUDs lag sedan dagen Han skapade himmlarna och jorden. Fyra av dem är heliga. Det här är den perfekta religionen; ni ska inte kränka era själar (genom att slåss) under de Heliga Månaderna. Ni får emellertid förklara fullt krig mot idoldyrkarna (även under de Heliga Månaderna), när de förklarar fullt krig mot er, och var medvetna om att GUD står på de rättfärdigas sida. [9:37] Att ändra de Heliga Månaderna tyder på mycket stor otro; det ökar avvikelsen hos de som inte trott. De alternerar de Heliga Månaderna och de vanliga månaderna, medan de bibehåller antalet månader som gjorts heliga av GUD. Följaktligen kränker de det GUD har helgat. Deras onda gärningar smyckas i deras ögon. GUD vägleder inte icke troende människor.

[9:38] O ni som tror, varför blir ni så hårt bundna till marken när ni uppmanas, "Mobilisera för GUDs sak"? Har ni valt detta världsliga liv i stället för Livet Efter Detta? Materian tillhörande denna värld, jämfört med Livet Efter Detta, är lika med noll. [9:39] Om ni inte mobiliserar kommer Han att överlämna er till smärtsamt straff och ersätta er med andra människor; ni kan aldrig skada Honom det minsta. GUD är Allsmäktig.

[9:41] Ni ska villigt mobilisera, med lite eller mycket, och sträva med era pengar och era liv för GUDs sak. Det är bättre för er, om ni bara visste.

[9:60] Allmosor ska gå till de fattiga, de behövande, de som arbetar med att samla in dem, de nya som konverterat, till att befria slavarna, till de betyngda av plötsliga utgifter, för GUDs sak och till den resande främlingen. Sådant är GUDs budord. GUD är Allvetande, Visast.

[9:63] Visste de inte att den som motarbetar GUD och Hans budbärare har ådragit sig Helveteselden för evigt? Det är den värsta förödmjukelsen.

[9:67] De hycklande männen och de hycklande kvinnorna hör ihop med varandra - de förespråkar ondska och förbjuder rättfärdighet, och de är snåla. De glömde GUD, så Han glömde dem. Hycklarna är verkligen onda.

[9:69] En del av de som kom före er var starkare än er, och hade mer pengar och flera barn. De blev helt upptagna av sina materiella ägodelar. På samma sätt har ni blivit helt upptagna av era materiella ägodelar, precis som de före er blivit helt upptagna. Ni har blivit helt beaktningslösa, precis som de var beaktningslösa. Sådana är människorna som tillintetgör sina verk både i denna världen och i Livet Efter Detta; de är förlorarna.

[9:71] De troende männen och kvinnorna är förenade med varandra. De förespråkar rättfärdighet och förbjuder ondska, de iakttager Kontaktbönerna (Salat) och ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat), och lyder GUD och Hans budbärare. Dessa kommer ösas med GUDs nåd. GUD är Allsmäktig, Visast.

[9:73] O du profet, sträva mot de icke troende och mot hycklarna, och var hård när du handskas med dem. Helvetet är deras öde; vilken miserabel boning!

[9:79] De som kritiserar de generösa troende för att ge för mycket, och som förlöjligar de fattiga troende för att ge för lite, föraktas av GUD. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[9:83] Om GUD åter igen sätter dig i en situation där de ber om ditt tillstånd för att mobilisera med dig, ska du säga, "Ni kommer aldrig igen att mobilisera med mig, ej heller kommer ni att slåss med mig mot någon fiende. För ni har från början valt att stanna hos de som stannade kvar. Därför måste ni stanna hos de som stannar kvar." [9:84] Ni ska inte iakttaga begravningsbönen för någon av dem när de dör, ej heller ska ni stå vid deras grav. De har valt att inte tro på GUD och Hans budbärare, och har dött i ett tillstånd av ondska. [9:85] Imponeras inte av deras pengar eller deras barn; GUD låter dessa bli upphov till bedrövelse för dem i denna världen, och deras själar avlägsnar sig som icke troende.

[9:90] Araberna hittade på ursäkter och kom till dig för att få tillåtelse att stanna kvar. Det är utmärkande för deras avvisande av GUD och Hans budbärare - de stannar kvar. Säkerligen, har de som inte trodde ibland dem ådragit sig ett smärtsamt straff. [9:91] Ej att klandras är de svaga, de sjuka, eller de som inte finner något att erbjuda, förutsatt att de förblir GUD och Hans budbärare trogna. De rättfärdiga ibland dem ska inte klandras. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast. [9:92] Ursäktas gör också de som kommer till dig med en önskan om att räknas till dig, men du säger till dem, "Jag har ingenting att bära er på." Då vänder de tillbaka med tårar i ögonen, uppriktigt ledsna över att de inte hade råd att bidra. [9:93] Klandras gör de som ber om ditt tillstånd att stanna kvar trots att de inte har någon ursäkt. De har valt att vara med de som stannar kvar. Följaktligen har GUD förseglat deras hjärtan, och därför uppnår de ingen kunskap. [9:94] De ber er om ursäkt när ni återvänder till dem (från strid). Säg, "Be inte om ursäkt; vi litar inte längre på er. GUD har informerat oss om er." GUD kommer att se era verk, liksom budbäraren, sedan kommer ni att sändas tillbaka till Den Som Känner Till alla hemligheter och tillkännagivelser, då kommer Han att informera er om allt ni har gjort. [9:95] De kommer att svära inför GUD för er, när ni återvänder, om att ni får ignorera dem. Gör det. De är förorenade, och deras öde är Helvetet som straff för synderna de förvärvat.

[9:97] Araberna är de värsta vad gäller otro och hyckleri, och de mest benägna att ignorera de lagar som GUD uppenbarat för Sin budbärare. GUD är Allvetande, Visast.

[9:98] En del Araber ser sitt spenderande (för Guds sak) som en förlust, och väntar till och med förväntansfullt på att en katastrof ska drabba er. Dessa kommer att ådraga sig den värsta katastrofen. GUD är Den Som Hör, Allvetande. [9:99] Sedan finns det andra Araber som tror på GUD och Sista Dagen, som ser sitt spenderande som ett sätt att närma sig GUD, och ett sätt att stödja budbäraren. Utan tvekan, kommer det att föra dem närmre; GUD kommer att ge dem tillträde till Sin nåd. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[9:102] Det finns de som erkänt sina synder; de har blandat goda gärningar med dåliga gärningar. GUD kommer att rädda dem, för GUD är Förlåtare, Barmhärtigast. [9:103] Ta en allmosa från deras pengar för att rena dem och helga dem. Och uppmuntra dem, för din uppmuntran styrker dem. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[9:107] Det finns de som missbrukar moskéerna genom att utöva idoldyrkan, skilja de troende åt, och förse de som motarbetar GUD och Hans budbärare med bekvämlighet. De svär högtidligt: "Våra intentioner är hederliga!" GUD vittnar om att de ljuger. [9:108] Ni ska aldrig be i en sådan moské. En moské som är etablerad på rättfärdighet från första dagen är mer värdig för er att be i. I den finns människor som älskar att renas. GUD älskar de som renar sig själva.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar