söndag 24 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 34

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-03-24

[58:14] Har ni lagt märke till de (iranier) som gynnade människor som GUD är arg på? * kommunister De tillhör varken er eller dem. De svär avsiktligt lögner! [58:15] GUD har preparerat ett svårt straff för dem. Verkligen miserabelt är det de brukade göra. [58:16] De använde sina löften för att avleda från GUDs väg. Följaktligen har de ådragit sig ett skamfullt straff. [58:17] Vare sig deras pengar eller deras barn kommer att hjälpa dem mot GUD. De har ådragit sig helveteselden, vari de vistas för evigt. [58:18] Den Dagen kommer, då GUD kommer att återuppliva dem alla. De kommer att bedyra för Honom då, precis som de bedyrar för er nu, i tron om att de verkligen har rätt! De är verkligen riktiga lögnare. [58:19] Djävulen har besatt dem, och gjort så att de ignorerat GUDs budskap. Dessa är djävulens sällskap. Utan tvivel, är djävulens sällskap förlorare.

[58:20] De som opponerar sig mot GUD och Hans budbärare kommer absolut att vara bland de lägsta.

[58:22] Ni kommer inte att finna människor som tror på GUD och Den Sista Dagen, gynna de som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, även om de var deras föräldrar, deras barn, deras syskon, eller deras stam. * kommunister För dessa fastställer Han tro i deras hjärtan, och hjälper dem med inspiration från Honom, och ger dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar, vari de vistas för evigt. GUD är nöjd med dem, och de är nöjd med Honom. Dessa är GUDs sällskap. Utan tvivel, är GUDs sällskap vinnare.

[59:7] Allt som GUD återställde för Sin budbärare från de (besegrade) samhällena, ska gå till GUD och Hans budbärare (i form av en allmosa). Ni ska ge det till släktingarna, de föräldralösa, de fattiga, och den resande främlingen. På så sätt kommer det inte att vara monopoliserat av de starka ibland er. Ni får behålla de byten som ni fått av budbäraren, men ta inte det han förbjudit er från att ta. Ni ska vörda GUD. GUD är sträng med att genomföra straff. [59:8] (Ni ska ge) till de behövande som immigrerade. De vräktes från sina hem och berövades på sina ägodelar för att de sökte GUDs nåd och förnöjelse, och för att de stöttade GUD och Hans budbärare. Dessa är de sanningsenliga.

[59:11] Har ni lagt märke till de som plågas av hyckleri, och hur de sa till sina vänner i otro bland skriftens folk, "Om ni tvingas flytta, kommer vi att ge oss av tillsammans med er, och kommer aldrig att lyda någon som motarbetar er. Om någon slåss emot er, kommer vi att slåss på er sida." GUD vittnar om att de är lögnare. [59:12] Faktum är, om de tvingats flytta skulle de inte ha gett sig av med dem, och om någon slagits emot dem skulle de ej ha stöttat dem. Även om de stöttat dem, skulle de ha vänt sig om och flytt. De kunde aldrig vinna. [59:13] I själva verket sätter ni mera skräck i deras hjärtan än deras fruktan för GUD. Det är för att de är människor som inte förstår. [59:14] De förenar sig inte för att slåss emot er, såvida de inte är i väl skyddade byggnader, eller bakom murar. * De som för partisankrig. Deras makt framstår som enorm i deras ögon. Man skulle kunna tro att de är förenade, när deras hjärtan i själva verket är splittrade. Det är för att de tillhör människor som inte förstår.

[59:18] O ni som tror, ni ska vörda GUD, och låt varje själ undersöka vad den åstadkommit inför morgondagen. Ni ska vörda GUD; GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[59:19] Var inte som de som glömde GUD, så Han lät dem glömma sig själva. Dessa är de onda.

[60:1] O ni som tror, ni ska inte främja Mina fiender och era fiender, och ge dem kärlek och vänskap, trots att de inte har trott på sanningen som kommit till er. De förföljer budbäraren, och er, bara för att ni tror på GUD, er Herre. Om ni mobiliserar för att kämpa för Min sak, i strävan efter Mina välsignelser, hur kan ni då älska dem i hemlighet? Jag är fullt medveten om allt ni döljer, och allt ni tillkännager. De ibland er som gör detta, har verkligen gått vilse från den rätta vägen. [60:2] Varje gång de möter er, behandlar de er som fiender, och skadar er med sina händer och tungor. De vill att ni inte ska tro.

[60:8] GUD förbjuder er inte från att främja de som inte bekämpar er på grund av religion, och som inte vräker er från era hem. Ni får hjälpa dem och vara rättvisa gentemot dem. GUD älskar de rättvisa. [60:9] GUD förbjuder er bara från att främja de som kämpar emot er på grund av religion, vräker er från era hem, och slår sig samman med andra för att förvisa er. Ni ska inte gynna dem. De som främjar dem är överträdare.

[60:10] O ni som tror, när troende kvinnor (överger fienden och) söker asyl hos er, ska ni testa dem. GUD är fullt medveten om deras tro. När ni väl konstaterat att de är troende, ska ni inte skicka tillbaka dem till de icke troende. Enligt lagen får de inte förbli gifta med dem, ej heller ska de icke troende tillåtas gifta sig med dem. Returnera hemgiften de icke troende betalat. Ni begår inget fel om ni gifter er med dem, så länge ni betalar dem den hemgift de har rätt till. Behåll inte fruar som inte tror (om de vill förena sig med fienden). Ni får be dem om hemgiften ni betalat, och de får be om det som de betalat. Detta är GUDs regel; Han härskar ibland er. GUD är Allvetande, Visast.

[60:11] Om någon av era fruar ansluter sig till fiendens läger, och ni tvingas slåss, ska ni tvinga fienden att kompensera de män som förlorat sina fruar, genom att ge dem vad de spenderat på sina fruar. Ni ska vörda GUD, som ni tror på.

[60:13] O ni som tror, främja inte människor som GUD är arg på, och som är hopplöst fångade i otro; de är precis lika hopplösa som de icke troende redan i gravarna. * Kommunister

[61:2] O ni som tror, varför säger ni vad ni inte gör? [61:3] Det är ytterst avskyvärt i GUDs ögon att säga vad ni inte gör.

[61:4] GUD älskar de som kämpar för Hans sak förenade i en kolumn, som tegelstenarna i en vägg.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar