fredag 29 mars 2024

Profetior, Del 4

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-03-29

[7:165] När de (=Israels Barn) ignorerade vad de påmindes om, räddade vi de som förbjöd ondska, och hemsökte de som gjorde fel med ett hemskt straff på grund av deras syndfullhet. [7:166] När de fortsatte att trotsa budorden sa vi till dem, "Bli föraktliga apor." [7:167] Därtill har er Herre fastställt, att Han kommer att upphöja emot dem människor som kommer att vålla dem svår förföljelse tills Återuppståndelsens Dag. Er Herre är ytterst effektiv med att verkställa straff, och Han är utan tvivel Förlåtaren, Barmhärtigast. [7:167] Därtill har er Herre fastställt, att Han kommer att upphöja emot dem människor som kommer att vålla dem svår förföljelse tills Återuppståndelsens Dag. Er Herre är ytterst effektiv med att verkställa straff, och Han är utan tvivel Förlåtaren, Barmhärtigast. [7:168] Vi spred ut dem bland många samhällen över hela jorden. En del av dem var rättfärdiga, andra var inte fullt så rättfärdiga. Vi testade dem med framgång och motgång, så att de skulle kunna återvända. [7:169] Efter dem satte Han nya generationer i deras ställe som ärvde skriften. Men de valde detta världsliga liv i stället, och sa, "Vi kommer att förlåtas." Sedan fortsatte de ändå att välja materian tillhörande denna värld. Slöt de inte ett förbund om att upprätthålla skriften, och om att inte säga om GUD annat än sanningen? Studerade de inte skriften? Utan tvivel är boningen i Livet Efter Detta mycket bättre för de som bibehåller rättfärdighet. Förstår ni inte? [7:170] De som upprätthåller skriften och som iakttager Kontaktbönerna (Salat), vi misslyckas aldrig med att belöna de gudfruktiga. [7:171] Vi lyfte berget över dem likt ett paraply, och de trodde att det skulle falla ner på dem: "Ni ska upprätthålla det vi givit er, starkt, och minns dess innehåll så att ni ska kunna räddas."

[7:177] Sannerligen miserabelt är exemplet på människor som förkastar våra uppenbarelser; de kränker endast sina egna själar.

[7:179] Vi har överlämnat mängder av människor och jinner till Helvetet. De har sinnen med vilka de inte förstår, ögon med vilka de inte ser, och öron med vilka de inte hör. De är som djur; nej, de är mycket värre än så - de är fullständigt omedvetna.

[7:182] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser, för vi dem bakom ljuset utan att de någonsin inser det. [7:183] Jag kommer till och med att uppmuntra dem; Min planering är formidabel.

[7:187] De frågar dig om världens ände (Timmen) och när den kommer att inträffa. Säg, "Den kunskapen är hos min Herre. Endast Han avslöjar dess tidpunkt. Tungt väger den, i himmlarna och på jorden. Den kommer att komma till er plötsligt." De frågar dig som om det var du som kontrollerade det. Säg, "Kunskapen om det finns hos GUD," men de flesta människorna vet inte det.

[8:7] Minns att GUD lovade er seger över en viss grupp, men att ni ändå ville möta den svagare gruppen. Det var GUDs plan att fastslå sanningen med Sina ord och besegra de icke troende. [8:8] För Han har bestämt att sanningen ska segra och att lögnen ska försvinna, trots de som begår ondska. [8:9] Så när ni bad till er Herre för att rädda er, besvarade Han er: "Jag stödjer er med ett tusen änglar på rad."

[8:12] Minns att er Herre inspirerade änglarna: "Jag är med er; så hjälp de som trodde. Jag kommer att sätta skräck i hjärtat på de icke troende. Ni får slå dem ovanför halsarna, ni får till och med slå vartenda finger." * Allegorisk vers.

[8:17] Det var inte ni som dödade dem (=Otroende) ; GUD är Den som dödade dem. Det var inte ni som kastade när ni kastade; GUD är Den som kastade. Men på så sätt ger Han de troende en chans att förtjäna mycket ära. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[8:26] Minns att ni brukade vara få och förtryckta, rädda för att människorna skulle tillintetgöra er, och Han gav er en trygg fristad, hjälpte er med Sin seger och försåg er med goda gåvor, så att ni ska kunna vara tacksamma.

[8:29] O ni som tror, om ni vördar GUD kommer Han att upplysa er, lindra era synder och förlåta er. GUD besitter oändlig nåd.

[8:30] De som inte tror konspirerar och planerar för att neutralisera dig, döda dig, eller förvisa dig. De konspirerar och planerar, men det gör även GUD. GUD är den bäste planeraren.

[8:36] De som inte tror spenderar sina pengar för att avvisa andra från GUDs väg. De kommer att spendera dem, sedan kommer de förvandlas till sorger och ånger för dem. Till slut kommer de att besegras, och alla som inte tror kommer att sammankallas till Helvetet.

[8:37] GUD kommer att sortera bort det dåliga från det bra, sedan stapla de dåliga på varann, alla i en hög, och därefter kasta den in i Helvetet. Sådana är förlorarna.

[8:42] Minns att ni var på denna sida av dalen, meda de var på den andra. Sedan var deras karavan tvungen att förflytta sig till lägre mark. Om ni planerat det så, skulle ni inte ha kunnat göra det. Men GUD skulle utföra en förutbestämd sak, varmed de ämnade att förintas förintades av en uppenbar anledning, och de ämnade att räddas räddades av en uppenbar anledning. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[8:43] I din dröm (O Muhammed) fick GUD dem att framstå som färre i antal. Hade Han fått dem att framstå som flera i antal skulle ni ha misslyckats, och ni skulle ha tvistat med varandra. Men GUD räddade situationen. Han är Den Som Känner Till de innersta tankarna. [8:44] Och när tiden var inne och ni mötte dem, lät Han dem att framstå som färre i era ögon, och lät er att framstå som färre i deras ögon likaså. För GUD ville utföra en viss plan. Alla beslut fattas av GUD.

[8:50] Om ni bara kunde se de som inte trodde när änglarna tar deras liv! De kommer att slå dem på deras ansikten och deras bakdelar: "Smaka på Helvetets straff.

[8:53] GUD ändrar inte en välsignelse Han tilldelat någon människa, såvida de inte själva bestämmer sig för att ändra på sig. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[8:73] De som inte trodde är förenade med varandra. Rättar ni er inte efter dessa budord, kommer det vara kaos på jorden och fruktansvärd korruption.

[9:16] Trodde ni att ni skulle lämnas ifred, utan att GUD urskiljer de ibland er som strävar, som aldrig förenar sig med GUDs fiender, Hans budbärares fiender, eller med de troendes fiender? GUD är fullt Medveten om allt ni gör.

[9:25] GUD har gett er seger i många situationer. Men på Hunayn's dag blev ni alltför stolta över ert stora antal. Följaktligen, var det inte alls till någon hjälp för er, och den rymliga jorden blev så snäv omkring er att ni vände om och flydde. [9:26] Därefter sände GUD ner belåtenhet över Sin budbärare och de troende. Och Han sände ner osynliga soldater; på så sätt straffade Han de som inte trodde. Det är straffet för de som inte tror. [9:27] Till sist räddar GUD vem Han vill. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[9:32] De vill släcka GUDs ljus med sina munnar, men GUD insisterar på att fullända Sitt ljus trots de icke troende.

[9:34] O ni som tror, många religiösa ledare och predikare tar människornas pengar olagligt, och avviker från GUDs väg. * Om Iranier. Lova de som samlar på sig guld och silver, och som inte spenderar det för GUDs sak, ett smärtsamt straff. [9:35] En dag kommer deras guld och silver kommer att upphettas i Helvetets eld, och sedan användas för att bränna deras pannor, sidor, och ryggar: "Detta är vad ni lagt på hög för er själva, så smaka på vad ni samlat på er."

[9:40] Om ni inte lyckas hjälpa honom (budbäraren), har GUD redan hjälpt honom. Så när de icke troende jagade honom, och han var en av två i grottan, sa han till sin vän, "Oroa dig inte; GUD är med oss." GUD sände således ner belåtenhet och säkerhet över honom, och bestyrkte honom med osynliga soldater. Han gjorde de icke troendes ord obetydliga. GUDs ord råder ytterst. GUD är Allsmäktig, Visast.

[9:48] De (som ville inte strida) försökte sprida oreda ibland er förut, och förvirrade saker för er. Men sanningen segrar till slut, och GUDs plan verkställs trots dem. [9:49] En del av dem brukade säga, "Ge mig tillåtelse (att stanna kvar); påtvinga mig inte en sådan prövning." I själva verket har de på så sätt gjort sig skyldiga till ett hemskt lidande; Helvetet omger de icke troende.

[9:61] En del av dem skadar profeten genom att säga, "Han är idel öra!" Säg, "Det är bättre för er att han lyssnar på er. Han tror på GUD och litar på de som tror. Han är en nåd för de ibland er som tror." De som skadar GUDs budbärare har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[9:63] Visste de inte att den som motarbetar GUD och Hans budbärare har ådragit sig Helveteselden för evigt? Det är den värsta förödmjukelsen.

[9:76] Men när Han öste Sina gåvor över dem blev de snåla, och vände sig bort i motvilja. [9:77] Därför plågade Han dem med hyckleri i deras hjärtan tills dagen de möter Honom. Detta på grund av att de bröt sina löften till GUD, och för att de ljög.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar