onsdag 13 mars 2024

Lag och lagöverträdelse enligt Koran, Del 23

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-03-13

[17:58] Det finns inte ett enda samhälle som vi inte kommer att utplåna eller hemsöka med svårt straff före Återuppståndelsens Dag. Det är redan skrivet i boken.

[17:78] Ni ska iakttaga Kontaktbönerna (Salat) när solen sänker sig från sin högsta punkt vid middagstid, när den rör sig mot solnedgången. Ni ska också iaktta (reciteringen av) Koranen vid gryningen. (Recitering) av Koranen vid gryningen bevittnas.

[17:79] Under natten ska ni meditera för extra kredit, så att er Herre må upphöja er till en ärbar rank.

[17:84] Säg, "Alla handlar enligt sin tro, och er Herre vet bäst vilka som är vägledda på den rätta vägen." * Ingen tvång i Religion

[17:89] Vi har skildrat alla sorters exempel för människorna i denna Koran, men de flesta insisterar på att inte tro.

[17:104] Och därefter sa vi till Israels Barn, "Gå och bo i detta land. När den slutliga profetian inträffar, kommer vi att sammankalla er alla i en grupp."

[17:105] Enligt sanningen sände vi ner den, och med sanningen kom den ner. Vi har endast sänt dig som en bärare av goda nyheter, liksom en varnare. * Ingen tvång i Religion

18:20] "Om de upptäcker dig kommer de att stena dig, eller tvinga dig att återgå till deras religion, och då kan du aldrig lyckas." * Man ska inte ljuga även hans liv är i fara.

[18:23] Ni ska inte säga att ni ska göra någonting i framtiden, [18:24] utan att säga, "Om GUD vill." Om ni glömmer att göra det måste ni omedelbart minnas er Herre och säga, "Må min Herre vägleda mig till att göra bättre nästa gång."

[18:27] Du ska recitera det som uppenbarats för dig av din Herres skrift. Ingenting ska ersätta Hans ord, och du ska inte finna någon annan källa vid sidan av den. * Ingen annan hadith vid sidan av Koran.

[18:28] Ni ska tvinga er själva att vara med de som dyrkar sin Herre dag och natt, som söker endast Honom. Vänd er inte bort ifrån dem i strävan efter denna världens meningslösheter. Ej heller ska ni lyda den vars hjärta vi gjort helt beaktningslöst inför vårt budskap; en som ägnar sig åt sina egna önskemål, vars prioriteringar är i oordning.

[18:29] Förkunna: "Detta är sanningen från er Herre," låt det sedan vara upp till var och en att tro eller inte tro. Ingen tvång i religion För de som överträder har vi förberett en eld som fullständigt kommer att omsluta dem. När de skriker på hjälp kommer de att få en vätska som koncentrerad syra, som skållar deras ansikten. Vilken miserabel dryck! Vilket miserabelt öde!

[18:39] "När du gick in i din trädgård skulle du ha sagt, 'Detta är vad GUD har givit mig (Ma Sha Allah). Ingen har någon makt förutom GUD (La Quwwata Ella Bellah).' Du kanske ser att jag inte har lika mycket pengar och inte lika många barn som dig.

[18:46] Pengar och barn är detta livets glädjeämnen, men de rättfärdiga gärningarna ger en evig belöning från er Herre, och ett mycket bättre hopp.

[18:54] Vi har skildrat alla sorters exempel i denna Koran, men människan är en ytterst argumentativ varelse.

[18:56] Vi sänder endast budbärare för att helt enkelt överlämna goda nyheter, och varningar. De som inte tror argumenterar med lögn för att besegra sanningen, och de tar inte Mina bevis och varningar på allvar.

[18:103] Säg, "Ska jag tala om för er vilka de värsta förlorarna är? [18:104] "Det är de vars gärningar i detta livet är fullkomligt missriktade, men de tror att det de gör är bra."

[19:59] Efter dem (=profeterna), satte Han i stället generationer som förlorade Kontaktbönerna (Salat), som ägnade sig åt sina lustar. De kommer att få lida av konsekvenserna. [19:60] Endast de som ångrar sig, tror, och för ett rättfärdigt liv, kommer att komma in i Paradiset, utan minsta orättvisa.

[19:88] De sa, "Den Nådigaste har fått en son!" [19:89] Ni har yttrat en grov hädelse. [19:90] Himmlarna nästan sprängs, jorden slits nästan i bitar, och bergen smulas nästan sönder. [19:91] För att de påstår att Den Nådigaste fått en son.

[20:2] Vi har inte uppenbarat Koranen för dig, för att orsaka dig någon svårighet. [20:3] Endast för att påminna de vördnadsfulla.

[20:8] GUD: det finns ingen annan gud förutom Honom. Alla de vackraste namnen tillhör Honom.

[20:16] "Avleds inte från den av de som inte tror på den de som ägnar sig åt sina egna åsikter så att du inte misslyckas.

[20:70] Magikerna prostrerade, och sa, "Vi tror på Arons och Moses Herre." * Man ska inte ljuga även hans liv är i fara. [20:71] Han (=Farao) sa, "Trodde ni på honom utan min tillåtelse? Han måste vara er ledare; den som lärt er magi. Jag kommer säkerligen att skära av era händer och fötter på alternerande sidor. Jag kommer att korsfästa er på palmstammarna. Ni ska få veta vilka av oss som kan utdela det värsta straffet, och vem som överlever vem." [20:72] De sa, "Vi kommer inte att föredra dig över de tydliga bevis som kommit till oss, och över Den som skapade oss. Utfärda därför vilken dom du vill. Du kan bara styra i detta obetydliga liv. [20:73] "Vi har trott på vår Herre, på att Han må förlåta våra synder och magin du tvingade oss att utföra. GUD är mycket bättre och Evinnerlig."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar