fredag 12 januari 2024

Om Kriget mellan Hamas och Israel

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-01-12

Jag hörde på TV (Rapport igår19:30, SVT1) att Sydafrika anklagar Israel : ”… Sydafrika menar att Israels folkmordsliknade agerande ofrånkomligen är en del av rad olagliga handlingar som begåtts mot det palestinska folket sedan 1948.

Och (Rapport onsdag 19:30) Dalal Erekat (professor Arab American University) :

”… borde ha fått till stånd vapenvila omedelbart. För det palestinierna får utstå i Gaza , orättvisorna, lidandet, brotten. Det saknar motstycke på 2000-talet…. Att skylla händelserna i Gaza på det som skedde 7 oktober är helt oacceptabelt. Det är att ignorera 75 år av orättvisor och det palestinska folkets lidande under en utdragen israelisk militär ockupation. ” .


Vad försöker de både två dölja?

Det intressanta är att både två (Sydafrika och Dalal Erekat) hänvisar till 1948 , dagen efter att staten Israel utropades gick grannländerna till attack . Men troligen har man glömt bort det och skrivit om historia om t ex hur palestinier samarbetade med nazister sedan med kommunister som Kuba och sovjet som var emot religionen , speciellt det religion som har palestinier. (Senare de kom på att utnyttja ”nyttiga idioter” genom att sudda bort kommunismens avsky mot religionen, som att ”religionen är opium för blodet.”)

Sedan de både två säger inte vad hade hänt om Israel hade förlorat kriget mot palestinier. Vad skulle hade hänt med det nazistiska palestinier vid makten då grannländerna var antingen sovjetstyrda som Syrien och Irak eller västvänliga? Eller alternativet, vad skulle hade hänt med de vänster palestinier vid makten då själva folket var muslimer? Skulle inte de lida , ha orättvisor och så vidare som iranier?

Sedan 1948 Israel har utkämpat krig ,10-tal gånger, sist med Hamas som är Irans långa arm i regionen . Sedan de både två säger inte att vad skulle hända om Hamas vinner/överlever kriget? Blir palestinier fria av förtryck? Hur iranier upplever den så kallade Islamiska staten Iran som har Hamas på sin sida? Den så kallade Islamiska staten Iran som exporterar vänster aktivister till väst som röstar till vänster i sin nya hemlandet och ändå Iran har bra relation till kommuniststater?

Sedan de både två säger inte hur många palestinier som bor i Israel och de lever sida vid sida med judar och kristna? Intressant historia förfalskning för de berättar inte om allt.

Sedan de både två ville ha ett omedelbar vapenvila. Beror det på att Hamas , Irans långa arm i regionen, har fel bedömt Israel och nu är på gränsen att försvinna? Är det nödvändigt just nu för Hamas att överleva så de vill ha vapenvila just nu?

Sedan de både två säger inte att ”Nu Hamas ska lämna ifrån sig vapen och de fångade Israeliterna så att detta krig skulle ta slut då Israel har inte något ursäkt att anfalla. ” Alltså de både två lägger inte ansvaret på Hamas att många civila palestinier dödas på grund av att Hamas döljer sig bakom oskyldiga människorna , till skillnad från profeten Muhammed som bekämpade sina fiender öga mot öga vid krig. Nu gäller det partisan krig som har importerade av vänster palestinier.

Sedan de både två säger inte att Israels är den enda landet i regionen som är demokratisk till skillnaden från andra arabländer i regionen.

Sedan de både två refererar inte att Israel ha rätt att existera enligt skrifterna men man har kämpat mot Israels barn och inte låtit de vara. Som Irans ledare har sagt : ”Det finns inget land som heter Israel.”

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar