fredag 1 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 13

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-01

[6:159] De som delar upp sig i sekter tillhör inte dig. Deras dom vilar hos GUD, sedan kommer Han att informera dem om allt som de har gjort. [6:160] Den som gör en rättfärdig gärning får belöning för tio, den som begår en synd får endast sona för en. Ingen drabbas av minsta orättvisa.

[7:3] Ni ska alla följa det som uppenbarats för er från er Herre; följ inga idoler vid sidan av Honom. Det är sällan ni tar er i akt. [7:4] Vi utplånade åtskilliga samhällen; de utsattes för vårt straff medan de sov eller medan de var klarvakna. [7:5] När vårt straff kom till dem sa de: "Vi har verkligen syndat."

[7:8] På den dagen kommer alla vågskålar ställas in, rättvist. De som väger mycket kommer att vara vinnare. [7:9] Vad gäller de som väger lite, kommer de att tillhöra de som förlorat sina själar som konsekvens av att ha ignorerat våra uppenbarelser, orättvist. [7:10] Vi har etablerat er på jorden och gett er resurserna för uppehälle däri. Det är sällan ni är tacksamma.

[7:27] O Adams barn, låt inte djävulen lura er som han gjorde när han orsakade vräkningen av era föräldrar från Paradiset, och avlägsnandet av deras kläder för att avslöja deras kroppar. Han och hans trupp ser er, fast ni ser inte dem. Vi utser djävlarna till följeslagare för de som inte tror. [7:28] De begår en grov synd och säger sedan, "Det här såg vi våra föräldrar göra, och GUD har beordrat oss att göra det." Säg, "GUD förespråkar aldrig synd. Säger ni om GUD vad ni inte vet?"

[7:30] Vissa vägledde Han, medan andra överlämnades till avvikande. De har tagit djävlarna till sina mästare i stället för GUD, ändå tror de att de är vägledda.

[7:35] O Adams barn, när budbärare kommer till er från människor ibland er, och reciterar Mina uppenbarelser för er, kommer de som tar sig i akt och för ett rättfärdigt liv inte ha någonting att frukta, ej heller kommer de att sörja. [7:36] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser, som är för arroganta för att upprätthålla dem, har de ådragit sig Helvetet vari de vistas för evigt. [7:37] Vem är ondare än de som hittar på lögner om GUD, eller förkastar Hans uppenbarelser? Dessa kommer att få sin andel, enligt skriften, sedan, när våra budbärare kommer för att avsluta deras liv, kommer de att säga, "Var är idolerna ni brukade vädja till vid sidan av GUD?" De kommer att säga, "De har övergett oss." De kommer att vittna emot sig själva om att de var icke troende. [7:38] Han kommer att säga, "Gå in i Helvetet med alla tidigare samhällen av jinner och människor." Var gång som en grupp går in, kommer de att förbanna den närmast föregående gruppen. När alla väl är inne, kommer den sista att säga om den tidigare, "Vår Herre, här är de som vilseledde oss. Fördubbla Helvetesstraffet för dem." Han kommer att säga, "Var och en får dubbelt upp, men ni vet inte det." [7:39] Den tidigare gruppen kommer att säga till den senare gruppen, "Eftersom ni hade en fördel över oss, smaka på straffet för era egna synder." [7:40] För de som förkastar våra uppenbarelser och som är för arroganta för att upprätthålla dem, kommer himlens portar aldrig att öppnas för dem, ej heller kommer de att komma in i Paradiset förrän kamelen passerar genom nålens öga. På så sätt straffar vi de skyldiga.

[7:44] De som vistas i Paradiset kommer att ropa på de som vistas i Helvetet: "Vi har funnit vår Herres löfte vara sant, har ni funnit er Herres löfte vara sant?" De kommer att säga, "Ja." En utropare mellan dem kommer att meddela: " GUDs fördömelse har drabbat syndarna; [7:45] "som avviker från GUDs väg och strävar efter att göra den krokig, och beträffande Livet Efter Detta, tror de inte."

[7:48] De som vistas i Skärselden kommer att ropa till människor de känner igen till utseendet, och säga, "Ert stora antal hjälpte er inte på något sätt, ej heller er arrogans.

[7:51] De som inte tar sin religion på allvar och som är helt upptagna av detta världsliga liv, glömmer vi på den dagen för att de glömde den dagen, och för att de föraktfullt avvisade våra uppenbarelser.

[7:53] Väntar de tills alla (profetior) har uppfyllts? Dagen en sådan uppfyllelse infinner sig, kommer de som ignorerade den tidigare att säga, "Vår Herres budbärare har kommit med sanningen. Finns det några medlare som kan medla på våra vägnar? Kan ni skicka oss tillbaka, så att vi ändrar vårt beteende och gör bättre verk än vad vi gjorde?" De har förlorat sina själar och deras egna påhitt är orsaken till deras undergång.

[7:55] Ni ska dyrka er Herre öppet och privat; Han älskar inte de som överträder. [7:56] Korrumpera inte jorden sedan den satts till rätta, och dyrka Honom av vördnad och hopp. Säkerligen, GUDs nåd kan uppnås för de som är rättfärdiga.

[7:73] Till Thamûd sände vi deras bror Sãleh. Han sa, "O mitt folk, dyrka GUD; ni har ingen annan gud än Honom. Ni har fått bevis från er Herre: här är GUDs kamel, att tjäna som ett tecken för er. Låt henne äta från GUDs jord, och skada henne inte på något vis, så att ni inte ådrar er ett smärtsamt straff. [7:74] "Minns att Han lät er ärva 'Ãd, etablerade er på jorden, byggande hus i dess dalar och karvande hem ur dess berg. Ni ska minnas GUDs välsignelser, och far inte med osanning på jorden."

[7:80] Lot sa till sitt folk, "Ni begår en sådan avskyvärd handling; ingen i världen har gjort det förut! [7:81] "Ni har sexuellt umgänge med männen i stället för med kvinnorna. Ni är verkligen syndande människor."

[7:85] Till Midyan sände vi deras bror Shu'aib. Han sa, "O mitt folk, dyrka GUD; ni har ingen gud än Honom. Bevis har kommit till er från er Herre. Ni ska väga riktigt och mäta rättvist när ni utövar handel. Lura inte människorna på deras rättigheter. Korrumpera inte jorden efter att den ställts till rätta. Det är bättre för er om ni är troende. [7:86] "Avstå från att blockera alla vägar, i strävan efter att avleda de som tror från GUDs väg, gör den inte krokig. Minns att ni brukade vara få och Han mångdubblade ert antal. Glöm inte konsekvenserna för de onda.

[7:94] Varje gång vi skickade en profet till ett samhälle, hemsökte vi dess invånare med motgång och svårighet, så att de skulle bönfalla. [7:95] Sedan ersatte vi svårigheten med frid och framgång. Dessvärre blev de beaktningslösa och sa, "Våra föräldrar upplevde samma svårighet före framgång." Följaktligen straffade vi dem plötsligt, när de minst anade det.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar