onsdag 20 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 27

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-20

[25:17] Dagen Han sammankallar dem, tillsammans med idolerna de satt upp vid sidan av GUD, kommer Han att säga, "Har ni vilselett dessa av Mina tjänare, eller gick de vilse på egen hand?" [25:18] De kommer att säga, "Prisad vare Du, det var inte rätt av oss att sätta upp härskare vid sidan av Dig. Men du lät dem roa sig, tillsammans med sina föräldrar. Följaktligen ignorerade de budskapet, och blev på så sätt onda människor." [25:19] De har inte trott på budskapet ni givit dem, följaktligen kan ni varken skydda dem från straffet de ådragit sig, eller hjälpa dem på något vis. Den av er som begår ondska kommer vi att överlämna till ett svårt straff.

[25:21] De som inte förväntar sig att möta oss sa, "Om bara änglarna kunde komma ner till oss, eller om vi kunde se vår Herre (så skulle vi tro)!" De har verkligen gjort sig skyldiga till en förskräcklig arrogans, och yttrat en grov hädelse. [25:22] Dagen de ser änglarna, kommer det att vara dåliga nyheter för de skyldiga; de kommer att säga, "Nu är vi oåterkalleligt instängda." [25:23] Vi kommer att betrakta alla deras gärningar, och göra dem till noll och ingenting.

[25:43] Har du sett den vars gud är hans eget ego? Kommer du att vara hans försvarare? [25:44] Tror ni att de flesta av dem hör, eller förstår? De är precis som djur; nej, de är mycket värre.

[25:52] Rätta er därför inte efter de som inte tror, och motarbeta dem med detta, en utomordentlig strävan.

[25:55] Trots det, sätter de ändå upp idoler vid sidan av GUD, som inte kan hjälpa dem eller skada dem. Den icke troende är verkligen en fiende till sin Herre.

[25:60] När de uppmanas, "Prostrera inför den Nådigaste," säger de, "Vad är den Nådigaste? Ska vi prostrera inför det ni förespråkar?" På så sätt förstärker det endast deras motvilja.

[26:3] Du kanske anklagar dig själv för att de inte tror. [26:4] Om vi vill, kan vi sända ett tecken från skyn, som tvingar deras nackar att böja sig. [26:5] Varje gång en påminnelse från den Nådigaste kommer till dem, som är ny, vänder de sig bort i motvilja. [26:6] Eftersom de inte trodde, har de ådragit sig konsekvenserna av sin tanklöshet.

[27:4] För de som inte tror på Livet Efter Detta, smyckar vi deras gärningar i deras ögon. Följaktligen fortsätter de att famla. [27:5] Det är dessa som ådrar sig det värsta straffet, och i Livet Efter Detta kommer de att vara de värsta förlorarna.

[27:66] I själva verket är deras kunskap om Livet Efter Detta är förvirrat. Egentligen hyser de tvivel om det. I realiteten tänker de överhuvudtaget inte på det. [27:67] De som inte trodde sa, "Efter att vi blivit till stoft, liksom våra föräldrar, förs vi då ut? [27:68] "Vi har fått samma löfte tidigare. Det här är bara sagor från det förflutna."

[27:90] Vad gäller de som kommer med onda gärningar, kommer de att tvingas in i Helvetet. Straffas ni inte för det ni gjort?

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar