lördag 23 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 30

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-23

[34:51] Om ni bara kunde se dem när den stora skräcken drabbar dem; då kan de inte fly, och de kommer att föras bort med våld. [34:52] Då kommer de att säga, "Nu tror vi på det," men det kommer att vara alldeles för sent. [34:53] De har förkastat det förut; i stället har de bestämt sig för att upprätthålla gissningar och spekulationer. [34:54] Följaktligen berövades de på allt de längtat efter. Det är samma öde som för deras likasinnade bland de tidigare generationerna. De hyste för många tvivel.

[35:7] De som inte tror har ådragit sig ett strängt straff, och de som tror och för ett rättfärdigt liv har förtjänat förlåtelse och en stor belöning. [35:8] Lägg märke till den vars onda gärningar smyckas i hans ögon, tills han tror att det är rättfärdigt. GUD avleder på så sätt den som vill (gå vilse), och Han vägleder den som vill (vägledas). Därför ska du inte sörja över dem. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[35:10] Alla som strävar efter värdighet bör veta att all värdighet tillhör GUD. Till Honom stiger de goda orden, och Han upphöjer de rättfärdiga verken. Vad gäller de som planerar onda verk, ådrar de sig ett svårt straff, planerna tillhörande sådana onda människor är dömda att misslyckas.

[35:39] Han är Den som gjorde er till arvtagare av jorden. Följaktligen, den som väljer att inte tro gör det till skada för sig själv. De icke troendes otro förstärker endast deras Herres avsky gentemot dem. De icke troendes otro störtar dem djupare ner i förlust.

[35:42] De svor högtidligt vid GUD att om en varnare skulle komma till dem, skulle de vara bättre vägledda än något annat samhälle! Men nu när en varnare kom till dem, sjönk de bara djupare ner i motvilja.

[35:43] De hemföll åt arrogans på jorden, och onda planer, och onda planer slår bara tillbaka på de som planerar dem. Har de att vänta sig ett annorlunda öde än de som gjort samma sak förut? Du kommer att märka att GUDs system är oföränderligt; du kommer att märka att GUDs system är tidlöst.

[36:7] Det är förutbestämt att de flesta av dem inte tror. [36:8] För vi placerar kedjor runt deras halsar, upp till deras hakor. Följaktligen låses de i sin otro. [36:9] Och vi placerar en barriär framför dem, och en barriär bakom dem, och på så sätt beslöjar vi dem; de kan inte se. [36:10] Det är sak samma vare sig du varnar dem eller inte, de kan inte tro.

[36:12] Vi kommer säkerligen att återuppliva de döda, och vi har skrivit ner allt de har gjort i detta livet, även konsekvenserna som fortgår efter deras död. Allt har vi räknat i ett omfattande dokument.

[36:30] Hur bedrövligt är inte människornas tillstånd! Varje gång som en budbärare gick till dem, förlöjligade de honom alltid.

[36:45] Ändå, när de blir tillsagda, "Lär från ert förflutna för att verka rättfärdighet för er framtid, så att ni må uppnå nåd," [36:46] Oavsett vilket sorts bevis de än får från sin Herre, ignorerar de ständigt det. [36:47] När de blir tillsagda, "Ge från GUDs gåvor till er," säger de som inte tror till de som tror, "Varför ska vi ge till dem som GUD skulle ha kunnat ge mat, om Han så önskat? Ni har verkligen gått långt vilse." [36:48] Dessutom utmanar de, "När kommer det där löftet att äga rum, om du talar sanning." [36:49] Allt de ser kommer att vara ett slag som överväldigar dem, medan de tvistar.

[36:74] De sätter upp vid sidan av GUD andra gudar, kanske kan de hjälpa dem!

[36:78] Han ställer en fråga till oss - medan han glömmer bort sin första skapelse - "Vem kan återuppliva benen efter att de ruttnat?"

[37:15] De säger, "Detta är uppenbarligen magi! [37:16] "Återupplivas vi efter att vi blivit till stoft och ben? [37:17] "Även våra gamla förfäder?"

[37:35] När de blev tillsagda, "La Elãha Ella Allãh [Det finns ingen annan gud än GUD]," blev de arroganta. [37:36] De sa, "Ska vi lämna våra gudar på grund av en tokig poet?"

[37:149] Fråga dem om er Herre har döttrar, när de har söner! [37:150] Skapade vi änglarna kvinnliga? Har de sett det? [37:151] De hädar verkligen grovt när de säger [37:152] "GUD har fått en son." De är verkligen lögnare. [37:153] Valde han flickorna över pojkarna? [37:154] Vad är det för fel på er logik? [37:155] Varför tar ni er inte i akt? [37:156] Har ni något bevis? [37:157] Visa oss er bok om ni talar sanning? [37:158] De hittade till och med på ett speciellt förhållande mellan Honom och jinnerna. Jinnerna själva vet att de är underordnade.

[37:167] De brukade säga, [37:168] "Om vi fått de korrekta instruktionerna från våra föräldrar, [37:169] "skulle vi varit dyrkare; hängivna endast GUD." [37:170] Men de trodde inte, och de kommer säkerligen att få veta.

[38:2] De som inte tror har förfallit till arrogans och trots.

[38:16] De utmanade: "Vår Herre, varför påskyndar Du inte straffet för oss, före Räkenskapens Dag."

[38:27] Vi skapade inte himmlarna och jorden, och allting däremellan, för ingenting. Så tänker de som inte tror. Därför, ve dem som inte tror; de kommer att lida i Helvetet. [38:28] Ska vi behandla de som tror och som för ett rättfärdigt liv som vi behandlar de som begår ondska på jorden? Ska vi behandla de rättfärdiga som vi behandlar de onda?

[39:3] Religionen ska absolut vara hängiven endast GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av Honom säger, "Vi avgudar dem bara för att de ska föra oss närmare GUD; för de har en bättre position!" GUD kommer att döma dem beträffande deras tvister. GUD vägleder inte sådana lögnare, icke troende.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar