torsdag 14 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 24

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-14

[18:6] Du kanske anklagar dig själv för hur de reagerar på detta budskap, och för att de inte tror på den; kanske blir du ledsen. [18:7] Vi har smyckat allting på jorden för att testa dem, och för att på så sätt urskilja vilka ibland dem som verkar rättfärdighet.

[18:15] "Se hur vårt folk sätter upp gudar vid sidan av Honom. Om de bara kunde ta fram ett enda bevis för att bestyrka sin ståndpunkt! Vem är ondare än den som hittar på lögner och tillskriver GUD dem?

[18:52] En dag kommer Han att säga, "Kalla på Mina medhjälpare, som enligt er var gudar jämte Mig;" De kommer att ropa på dem, men de kommer inte att besvara dem. En oöverstiglig barriär kommer att skilja dem åt. [18:53] De skyldiga kommer att se Helvetet och inse att de kommer att falla ner i det. Där kommer det inte att finnas någon väg ut för dem.

[18:55] Det enda som hindrade människorna från att tro och från att söka sin Herres förlåtelse när vägledningen kom till dem, var att de krävde att få se samma (sorts mirakel) som de tidigare generationerna, eller krävde att få se straffet på förhand.

[18:57] Vilka är ondare än de som påminns om sin Herres bevis, och sedan ignorerar dem, utan att inse vad de gör. Till följd därav placerar vi sköldar på deras hjärtan för att hindra dem från att förstå den (Koranen), och dövhet i deras öron. Så, vad ni än gör för att vägleda dem, kan de aldrig någonsin vägledas.

[18:59] Vi utplånade många samhällen på grund av deras överträdelser, vi utsåg en specifik tidpunkt för deras förintelse.

[18:104] "Det är de vars gärningar i detta livet är fullkomligt missriktade, men de tror att det de gör är bra." [18:105] Sådana är de som inte trodde på sin Herres uppenbarelser och på att möta Honom. Därför är deras gärningar till ingen nytta; på Återuppståndelsens Dag kommer de inte att ha någon vikt.

[19:67] Har människan glömt att vi redan skapat honom en gång, och att han inte var någonting? [19:68] Vid er Herre, vi kommer säkerligen att sammankalla dem tillsammans med djävlarna, och samla dem runt Helvetet, förödmjukade. [19:69] Sedan kommer vi att ta ut den ivrigaste motståndaren till den Nådigaste ur varje grupp. [19:70] Vi är väl medvetna om vilka som mest förtjänar att brännas däri. [19:71] Var och en av er måste se det; det är ett slutgiltigt beslut från er Herre. [19:72] Sedan räddar vi de rättfärdiga och lämnar kvar de som överträder i det, förödmjukade. [19:73] När våra uppenbarelser reciteras för dem, klart och tydligt, säger de som inte trodde till de som tror, "Vilka av oss har mest framgång? Vilka av oss är i majoritet?" [19:74] Vi har utplånat många generationer före dem; de var mäktigare och mer framgångsrika. [19:80] Sedan ärver vi allt han ägde, och han återvänder till oss helt ensam. [19:81] De dyrkar andra gudar vid sidan av GUD, som (de tror) kan hjälpa dem. [19:77] Har du lagt märke till den som förkastade våra uppenbarelser, som sedan sa "Jag kommer att få rikedom och barn"?! [19:78] Har han sett in i framtiden? Har han fått ett sådant löfte från Den Nådigaste? [19:79] Vi kommer absolut att skriva ned vad han säger, och därefter lämna över honom till ett evigt tilltagande straff. [19:82] Tvärtom, kommer de att fördöma deras idoldyrkan, och kommer att vara deras fiender. [19:83] Ser ni inte hur vi släpper loss djävlarna över de icke troende, för att sätta dem i rörelse? [19:84] Var inte otålig; vi förbereder en stor förberedelse för dem.

[19:88] De sa, "Den Nådigaste har fått en son!" [19:89] Ni har yttrat en grov hädelse. [19:90] Himmlarna nästan sprängs, jorden slits nästan i bitar, och bergen smulas nästan sönder. [19:91] För att de påstår att Den Nådigaste fått en son. [19:92] Det passar inte Den Nådigaste att Han skulle få en son.

[19:98] Vi utplånade många generationer före dem; kan ni förnimma någon av dem, eller höra något ljud ifrån dem?

[20:16] "Avleds inte från den av de som inte tror på den de som ägnar sig åt sina egna åsikter så att du inte misslyckas.

[20:128] Tänker de aldrig på hur många tidigare generationer vi utplånat? De vandrar nu i de hem som tillhört de som kom innan dem. Detta är tecken för de som besitter intelligens. [20:129] Vore det inte vore för er Herres förutbestämda plan, skulle de ha dömts omedelbart.

[20:133] De sa, "Om han bara kunde visa oss ett mirakel från sin Herre!" Fick de inte tillräckligt med mirakel med de tidigare budskapen? [20:134] Hade vi utplånat dem före detta, skulle de ha sagt, "Vår Herre, om Du skickat en budbärare till oss skulle vi ha följt Dina uppenbarelser, och undvikit denna skam och förödmjukelse." [20:135] Säg, "Vi väntar allihopa, så vänta; ni kommer absolut att få vem som är på den rätta vägen, och vem som verkligen är vägledd."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar