onsdag 13 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 23

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-13

[16:101] När vi byter ut en uppenbarelse mot en annan, och GUD är fullt medveten om vad Han uppenbarar, säger de, "Det här har du hittat på!" Sannerligen, vet de flesta av dem inte.

[16:104] GUD vägleder säkerligen inte de som inte tror på GUDs uppenbarelser. De har ådragit sig ett smärtsamt straff. [16:105] De enda som hittar på falska läror är de som inte tror på GUDs uppenbarelser; det är de riktiga lögnarna.

[16:106] De som inte tror på GUD, efter att ha uppnått tro, som sedan nöjer sig helt med att inte tro, har ådragit sig vrede från GUD. De enda som kan förlåtas är de som tvingas erkänna otro medan deras hjärtan är fulla av tro.*

* Allegorisk vers.

[16:107] Det är för att de prioriterat detta livet över Livet Efter Detta, och GUD vägleder inte sådana icke troende människor. [16:108] Det är de vars hjärtan, hörsel, och syn som GUD förseglat. Följaktligen förblir de omedvetna. [16:109] Utan någon tvekan, kommer de att vara förlorare i Livet Efter Detta.

[16:112] GUD skildrar exemplet på ett samhälle som brukade vara tryggt och framgångsrikt, med gåvor som strömmade till det från alla håll. Men sedan blev det otacksamt över GUDs välsignelser. Till följd därav gjorde GUD att de fick känna på mödorna av svält och otrygghet. Sådant är straffet för vad de gjorde. [16:113] En budbärare från deras eget folk hade kommit till dem, men de förkastade honom. Följaktligen drabbades de av straffet för sin överträdelse.

[16:116] Ni ska inte yttra lögner med egen tunga och påstå: "Detta är lagligt och detta är olagligt," för att fabricera lögner och tillskriva GUD dem. De som hittar på lögner och tillskriver dem till GUD kommer aldrig att lyckas. [16:117] De njuter kortvarigt och utsätts sedan för ett smärtsamt straff.

[17:4] Vi tilltalade Israels barn i skriften: "Ni kommer att begå grov ondska på jorden två gånger. Ni är ämnade till att förfalla i mycket stor arrogans. [17:5] "Första gången det sker kommer vi att sända ut tjänare till oss med stor makt emot er, och de kommer att invadera era hem. Detta är en profetia som måste äga rum. [17:6] "Därefter kommer vi att ge er övertag över dem, och vi kommer att förse er med mycket rikedom och många barn; vi kommer att ge er överhanden. [17:7] "Verkar ni rättfärdighet gör ni det för ert eget bästa, men begår ni ondska gör ni det till skada för er själva. Så när det sker för andra gången, kommer de att besegra er och gå in i moskén, precis som de gjorde första gången. De kommer att utplåna alla de tillgångar ni förvärvat." [17:8] Er Herre öser Sin nåd över er. Men om ni återgår till överträdelse kommer vi att besvara med straff. Vi har förutbestämt att Gehenna ska vara en slutlig boning för de som inte tror.

[17:15] Den som är vägledd är vägledd för sitt eget bästa, och den som går vilse gör det till skada för sig själv. Ingen syndare kommer att ställas till svars för någon annans synder. Vi straffar aldrig utan att först sända en budbärare. [17:16] Om vi ska utplåna ett samhälle låter vi ledarna begå stor korruption däri. När de väl förtjänar straff utplånar vi dem fullständigt.

[17:18] För den som väljer att prioritera detta flyktiga liv, kommer vi att påskynda de gåvor vi beslutat ge honom, därefter överlämnar vi honom till Gehenna, vari han lider för evigt, föraktad och besegrad.

[17:22] Ni ska inte ha någon annan gud vid sidan av GUD, så att ni inte blir föraktade och förödmjukade.

[17:27] De slösaktiga är djävlarnas gelikar, och djävulen är otacksam gentemot sin Herre.

[17:57] Till och med idolerna som de vädjar till försöker själva finna alla vägar och sätt till sin Herre. De ber om Hans nåd och fruktar Hans straff. Er Herres straff är verkligen förskräckligt.

[17:67] Om ni drabbas mitt ute på havet glömmer ni bort era idoler och ber uppriktigt till endast Honom. Men så fort Han räddar er till stranden återgår ni. Människan är verkligen otacksam. [17:68] Har ni garanterat att Han inte kommer att låta marken, på land, svälja er? Eller att Han inte kommer att sända en storm över er, då ni inte hittar någon beskyddare? [17:69] Har ni garanterat att Han inte kommer att skicka ut er till havs ännu en gång, och sedan rikta en storm mot er som dränker er på grund av er otro? När det väl händer, kommer vi inte att ge er en chans till.

[17:83] När vi välsignar människan blir han upptagen och beaktningslös. Men när han drabbas av motgång blir han förtvivlad.

[17:94] Det som hindrade människorna från att tro när vägledningen kom till dem, var att de sa, "Skickade GUD en mänsklig varelse som budbärare?"

[17:97] Den GUD vägleder är den verkligt vägledde. Och för den Han vilseleder kommer ni aldrig att hitta några herrar eller mästare vid sidan av Honom. Vi kommer att sammankalla dem med våld på Återuppståndelsens Dag; blinda, stumma, och döva. Deras öde är Helvetet; varje gång det svalnar, kommer vi att öka på dess eld. [17:98] Det är det rättvisa straffet för dem eftersom de förkastade våra uppenbarelser. De sa, "Kommer vi att återupplivas till en ny skapelse efter att vi har blivit till ben och fragment?" [17:99] Kunde de inte se att den GUD som skapat himmlarna och jorden, är kapabel att skapa samma skapelser? Att Han har förutbestämt en oåterkallelig livstid för dem? Ändå insisterar de som inte tror på att inte tro.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar