tisdag 26 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 33

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-26

[47:14] Är de som upplysts av sin Herre desamma som de vars onda verk smyckas i deras ögon, och som följer sina egna åsikter?

[47:20] De som trodde sa, "När kommer en ny sura att uppenbaras?" Men när en rättfram sura uppenbarades, vari stridande nämndes, kunde man se de som hyste tvivel i sina hjärtan se på dig som om döden redan kommit till dem. På så sätt avslöjades de.

[47:22] Är det även er avsikt att så fort ni ger er av kommer ni att begå ondska och behandla era släktingar dåligt. [47:23] Det är dessa som ådragit sig en förbannelse från GUD, varmed Han gör dem döva och blinda.

[47:25] Absolut, de som glider tillbaka efter att vägledningen visats dem, har djävulen lockat och fört bakom ljuset. [47:26] Det är för att de sa till de som hatade det GUD sänt ner, "Vi kommer att lyda er i vissa avseenden." GUD är fullt medveten om deras hemliga planer.

[47:32] De som inte tror och som avviker från GUDs väg, och som motarbetar budbäraren efter att vägledningen visats för dem, kommer aldrig att skada GUD det minsta. I stället tillintetgör Han deras verk.

[47:34] De som inte tror och som avviker från GUDs väg, och sedan dör som icke troende, kommer GUD aldrig att förlåta.

[47:37] Bad Han er om pengar i sådan utsträckning att det skapade svårighet för er, kanske ni skulle blivit snåla, och er dolda ondska skulle kanske avslöjas. [47:38] Ni inbjuds till att spendera för GUDs sak, men vissa av er blir snåla. De snåla är snåla gentemot sina egna själar. GUD är Rik, medan ni är fattiga. Om ni vänder er bort kommer Han att ersätta er med andra människor, och de kommer inte att vara som ni.

[48:6] Och Han kommer att bestraffa de hycklande männen och kvinnorna och de idoldyrkande männen och kvinnorna, för de har hyst onda tankar om GUD. Deras ondska kommer att slå tillbaka på dem. För GUD är arg på dem, fördömer dem, och har förberett Gehenna för dem. Vilket miserabelt öde!

[48:12] Ni trodde i hemlighet att budbäraren och de troende skulle besegras och aldrig återvända till sina familjer, och detta rotades starkt i era hjärtan. Ni hyste onda tankar och blev onda människor. [48:13] Alla som vägrar tro på GUD och Hans budbärare, vi har förberett en helveteseld för de som inte tror.

[48:22] Skulle de icke troende någonsin slåss emot er, skulle de vända om och fly. De har ingen Herre och Mästare; de har ingen beskyddare.

[48:25] Det var de som inte trodde och som utestängde er från den Heliga Moskén, och som till och med hindrade era gåvor från att nå sin destination. Det fanns troende män och kvinnor (i fiendelägret) som ni inte kände till, och ni var på väg att skada dem, omedvetet. GUD ger således vem Han vill tillträde till Sin nåd. Om de fortsätter kommer Han att straffa de ibland dem som inte tror med ett smärtsamt straff. [48:26] Samtidigt som de som inte trodde blev rasande, och deras hjärtan fylldes av stoltheten från okunnighetens dagar, välsignade GUD Sin budbärare och de troende med fridfull belåtenhet, och vägledde dem till att upprätthålla rättfärdighetens ord. Det är vad de väl förtjänat. GUD är fullt medveten om alla ting.

[50:2] De tyckte att det var konstigt att en varnare från dem kom till dem! De som inte trodde sa, "Det här är verkligen konstigt. [50:3] "Efter att vi dör och blir till stoft; det är omöjligt."

[51:7] Trots den perfekt skapade skyn. [51:8] Fortsätter ni att tvista om sanningen. [51:9] Avviker från den, gör de som avviker. [51:10] Ve de som förvanskar. [51:11] De är fullständigt beaktningslösa i sitt famlande. [51:12] De ifrågasätter Domedagen. [51:13] Dagen de presenteras för elden. [51:14] Smaka på straffet; detta är vad ni brukade utmana.

[51:59] De som överträder har gjort sig skyldiga till samma öde som sina tidigare gelikar; de borde inte utmana. [51:60] Ve dem som inte trodde, från dagen som inväntar dem.

[52:11] Ve de som inte tror på den dagen [52:12] som i sitt famlande är beaktningslösa.

[52:30] Kanske säger de, "Han är en poet; låt oss bara vänta tills han är död."

[52:32] Är det deras drömmar som dikterar deras beteende, eller är de naturligt onda? [52:33] Säger de, "Han hittade på alltihop?" I själva verket, tror de helt enkelt inte. [52:34] Låt dem framställa en Hadith som denna, om de talar sanning. [52:35] Skapades de från ingenting? Är de skaparna? [52:36] Skapade de himmlarna och jorden? De har sannerligen verkligen ingen övertygelse. [52:37] Äger de er Herres skatter? Är de i kontroll? [52:38] Klättrar de på en stege som gör det möjligt för dem att lyssna? Låt de som lyssnar visa sitt bevis. [52:39] Har Han döttrar, medan ni har söner? [52:40] Ber du dem om någon lön, och de belastas därav? [52:41] Känner de till framtiden, och har den nerskriven? [52:42] Konspirerar och planerar de? De icke troendes planer slår tillbaka mot dem. [52:43] Har de en annan gud vid sidan av GUD? Prisad vare GUD, överlägsen behov av partners.

[53:19] Jämför detta med de kvinnliga idolerna Allaat och Al'Uzzah. [53:20] Och Manaat, den tredje. [53:21] Har ni söner, medan Han har dessa som döttrar? [53:22] Vilken föraktfull fördelning!

[53:23] Detta är ingenting mer än namn som ni hittat på, ni och era förfäder. GUD auktoriserade aldrig en sådan hädelse. De följer gissningar och personliga önskemål, när den sanna vägledningen kommit till dem häri från deras Herre.

[53:27] De som inte tror på Livet Efter Detta har givit änglarna feminina namn. [53:28] De hade ingen kunskap om detta; de bara gissade. Gissning ersätter inte sanningen.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar