måndag 18 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 25

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                         2023-12-18

[21:2] När ett nytt bevis kommer till dem från deras Herre, lyssnar de likgiltigt. [21:3] Deras sinnen är obetänksamma. Och de som överskrider diskuterar i hemlighet: "Är han inte bara en människa som er? Skulle ni acceptera magin som presenterats för er?"

[21:5] De sa till och med, "Hallucinationer," "Han hittade på det," och, "Han är en poet. Låt honom visa oss ett mirakel likt tidigare budbärares." [21:6] Vi utplånade aldrig ett troende samhälle förut. Är dessa människor troende? [21:7] Före dig sände vi inte annat än män vi inspirerat. Fråga de som kan skriften, om du inte vet. [21:8] Vi gav dem inte kroppar som inte åt, ej heller var de odödliga. [21:9] Vi uppfyllde vårt löfte till dem; vi räddade dem tillsammans med vem vi ville, och utplånade de som överträdde.

[21:11] Vi tillintetgjorde många samhällen på grund av deras överträdelse, och ersatte dem med andra människor. [21:12] När vårt straff kom började de springa. [21:13] Spring inte, kom tillbaka till era lyxartiklar och era hem, för ni måste ställas till svars. [21:14] De sa, "Ve oss. Vi var verkligen onda." [21:15] Det förblev deras yttrande, tills vi utplånade dem helt och hållet.

[21:18] I stället är det vår plan att bestyrka sanningen mot lögnen, för att besegra den. Ve er för de yttranden ni yttrar.

[21:21] Har de hittat gudar på jorden som kan skapa?

[21:24] Har de funnit andra gudar vid sidan av Honom? Säg, "Visa mig ert bevis. Detta är budskapet till min generation, som fulländar alla tidigare budskap." De flesta av dem känner förvisso inte igen sanningen; det är därför de är så fientliga.

[21:29] Om någon av dem påstår sig vara en gud vid sidan av Honom, straffar vi honom med Helvetet; på så sätt straffar vi de onda.

[21:36] När de som inte tror ser dig, förlöjligar de dig: "Är det denne som utmanar era gudar?" Samtidigt förblir de fullständigt beaktningslösa inför den Nådigastes budskap.

[21:38] De utmanar: "Vart är detta (straff) om du talar sanning?" [21:39] Om bara de som inte tror skulle kunna se sig själva när de försöker avvärja elden från sina ansikten och ryggar! Då kommer ingen att hjälpa dem.

[21:43] Har de gudar som kan skydda dem från oss? De kan inte ens hjälpa sig själva. Ej heller kan de göra varandra sällskap när de sammankallas för att möta oss.

[21:46] När ett prov på er Herres straff drabbar dem, säger de villigt, "Vi var verkligen onda."

[21:98] Ni och de idoler ni dyrkar vid sidan av GUD kommer att vara bränsle för Helvetet; det är ert oundvikliga öde. [21:99] Om dessa vore gudar, skulle de inte ha hamnat i Helvetet. Alla som vistas däri, vistas däri för evigt.

[22:3] Bland människorna finns de som argumenterar om GUD utan kunskap, som följer varje upprorisk djävul. [22:4] Det har fastställts, att den som förenar sig med honom, kommer han att vilseleda och vägleda till Helvetets plåga.

[22:8] Bland människorna finns den som argumenterar om GUD utan kunskap och utan vägledning, och utan en upplysande skrift. [22:9] Arrogant försöker han avleda människor från GUDs väg. Följaktligen ådrar han sig förödmjukelse i detta livet, och på Återuppståndelsens Dag överlämnar vi honom till plågan av att brännas. [22:10] Detta är vad dina gärningar gjort för dig. GUD är aldrig orättvis mot människorna. [22:11] Bland människorna finns den som dyrkar GUD villkorligt. Går saker och ting bra för honom är han nöjd. Men drabbas han av motgång, vänder han helt om. Följaktligen förlorar han både detta livet och Livet Efter Detta. Sådan är den verkliga förlusten. [22:12] Vid sidan av GUD idoliserar han vad som inte har makt att skada eller hjälpa honom; sådant är det verkliga avvikandet. [22:13] Han avgudar vad som är mer benäget att skada honom än hjälpa honom. Vilken miserabel herre! Vilket miserabelt sällskap!

[22:19] Här är två grupper som tvistar om sin Herre. Vad gäller de som inte tror, kommer de ha kläder av eld sydda åt dem. Helvetisk vätska kommer att hällas över deras huvuden.

[22:25] De som inte tror, som tillbakavisar andra från GUDs väg och från den Heliga Moskén vi tillägnat alla människor - vare sig infödda eller besökare - som försöker förorena och korrumpera den, kommer vi säkerligen att hemsöka med ett smärtsamt straff.

[22:51] Vad gäller de som strävar för att utmana våra uppenbarelser, ådrar de sig Helvetet.

[22:55] Vad gäller de som inte tror, kommer de fortsätta att hysa tvivel tills Timmen plötsligt kommer till dem, eller tills straffet på en fruktansvärd dag kommer till dem.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar