fredag 22 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 29

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-22

[30:44] Den som inte tror, gör det till skada för sin egen själ, medan de som för ett rättfärdigt liv, gör det för att stärka och utveckla sina egna själar. [30:45] För Han kommer generöst att belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv med Sina gåvor. Han älskar inte de icke troende.

[30:60] Därför ska ni ihärdigt hålla ut - för GUDs löfte är sant - och låt dig inte avskräckas av de som inte uppnått övertygelse.

[31:6] Bland människorna finns de som upprätthåller grundlösa Hadith, och således avleder andra från GUDs väg utan kunskap, och tar den inte på allvar. Dessa har ådragit sig ett skamfullt straff. [31:7] Och när våra uppenbarelser reciteras för en av dem, vänder han sig bort som om han aldrig hört dem, som om hans öron vore döva. Lova honom ett smärtsamt straff.

[31:12] Vi har begåvat Luqman med visdom: "Var tacksam mot GUD." Den som är tacksam, är tacksam för sitt eget bästa. Vad gäller de som blir otacksamma, är GUD inte i behov av någonting, Prisvärde.

[31:21] När de blir tillsagda, "Följ dessa uppenbarelser från GUD," säger de, "Nej, vi följer endast det vi såg våra föräldrar göra." Tänk om djävulen leder dem till Helvetets plåga?

[31:23] Vad gäller de som inte tror, så bli inte ledsna över deras otro. Till oss kommer de slutligen att återvända, sedan kommer vi att informera dem om allting de hade gjort. GUD är fullt medveten om de innersta tankarna. [31:24] Vi låter dem njuta temporärt, och överlämnar dem sedan till ett svårt straff.

[31:32] När våldsamma vågor omger dem, ber de till GUD, och ägnar sina böner uppriktigt till endast Honom. Men så fort Han räddar dem till land, återgår en del av dem. Ingen förkastar våra uppenbarelser förutom de som är bedragare, otacksamma.

[32:10] De undrar, "Efter att vi försvunnit ner i jorden, återskapas vi då på nytt?" Följaktligen, vad beträffar att möta sin Herre, är de icke troende.

[32:12] Om ni bara kunde se de skyldiga när de bugar sina huvuden inför sin Herre: "Vår Herre, nu har vi sett och hört. Skicka tillbaka oss, så kommer vi att vara rättfärdiga. Nu har vi blivit övertygade.

[32:18] Är den som tror, densamma som den som är ond? De är inte likvärdiga.

[32:22] Vem är ondare än den som påminns om dessa uppenbarelser från sin Herre, och sedan insisterar på att ignorera dem? Vi kommer säkerligen att straffa de skyldiga.

[33:1] O du profet, vörda GUD, och lyd inte de icke troende och hycklarna. GUD är Allvetande, Visast.

[33:8] Följaktligen, kommer Han säkerligen att ifrågasätta de sanningsenliga om deras sanningsenlighet, och har preparerat ett smärtsamt straff för de som inte tror (på detta Koraniska faktum).

[33:19] Dessutom är de för snåla när de har med er att göra. Om någonting hotar samhället, ser man deras ögon rulla av rädsla, som om döden redan kommit till dem. När krisen väl är över, piskar de er med vassa tungor. De är för snåla med sin rikedom. Dessa tror inte, och till följd därav har GUD tillintetgjort deras verk. Det är enkelt för GUD att göra.

[33:48] Lyd inte de icke troende och hycklarna, ignorera deras förolämpningar, och sätt din tillit till GUD; GUD räcker som försvarare.

[33:57] Säkerligen, de som motarbetar GUD och Hans budbärare, straffar GUD med en förbannelse i detta livet, och i Livet Efter Detta; Han har preparerat för dem ett skamfullt straff. [33:58] De som förföljer de troende männen och de troende kvinnorna, som inte gjorde något fel, har inte bara begått en lögn, utan också en grov synd.

[34:5] Vad gäller de som konstant utmanar våra uppenbarelser, har de ådragit sig ett straff av plågsam förödmjukelse.

[34:7] De som inte trodde har sagt, "Låt oss visa er en man, som säger att efter att ni slitits i stycken, kommer ni att skapas på nytt. [34:8] "Antingen hittar han på lögner om GUD, eller så är han tokig." De som inte tror på Livet Efter Detta har säkerligen ådragit sig det värsta straffet, de har gått långt vilse.

[34:31] De som inte tror har sagt, "Vi kommer inte att tro på denna Koran, eller på de tidigare skrifterna." Om ni bara kunde föreställa er dessa överträdare, när de står inför sin Herre! De kommer att argumentera med varandra fram och tillbaka. De som följde kommer att säga till sina ledare, "Vore det inte för er skulle vi ha varit troende." [34:32] Ledarna kommer att säga till de som följde dem, "Var det vi som avledde er från vägledningen efter att den kommit till er? Nej; det var ni som var onda." [34:33] De som följer kommer att säga till sina ledare, "Det var ni som smed planer natt och dag, och som sedan beordrade oss att vara otacksamma gentemot GUD, och att sätta upp idoler för att konkurrera med Honom." De kommer att plågas av ångest när de ser straffet, för vi kommer att placera kedjor runt halsarna på de som inte trodde. Bestraffas de inte rättvist för vad de gjort? [34:34] Varje gång som vi sände en varnare till ett samhälle, sa ledarna för det samhället, "Vi förkastar budskapet du sänts med." [34:35] De sa också, "Vi är mäktigare, med mera pengar och barn, och vi kommer inte att straffas."

[34:38] Vad gäller de som konstant utmanar våra uppenbarelser, kommer de att vistas i straff.

[34:43] När våra bevis lästes upp för dem, tydligt och klart, sa de, "Det här är bara en man som vill avleda er från det sätt era föräldrar dyrkar." De sa också, "Detta är påhittade lögner." De som inte trodde sa också om sanningen när den kom till dem, "Detta är uppenbarligen magi."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar