torsdag 28 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 35

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-28

[59:14] De förenar sig inte för att slåss emot er, såvida de inte är i väl skyddade byggnader, eller bakom murar. Deras makt framstår som enorm i deras ögon. Man skulle kunna tro att de är förenade, när deras hjärtan i själva verket är splittrade. Det är för att de tillhör människor som inte förstår. [59:15] De delar samma öde som sina tidigare gelikar. De drabbades av konsekvenserna av sina beslut. De har ådragit sig ett smärtsamt straff. [59:16] De är som djävulen: han säger till människan, "Tro inte," därefter, så fort han inte tror, säger han, "Jag förnekar dig. Jag fruktar GUD, universums Herre."

[59:19] Var inte som de som glömde GUD, så Han lät dem glömma sig själva. Dessa är de onda.

[60:1] O ni som tror, ni ska inte främja Mina fiender och era fiender, och ge dem kärlek och vänskap, trots att de inte har trott på sanningen som kommit till er. De förföljer budbäraren, och er, bara för att ni tror på GUD, er Herre. Om ni mobiliserar för att kämpa för Min sak, i strävan efter Mina välsignelser, hur kan ni då älska dem i hemlighet? Jag är fullt medveten om allt ni döljer, och allt ni tillkännager. De ibland er som gör detta, har verkligen gått vilse från den rätta vägen. [60:2] Varje gång de möter er, behandlar de er som fiender, och skadar er med sina händer och tungor. De vill att ni inte ska tro. [60:3] Era släktingar och era pengar kan aldrig hjälpa er. På Återuppståndelsens Dag, kommer Han att döma ibland er. GUD Ser allt ni gör.

[60:9] GUD förbjuder er bara från att främja de som kämpar emot er på grund av religion, vräker er från era hem, och slår sig samman med andra för att förvisa er. Ni ska inte gynna dem. De som främjar dem är överträdare.

[60:13] O ni som tror, främja inte människor som GUD är arg på, och som är hopplöst fångade i otro; de är precis lika hopplösa som de icke troende redan i gravarna.

[61:2] O ni som tror, varför säger ni vad ni inte gör? [61:3] Det är ytterst avskyvärt i GUDs ögon att säga vad ni inte gör.

[61:7] Vem är ondare än den som hittar på lögner om GUD, och som är kallad till Underkastelse? GUD vägleder inte de onda människorna. [61:8] De vill släcka GUDs ljus med sina munnar. Men GUD insisterar på att fullända Sitt ljus, trots de som inte tror.

[61:14] O ni som tror, var GUDs anhängare, som lärjungarna till Jesus, Marias son. När han sa till dem, "Vilka är mina anhängare gällande GUD," sa de, "Vi är GUDs anhängare." Således trodde en grupp från Israels Barn, och en annan grupp trodde inte. Vi hjälpte de som trodde mot deras fiende, tills de vann.

[62:5] Exemplet på de som fick Toran, som sedan inte lyckades upprätthålla den, är som åsnan som bär på stora litterära verk. Sannerligen miserabelt är exemplet på människor som förkastat GUDs uppenbarelser. GUD vägleder inte de onda människorna.

[63:1] När hycklarna kommer till dig säger de, "Vi vittnar om att du är GUDs budbärare." GUD vet att du är Hans budbärare, och GUD vittnar om att hycklarna är lögnare. [63:2] Under skenet av deras synbara tro, avleder de människor från GUDs väg. Verkligen miserabelt är det de gör. [63:3] Det är för att de trodde, och sedan inte trodde. Därför är deras sinnen blockerade, de förstår inte.

[63:4] När ni ser dem kanske ni imponeras av deras utseende. Och när de talar kanske ni lyssnar på deras vältalighet. De är som stående stockar. De tror att alla tilltal är riktade emot dem. Dessa är de verkliga fienderna; akta er för dem. GUD fördömer dem; de har avvikit. [63:5] När de uppmanas, "Kom, låt GUDs budbärare be om er förlåtelse," vänder de hånfullt på sina huvuden, och ni ser dem avleda andra och agera arrogant. [63:6] Det är sak samma för dem, vare sig du ber om deras förlåtelse, eller inte ber om deras förlåtelse; GUD kommer inte att förlåta dem. För GUD vägleder inte de onda människorna. [63:7] Det är dessa som säger, "Ge inga pengar till de som följer GUDs budbärare, så kanske de överger honom!" GUD äger dock himmlarnas och jordens skatter, men hycklarna förstår inte. [63:8] De säger, "Om vi återvänder till staden, kommer de mäktiga däri att vräka de svaga (och vi kommer att trakasseras)." (De borde veta att) all dignitet tillhör GUD och Hans budbärare, och de som tror. Hycklarna vet emellertid inte det. [63:9] O ni som tror, distraheras inte av era pengar och era barn från att minnas GUD. De som gör det är förlorarna.

[64:7] De som inte trodde påstår att de inte kommer att återupplivas! Jo minsann, vid min Herre, ni kommer att återupplivas, och ni kommer att ställas till svars för allt ni har gjort. Det är enkelt för GUD att göra.

[64:10] Vad gäller de som inte tror och förkastar våra uppenbarelser, har de sin hemvist i Helveteselden; de vistas däri för evigt. Vilket miserabelt öde!

[64:14] O ni som tror, era makar och era barn kan vara era fiender; akta er. Om ni har överseende, glömmer och förlåter, då är GUD Förlåtare, Barmhärtigast.

[67:20] Var är soldaterna som kan hjälpa er mot den Nådigaste? De icke troende är verkligen lurade. [67:21] Vem kan försörja er, om Han håller tillbaka Sina provianter? De har verkligen fallit djupt ner i överträdelse och motvilja. [67:22] Är den som går med hängande huvud bättre vägledd, än den som går rakt på den rätta vägen?

[67:24] Säg, "Han är Den som placerade er på jorden, och inför Honom kommer ni att sammankallas." [67:25] De utmanar: "När kommer den profetian att äga rum, om du talar sanning?"

[68:8] Lyd inte de som förkastar. [68:9] De vill att du ska kompromissa, så att de också kan kompromissa. [68:10] Lyd inte alla lågt stående bedyrare. [68:11] En förtalare, som pratar bakom ryggen. [68:12] Som förbjuder välgörenhet, överträder, syndar. [68:13] Otacksam, och snål. [68:14] Trots att han hade tillräckligt med pengar och barn. [68:15] När våra uppenbarelser reciteras för honom, säger han, "Sagor från det förflutna!" [68:16] Vi kommer att märka hans ansikte.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar