söndag 24 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 31

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-24

[39:7] Om ni inte tror, är GUD inte i behov av någon. Men Han tycker inte om att se Sina tjänare fatta fel beslut. Bestämmer ni er för att vara tacksamma, är Han nöjd för er skull. Ingen själ bär synderna av någon annan själ. Till er Herre kommer ni slutligen att återvända, och då kommer Han att informera er om allt ni hade gjort. Han är fullt medveten om de innersta tankarna. [39:8] När människan drabbas ber han till sin Herre, uppriktigt hängiven Honom. Men så fort Han välsignar honom, glömmer han bort sina tidigare böner, sätter upp idoler för att jämställa dem med GUD, och för att avleda andra från Hans väg. Säg, "Njut temporärt av er otro; ni har ådragit er helveteselden."

[39:22] Den, vars hjärta GUD gör tillfreds med Underkastelse, kommer att följa ett ljus från sin Herre. Därför, ve dem vars hjärtan hårdnat mot GUDs budskap; de har gått långt vilse.

[39:24] Vad är bättre än att rädda sitt ansikte från det hemska straffet på Återuppståndelsens Dag? De som överträder kommer att bli tillsagda, "Smaka på konsekvenserna av det ni förtjänat." [39:25] Andra före dem har inte trott, och följaktligen drabbades de av straffet från ett håll de aldrig anat. [39:26] GUD har fördömt dem till förödmjukelse i detta livet, och straffet i Livet Efter Detta kommer att vara mycket värre, om de bara visste.

[39:29] GUD skildrar exemplet på en man som använder tvistande partners (Hadith), jämfört med en man som endast använder en enda konsekvent källa (Koran). Är de lika? Prisad vare GUD; de flesta av dem vet inte.

[39:32] Vem är ondare än den som tillskriver GUD lögner, medan han inte tror på sanningen som kommit till honom? Är Helvetet inte ett rättvist straff för de icke troende?

[39:45] När ENDAST GUD nämns, krymper hjärtat på de som inte tror på Livet Efter Detta i motvilja. Men när andra nämns vid sidan av Honom blir de nöjda.

[39:49] Om människan berörs av motgångar, ber han till oss, men så fort vi ger honom en välsignelse, säger han, "Jag uppnådde detta tack vare min egen intelligens!" I själva verket är detta inget annat än ett test, men de flesta av dem vet inte det. [39:50] De som kom innan dem har yttrat samma sak, och deras förtjänster hjälpte dem inte det minsta. [39:51] De drabbades av konsekvenserna av sina onda verk. På liknande sätt kommer de som överträder bland de nuvarande generationerna få utstå konsekvenserna av sina onda verk; de kan inte fly undan.

[40:4] Ingen argumenterar mot GUDs uppenbarelser förutom de icke troende. Imponeras inte över framgången de verkar åtnjuta.

[40:35] De argumenterar mot GUDs uppenbarelser utan grund. Denna egenskap är ytterst föraktad av GUD och av de som tror. GUD beslöjar därför hjärtat på alla arroganta tyranner.

[40:56] Absolut, de som argumenterar mot GUDs uppenbarelser utan bevis, avslöjar den arrogans som ligger dold i deras bröst, och de är inte ens medvetna om det. Sök därför skydd hos GUD; Han är Den Som Hör, Den Som Ser.

[40:58] Den som ser och den som är blind är inte lika. Ej heller är de som tror och verkar rättfärdighet likvärdiga syndarna. Sällan tar ni er i akt.

[41:5] De sa, "Vi har bestämt oss, våra öron är döva för ditt budskap, och en barriär separerar oss från dig. Gör vad du vill, och det kommer vi också att göra."

[41:25] Vi anvisar dem kompanjoner som smyckar allt de gör i deras ögon. Följaktligen, ådrar de sig samma öde som tidigare samhällen av jinner och människor, som också var förlorare. [41:26] De som inte trodde sa, "Lyssna inte på denna Koran och förvanska den, så att ni ska kunna vinna." [41:27] Vi kommer säkerligen att hemsöka dessa icke troende med ett svårt straff. Vi kommer säkerligen att straffa dem för deras onda verk.

[41:40] Säkerligen är de som förvränger våra uppenbarelser inte gömda från oss. Är den som kastas in i Helvetet bättre, eller den som kommer trygg på Återuppståndelsens Dag? Gör vad ni vill; Han Ser allt ni gör. [41:41] De som förkastat Koranens bevis* när det kom till dem, har också förkastat en Ärbar bok.

[41:46] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Er Herre är aldrig orättvis mot människorna.

[41:49] Människan tröttnar aldrig på att be om goda ting. Och när han drabbas av motgångar blir han förtvivlad, desperat. [41:50] Och när vi välsignar honom efter att ha drabbats av en del svårigheter, säger han, "Detta tillhör mig. Jag tror inte att Timmen någonsin kommer att komma. Även om jag förs tillbaka till min Herre, kommer jag finna bättre saker hos Honom." Vi kommer säkerligen att informera de icke troende om alla deras verk, och överlämna dem till svårt straff. [41:51] När vi välsignar människan vänder han sig bort, och driver längre och längre bort, och när han drabbas av motgång vädjar han högt.

[42:20] För den som söker belöningarna i Livet Efter Detta, mångdubblar vi belöningarna. Och till den som söker materian tillhörande denna värld, ger vi till därav, sedan får han ingen del i Livet Efter Detta. [42:21] De följer idoler som fastställer religiösa lagar för dem som aldrig auktoriserats av GUD. Vore det inte för ett förutbestämt beslut, skulle de ha dömts omedelbart. De som överträder har verkligen ådragit sig ett smärtsamt straff.

[42:42] Felaktigheter begår de som behandlar människorna orättvist, som tar till aggression utan att ha provocerats. Dessa har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[42:48] Om de vänder sig bort, har vi inte sänt dig som deras förmyndare. Din enda uppgift är att leverera budskapet. När vi öser nåd över människorna blir de stolta, och när de drabbas av motgång, som konsekvens av deras egna gärningar, blir människorna till icke troende.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar