torsdag 7 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 18

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-07

[9:78] Inser de inte att GUD känner till deras hemligheter och deras konspirationer, och att GUD är Den Som Känner till alla hemligheter? [9:79] De som kritiserar de generösa troende för att ge för mycket, och som förlöjligar de fattiga troende för att ge för lite, föraktas av GUD. De har ådragit sig ett smärtsamt straff. [9:80] Vare sig du ber om förlåtelse för dem, eller inte ber om förlåtelse för dem - även om du ber om förlåtelse för dem sjuttio gånger - kommer GUD inte att förlåta dem. Det är för att de inte tror på GUD och Hans budbärare. GUD vägleder inte de onda människorna. [9:81] De stillasittande gladde sig åt att stanna kvar bakom GUDs budbärare, och hatade att sträva med sina pengar och sina liv för GUDs sak. De sa, "Låt oss inte mobilisera i denna hetta!" Säg, "Helveteselden är mycket hetare," om de bara kunde förstå. [9:82] Låt dem skratta lite och gråta mycket. Detta är straffet för synderna de förvärvat. [9:83] Om GUD åter igen sätter dig i en situation där de ber om ditt tillstånd för att mobilisera med dig, ska du säga, "Ni kommer aldrig igen att mobilisera med mig, ej heller kommer ni att slåss med mig mot någon fiende. För ni har från början valt att stanna hos de som stannade kvar. Därför måste ni stanna hos de som stannar kvar." [9:84] Ni ska inte iakttaga begravningsbönen för någon av dem när de dör, ej heller ska ni stå vid deras grav. De har valt att inte tro på GUD och Hans budbärare, och har dött i ett tillstånd av ondska. [9:85] Imponeras inte av deras pengar eller deras barn; GUD låter dessa bli upphov till bedrövelse för dem i denna världen, och deras själar avlägsnar sig som icke troende. [9:86] När en sura uppenbaras som säger: "Tro på GUD, och sträva med Hans budbärare," säger till och med de starka ibland dem, "Låt oss stanna kvar!" [9:87] De valde att vara med de som stannade kvar. Följaktligen deras hjärtan, och därför kan de inte förstå.

[9:90] Araberna hittade på ursäkter och kom till dig för att få tillåtelse att stanna kvar. Det är utmärkande för deras avvisande av GUD och Hans budbärare - de stannar kvar. Säkerligen, har de som inte trodde ibland dem ådragit sig ett smärtsamt straff.

[9:93] Klandras gör de som ber om ditt tillstånd att stanna kvar trots att de inte har någon ursäkt. De har valt att vara med de som stannar kvar. Följaktligen har GUD förseglat deras hjärtan, och därför uppnår de ingen kunskap. [9:94] De ber er om ursäkt när ni återvänder till dem (från strid). Säg, "Be inte om ursäkt; vi litar inte längre på er. GUD har informerat oss om er." GUD kommer att se era verk, liksom budbäraren, sedan kommer ni att sändas tillbaka till Den Som Känner Till alla hemligheter och tillkännagivelser, då kommer Han att informera er om allt ni har gjort. [9:95] De kommer att svära inför GUD för er, när ni återvänder, om att ni får ignorera dem. Gör det. De är förorenade, och deras öde är Helvetet som straff för synderna de förvärvat. [9:96] De lovar er för att ni ska förlåta dem. Även om ni förlåter dem, förlåter inte GUD sådana onda människor. [9:97] Araberna är de värsta vad gäller otro och hyckleri, och de mest benägna att ignorera de lagar som GUD uppenbarat för Sin budbärare. GUD är Allvetande, Visast. [9:98] En del Araber ser sitt spenderande (för Guds sak) som en förlust, och väntar till och med förväntansfullt på att en katastrof ska drabba er. Dessa kommer att ådraga sig den värsta katastrofen. GUD är Den Som Hör, Allvetande.

[9:101] Bland Araberna runt omkring dig finns hycklare. Även bland dem som bor i staden finns de som är vana vid hyckleri. Du vet inte vilka de är, men vi vet vilka de är. Vi kommer att fördubbla straffet för dem, sedan överlämnas de slutligen till ett fruktansvärt straff.

[9:106] Andra väntar på GUDs beslut; Han kanske straffar dem, eller så räddar Han dem. GUD är Allvetande, Den Visaste. [9:107] Det finns de som missbrukar moskéerna genom att utöva idoldyrkan, skilja de troende åt, och förse de som motarbetar GUD och Hans budbärare med bekvämlighet. De svär högtidligt: "Våra intentioner är hederliga!" GUD vittnar om att de ljuger. [9:108] Ni ska aldrig be i en sådan moské. En moské som är etablerad på rättfärdighet från första dagen är mer värdig för er att be i. I den finns människor som älskar att renas. GUD älskar de som renar sig själva. [9:109] Är den som etablerar sin byggnad på basen av att vörda GUD och på att uppnå hans godkännande bättre än den som etablerar sin byggnad på randen av en sönderfallande klippa, som faller ned med honom in i Helveteselden? GUD vägleder inte människorna som överträder. [9:110] En sådan byggnad som de etablerat förblir en källa av tvivel i deras hjärtan, tills deras hjärtan stelnar. GUD är Allvetande, Visast.

[9:113] Varken profeten eller de som tror ska be om förlåtelse för idoldyrkarna, oavsett om de tillhör den närmsta släkten, när de väl inser att de är ämnade för Helvetet. [9:114] Den enda anledningen till att Abraham bad om förlåtelse för sin far, var att han hade lovat honom det. Men så fort han insåg att han var en fiende till GUD, försköt han honom. Abraham var extremt snäll, barmhärtig.

[9:123] O ni som tror, ni ska bekämpa de icke troende som attackerar er - låt dem finna er obevekliga - och vet att GUD är med de rättfärdiga. [9:124] När en sura uppenbarades kunde en del av dem säga, "Stärkte denna sura tron hos någon ibland er?" Den stärkte säkerligen tron hos de som trodde, och de blir fröjdas över varje uppenbarelse. [9:125] Vad gäller de som hyste tvivel i sina hjärtan, ökade den i själva verket gudlöshet till deras gudlöshet, och de dog som icke troende. [9:126] Ser de inte att de går igenom krävande prövningar varje år, en eller två gånger? Ändå lyckas de aldrig ångra sig, eller ta sig i akt? [9:127] Varje gång en sura uppenbarades, brukade en del av dem se på varandra som för att säga, "Kan någon se dig?" Därefter gav de sig av. Följaktligen har GUD avlett deras hjärtan, för de tillhör människor som inte förstår.

[10:2] Är det så märkligt för människorna att vi inspirerat en man som dem? Han (inspirerades att säga), "Varna människorna och ge goda nyheter till de som tror, om att de uppnått en position av aktning hos sin Herre." De som inte trodde sa, "Detta är en listig magiker!"

[10:4] Till Honom kommer ni alla slutligen att återvända. Det är GUDs sanningsenliga löfte. Han initierar skapelsen och repeterar den därefter för att rättvist belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv. Vad gäller de som inte tror, ådrar de sig helvetiska drycker och ett smärtsamt straff för sin otro.

[10:7] De som inte förväntar sig att möta oss, som är upptagna med detta världsliga liv, är nöjda med det, och vägrar att beakta våra bevis; [10:8] dessa har ådragit sig Helvetet som sin slutliga boning, som en konsekvens av sina egna verk.

[10:11] Om GUD skulle påskynda straffet som människorna gjort sig skyldiga till, på sättet de kräver gåvor, skulle de ha utplånats för länge sedan. Vi lämnar emellertid de som inte förväntar sig att möta oss i deras överträdelser, famlande.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar