torsdag 21 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 28

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-21

[28:47] Därför kan de inte säga, när en katastrof drabbar dem som konsekvens av deras egna gärningar, "Vår Herre, om Du skickat en budbärare till oss, skulle vi ha följt Dina uppenbarelser, och varit troende."

[28:48] Nu när sanningen kommit till dem från oss, säger de, "Om vi bara kunde få vad Moses fick!" Misstrodde de inte det som Moses fick förut? De sa, "Båda (skrifterna) är verk av magi, som kopierat varandra." De sa också, "Vi tror inte på någon av dem."

[28:50] Om de inte lyckas svara dig, var då medveten om att de bara följer sina egna åsikter. Vem har gått mer vilse än de som följer sina egna åsikter, utan vägledning från GUD? GUD vägleder inte sådana onda människor.

[28:57] De sa, "Följer vi din vägledning kommer vi att utsättas för förföljelse." Etablerade vi inte en Helig Helgedom för dem, till vilken alla sorters frukter erbjuds, som en gåva från oss? Sannerligen, de flesta av dem vet inte. [28:58] Vi utplånade åtskilliga samhällen för att ha blivit otacksamma över sina liv. Därför är nu deras hem ingenting annat än obebodda ruiner efter dem, förutom ett fåtal. Vi var arvtagarna.

[28:59] För er Herre utplånar aldrig ett samhälle utan att skicka in en budbärare i dess mitt, för att recitera våra uppenbarelser för dem. Vi utplånar aldrig ett samhälle, om inte dess människorna är onda. [28:60] Allt ni får är endast materia tillhörande detta livet och dess fåfänga. Det hos GUD är mycket bättre, och oändligt. Förstår ni inte? [28:61] Är den vi givit ett bra löfte, som absolut kommer att inträffa, likvärdig den vi förser med de temporära sakerna tillhörande detta livet, och som sedan utsätts för evig fördömelse på Återuppståndelsens Dag?

[28:64] Man kommer att säga, "Kalla på era idoler (för att hjälpa er)." De kommer att kalla på dem, men de kommer inte att svara. De kommer att genomlida straffet, och önska att de varit vägledda!

[29:2] Tror människorna att de kommer kunna säga, "Vi tror," utan att testas? [29:3] Vi har testat de som kom före dem, för GUD måste urskilja de som talar sanning, och Han måste avslöja lögnarna. [29:4] Tror de som begår synder att de någonsin kan lura oss? Verkligen felaktig är deras bedömning.

[29:10] Bland människorna finns de som säger, "Vi tror på GUD," men så fort de drabbas av någon svårighet på grund av GUD, jämställer de människornas förföljelse med GUDs straff. Men om välsignelser från er Herre kommer er väg, säger de, "Vi var med er." Är GUD inte fullt medveten om människornas innersta tankar? [29:11] GUD kommer säkerligen att urskilja de som tror, och Han kommer med all säkerhet att avslöja hycklarna. [29:12] De som inte trodde sa till de som trodde, "Följer ni vår väg, kommer vi att ansvara för era synder." Det är inte sant; de kan inte bära några av deras synder. De ljuger.

[29:13] I själva verket kommer de att bära på sina egna synder, plus mängder av andra människors synder, för vilka de var ansvariga. De kommer absolut att tillfrågas om sina falska anspråk på Återuppståndelsens Dag.

[29:23] De som inte tror på GUDs uppenbarelser, och på att möta Honom, har misströstat om Min nåd. De har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[29:41] Liknelsen över de som accepterar andra mästare vid sidan av GUD, är spindeln och hennes hem; det bräckligaste av alla hem är spindelns hem, om de bara visste.

[29:47] Vi har uppenbarat denna skrift för dig, och de vi välsignat med den tidigare skriften kommer att tro på den. Även en del bland ditt folk kommer att tro på den. Sannerligen, de som ignorerar våra uppenbarelser de verkligt otroende.

[29:49] I själva verket är dessa uppenbarelser tydliga i brösten på de som äger kunskap. Endast de onda kommer att ignorera våra uppenbarelser.

[29:66] Låt dem inte tro på det vi givit dem, och låt dem njuta temporärt; de kommer säkerligen att få veta.

[29:68] Vem är ondare än den som hittar på lögner och tillskriver GUD dem, eller förkastar sanningen när den kommer till honom? Är Helvetet inte ett rättvist straff för de som inte tror?

[30:7] De bryr sig bara om saker som tillhör denna världen, som är synliga för dem, medan de är helt omedvetna om Livet Efter Detta. [30:8] Varför reflekterar de inte över sig själva? GUD skapade inte himmlarna och jorden, och allting dem emellan, förutom för ett specifikt syfte, och en specifik livstid. Men de flesta människorna, vad gäller att möta sin Herre, är icke troende. [30:9] Har de inte rest runt på jorden och lagt märke till konsekvenserna för de som kom före dem? De var mäktigare, mer framgångsrika, och mer produktiva på jorden. Deras budbärare gick till dem med tydliga tecken. Följaktligen, var inte GUD Den som kränkte dem; de kränkte sina egna själar. [30:10] Konsekvenserna för de som begick ondska, var tvunget att vara ondska. Detta för att de förkastade GUDs uppenbarelser och förlöjligade dem.

[30:29] Utan tvekan, har de som överträder följt sina egna åsikter, utan kunskap. Vem kan då vägleda de som sänts vilse av GUD? Ingen kan någonsin hjälpa dem.

[30:31] Ni ska underkasta er Honom, vörda Honom, iakttaga Kontaktbönerna (Salat), och - vad ni än gör - fall aldrig in i idoldyrkan. [30:32] (Fall inte in i idoldyrkan,) som dem som delar upp sin religion i sekter; var och en av grupperna nöjda med vad de har.

[30:33] När människorna drabbas av motgångar, vänder de sig till sin Herre, och hänger sig totalt till Honom. Men sedan, så fort Han öser nåd över dem, återgår en del av dem till idoldyrkan. [30:34] Låt dem vara otacksamma över det vi givit dem. Njut temporärt; ni kommer säkerligen att få veta. [30:35] Har vi givit dem tillstånd som berättigar deras idoldyrkan?

[30:41] Katastrofer har spritt sig på hav och land på grund av vad människorna begått. På så sätt låter Han dem få känna på konsekvenserna av en del av sina verk, så att de ska kunna återvända (till de rätta verken).

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar