söndag 10 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 21

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-10

[12:103] Majoriteten människor, oavsett vad du än gör, kommer inte att tro. [12:104] Du ber dem inte om några pengar; du levererar endast denna påminnelse för alla människor. [12:105] De får så många bevis i himmlarna och på jorden ges till dem, men de passerar dem, beaktningslöst! [12:106] Majoriteten av de som tror på GUD, gör inte det utan att begå idoldyrkan. [12:107] Har de några garantier för att ett överväldigande straff från GUD inte kommer att drabba dem, eller att Timmen inte kommer att komma till dem, när de minst anar det?

[13:5] Om ni någonsin undrar, bör man verkligen undra över att de säger: "Efter att vi blivit till stoft, ska vi då återskapas på nytt?" Det är dessa som inte trott på sin Herre. Det är dessa som ådragit sig bojor runt sina halsar. Det är dessa som ådragit sig Helvetet, vari de vistas för evigt. [13:6] De utmanar dig att frambringa fördömelse över dem i stället för att bli rättfärdiga! Tillräckligt med föregående exempel har satts för dem. Er Herre är sannerligen full av förlåtelse mot människorna, trots deras överträdelser, er Herre är också sträng när det gäller att verkställa straff. [13:7] De som inte trodde sa, "Om bara ett mirakel kunde komma ner till honom från hans Herre (så kommer vi att tro)." Du är bara en varnare - alla samhällen får en vägledande lärare.

[13:14] Att be till Honom är den enda legitima bönen, medan idolerna de ber till vid sidan av Honom aldrig kan besvara dem. Således, är de precis som de som sträcker ut sina händer mot vattnet, men ingenting når deras munnar. De icke troendes böner är förgäves.

[13:18] De som besvarar sin Herre förtjänar de goda belöningarna. Vad gäller de som inte lyckades besvara Honom, om de ägde allting på jorden - till och med dubbelt så mycket - skulle de villigt ge ifrån sig det som lösen. De har ådragit sig den värsta förbannelsen, och deras slutliga öde är Helvetet; vilket miserabelt öde.

[13:25] Vad gäller de som kränkt GUDs förbund efter att ha lovat upprätthålla det, som splittrar det som enligt GUD ska vara förenat, och som begår ondska, har de ådragit sig fördömelse; de har ådragit sig det värsta ödet.

[13:27] De som inte trodde brukade säga, "Om bara ett mirakel kunde komma ner till honom från hans Herre (så skulle vi tro)." Säg, "GUD vilseleder vem Han vill, och vägleder till Sig endast de som lyder."

[13:33] Finns det någon likvärdig Den som kontrollerar varenda själ? Ändå sätter de upp idoler som de likställer med GUD. Säg, "Namnge dem. Informerar ni Honom om någonting på jorden som Han inte känner till? Eller fabricerar ni på tomma ord?" De icke troendes sammansvärjningar har sannerligen smyckats i deras ögon. Således avleds de från den rätta vägen. Den GUD vilseleder kan aldrig hitta en vägledande lärare. [13:34] De har ådragit sig straff i detta livet, och straffet i Livet Efter Detta är mycket värre. Ingenting kan skydda dem från GUD.

[13:35] Himlens liknelse, som lovas de rättfärdiga, är flytande bäckar, obegränsade gåvor, och sval skugga. Sådant är ödet för de som iakttager rättfärdighet, medan ödet för de som inte tror är Helvetet.

[13:43] De som inte trodde kommer att säga, "Du är inte en budbärare!" Säg, "GUD räcker som vittne mellan mig och er, och de som har kunskap från skriften."

[14:2] GUDs (väg); Den som äger allting i himmlarna och på jorden. Ve de som inte tror; de har ådragit sig ett hemskt straff. [14:3] Det är de som prioriterar detta livet i stället för Livet Efter Detta, avviker från GUDs väg, och strävar efter att göra den krokig; de har gått långt vilse.

[14:18] De som inte tror på sin Herre kan beskrivas på följande sätt; deras verk är som aska i en våldsam vind, en stormig dag. De vinner ingenting på vad de förvärvar; sådan är den värsta avvikelsen.

[14:28] Har du lagt märke till de som besvarade GUDs välsignelser genom att inte tro, och på så sätt drog olycka över sina egna familjer? [14:29] Deras öde är Helvetet, vari de brinner; vilket miserabelt slut! [14:30] De sätter upp rivaler för att likställa dem med GUD, och för att avleda andra från Hans väg. Säg, "Njut tillfälligt; ert slutliga öde är Helvetet."

[14:43] När de rusar (ut ur gravarna) kommer deras ansikten att titta uppåt, deras ögon kommer inte ens att blinka, och deras sinnen kommer att vara fyllda av skräck. [14:44] Ni ska varna människorna för den dagen då straffet kommer till dem. De som överträdde kommer att säga, "Vår Herre, ge oss ytterligare ett uppskov. Vi kommer då att besvara Ditt kall och följa budbärarna." Svor ni inte tidigare på att ni skulle vara för evigt? [14:45] Ni bodde i hemmen som tillhört de som kom före er, som kränkt sina själar, och ni har klart och tydligt sett vad vi gjorde med dem. Vi har gett er många avskräckande exempel. [14:46] De smed sina planer, och GUD är fullt medveten om deras planer. Deras planer var sannerligen stora nog för att utplåna berg.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar