måndag 11 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 22

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                            2023-12-11

[15:2] Utan tvivel, kommer de som inte trodde önska att de varit underkastade. [15:3] Låt dem äta, njuta och förbli förblindade av önsketänkande; de kommer att få se. [15:4] Vi utplånade aldrig ett samhälle förutom enligt en specifik, förutbestämd tid. [15:5] Slutet för ett samhälle kan aldrig påskyndas, eller uppskjutas. [15:6] De sa, "O du som fick denna påminnelse, du är galen. [15:7] "Varför tar du inte ner änglarna, om du talar sanning?"

[15:14] Även om vi skulle öppna en port för dem som ledde rakt in i skyn, genom vilken de klättrar; [15:15] kommer de att säga, "Våra ögon har förvillats. Vi har förhäxats."

[15:90] Vi kommer att ta itu med de som delar. [15:91] De accepterar bara Koranen till en del. [15:92] Vid er Herre, vi kommer att ifrågasätta dem allihop, [15:93] om allt de har gjort.

[15:94] Utför därför befallningarna du fått, och ignorera idoldyrkarna. [15:95] Vi kommer att skona dig från de som hånar, [15:96] som sätter upp en annan gud vid sidan av GUD. De kommer säkerligen att få veta.

[16:20] Vad idolerna de sätter upp vid sidan av GUD beträffar, skapar de ingenting; de var själva skapade. [16:21] De är döda, inte levande, och har ingen aning om hur och när de kommer att återupplivas. [16:22] Er gud är en gud. Vad gäller de som inte tror på Livet Efter Detta förnekar deras hjärtan, och de är arroganta. [16:23] Utan tvekan är GUD medveten om allt de döljer och allt de tillkännager. Han älskar inte de arroganta. [16:24] När de tillfrågas, "Vad anser ni om dessa uppenbarelser från er Herre," säger de, "Sagor från det förflutna." [16:25] De kommer att få stå till svars för sina synder på Återuppståndelsens Dag, allihop, även för synder som förvärvats av alla som de vilseledde genom sin okunnighet. Vilken miserabel börda! [16:26] Andra som dem har smidit planer förut, följaktligen förstörde GUD deras byggnad från grunden, så att taket föll ned på dem. Straffet drabbade dem när de minst anade det. [16:27] Sedan, på Återuppståndelsens dag, kommer Han att förödmjuka dem och fråga, "Var är Mina medhjälpare som ni upphöjt vid Min sida, för vilkas skull ni opponerat er mot Mig?" De välsignade med kunskap kommer att säga, "Idag har skammen och bedrövelsen drabbat de icke troende." [16:28] Änglarna tar deras liv när de befinner sig i ett tillstånd av att kränka sina själar. Det är då de slutligen underkastar sig och säger, "Vi har inte gjort något fel!" Jo, minsann. GUD är fullt medveten om allt de gjort. [16:29] Gå därför in genom Helvetets portar, vari ni vistas för evigt. Vilket miserabelt öde för de arroganta.

[16:33] Väntar de på att änglarna ska komma till dem, eller tills er Herres dom kommer? Människorna före dem gjorde samma sak. GUD är inte Den som kränkte dem; de kränkte sina egna själar. [16:34] De har ådragit sig konsekvenserna av sina onda gärningar, och precis det som de förlöjligat återvände för att plåga dem. [16:35] Idoldyrkarna säger, "Om GUD så önskat, skulle vi inte dyrka några idoler vid sidan av Honom, inte våra föräldrar heller. Ej heller skulle vi förbjuda sådant Han inte förbjudit." De före dem gjorde samma sak. Kan budbärarna göra annat än att leverera det fullständiga budskapet? [16:36] Vi har sänt en budbärare till varje samhälle med orden, "Ni ska dyrka GUD och undvika idoldyrkan." Följaktligen vägleddes vissa av GUD, medan andra överlämnades åt avvikande. Res runt på jorden och lägg märke till konsekvenserna för de som avvisar. [16:37] Hur mycket ni än försöker vägleda dem, vägleder inte GUD de Han överlämnat åt avvikande. Därför kan ingen hjälpa dem. [16:38] De svor högtidligt vid GUD: "GUD kommer inte att återuppliva de döda." Absolut, sådant är Hans orubbliga löfte, men de flesta vet inte det. [16:39] Han kommer då att visa för alla allt de tvistat om, och låta de som inte trodde få veta att de var lögnare.

[16:45] Garanterade de som smed onda planer att GUD inte kommer låta jorden svälja dem, eller att straffet inte kommer att komma till dem när de minst anar det? [16:46] Det kanske drabbar dem när de sover; de kan aldrig fly. [16:47] Eller så kanske det drabbar dem när de ängsligt förväntar sig det. Er Herre är Medlidsam, Barmhärtigast.

[16:55] Låt dem betvivla det vi givit dem. Fortsätt ni att njuta tillfälligt; ni kommer säkerligen att få veta. [16:56] De avsätter för idolerna de sätter upp av okunnighet, en del av gåvorna vi ger dem. Vid GUD, ni kommer att ställas till svars för era påhitt. [16:57] De tillskriver till och med döttrar till GUD, prisad vare Han, medan de för egen räkning föredrar vad de tycker om. [16:58] När någon av dem får ett flickebarn, mörknar hans ansikte i överväldigande sorg. [16:59] Skamsen, gömmer han sig från människorna på grund av de dåliga nyheterna han fått. Han överväger till och med: ska han behålla babyn motvilligt, eller begrava henne i jorden. Sannerligen bedrövligt är deras omdöme. [16:60] De som inte tror på Livet Efter Detta utgör de värsta exemplen, medan de mest sublima förebilderna tillhör GUD. Han är Den Allsmäktige, Visast. [16:61] Om GUD skulle straffa människorna för deras överträdelser, skulle Han ha utplånat alla varelser på jorden. Men Han ger dem uppskov under en specifik, förutbestämd tid. När deras tid väl når sitt slut, kan de varken fördröja den med en timme, eller påskynda den. [16:62] De tillskriver GUD sådant de själva ogillar, och yttrar sedan lögnen att de är rättfärdiga! Utan någon tvekan, har de ådragit sig Helvetet, för de har gjort uppror.

[16:72] Och GUD skapade makar åt er från ert folk, och producerade barn och barnbarn åt er från era makar, och försåg er med goda gåvor. Ska de då tro på lögner och bli otacksamma över GUDs välsignelser? [16:73] Ändå dyrkar de vid sidan av GUD, något som inte har några gåvor åt dem i himmlarna eller på jorden, och som ej heller kan förse dem med någonting. [16:74] Citera därför inte exemplen för GUD; GUD vet, medan ni inte vet.

[16:83] De uppfattar till fullo GUDs välsignelser, och förnekar dem sedan; de flesta av dem tror inte. [16:84] Den dagen kommer, när vi kommer att föra fram ett vittne från varje samhälle, och när de som inte trodde inte kommer att få (tala), ej heller kommer de att ursäktas. [16:85] När de som överträdde väl ser straffet, kommer det att vara för sent: de kommer inte att få det utbytt, ej heller kommer de att få uppskov. [16:86] Och när de som praktiserade idoldyrkan ser sina idoler, kommer de att säga, "Vår Herre, detta är idolerna vi satte upp vid sidan av Dig." Idolerna kommer då att konfrontera dem och säga, "Ni är lögnare." [16:87] På den dagen kommer de att underkasta sig helt och hållet till GUD, och idolerna de fabricerat kommer att avvisa dem. [16:88] För de som inte tror, som avviker från GUDs väg, förvärrar vi straffet genom att lägga till mera straff, på grund av deras överträdelser.

[16:94] Missbruka inte löftena ibland er, så att ni inte glider tillbaka efter att ha haft ett starkt fotfäste, och därefter ådrar er bedrövelse. Sådan är konsekvensen av att avvika från GUDs väg (genom att föregå med dåligt exempel); ni ådrar er ett hemskt straff. [16:95] Försumma inte det minsta av era löften inför GUD. Det GUD besitter är mycket bättre för er, om ni bara visste.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar