onsdag 27 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 34

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-27

[53:29] Ni ska ignorera de som vänder sig bort från vårt budskap, och som blir upptagna med detta världsliga liv.

[53:30] Det är vidden av deras kunskap. Er Herre är fullt medveten om de som irrat bort sig från Hans väg, och Han är fullt medveten om de som är vägledda.

[55:8] Ni ska inte överträda lagen. [55:9] Ni ska etablera rättvisa, kränk inte lagen.

[57:8] Varför skulle ni inte tro på GUD, när budbäraren bjuder in er till att tro på er Herre? Han har tagit ett löfte från er, om ni är troende.

[57:16] Är det inte dags för de som trodde att öppna sina hjärtan för GUDs budskap, och sanningen som uppenbaras häri? De ska inte vara som anhängarna av tidigare skrifter, vars hjärtan förhårdnades med tiden, och till följd därav blev många av dem onda.

[57:19] De som trodde på GUD och Hans budbärare, är helgonen och martyrerna. Deras belöningar och deras ljus är reserverat för dem hos deras Herre. Vad gäller de som inte trodde, och som förkastade våra uppenbarelser, har de ådragit sig Helvetet.

[57:23] Därför ska ni inte sörja över någonting ni missar, eller vara stolta över någonting Han givit er. GUD älskar inte de som är skrytsamma, stolta. [57:24] De är snåla, och uppmanar människorna till att vara snåla. Om någon vänder sig bort, är GUD den Rike, den Prisvärde.

[57:27] Efter dem, sände vi våra budbärare. Vi sände Jesus, Marias son, och vi gav honom Injeel (Evangeliet), och vi satte godhet och nåd i hjärtat på hans anhängare. Men de uppfann erimitism, vilket aldrig föreskrivits för dem. Allt vi bad dem göra, var att upprätthålla budorden som godkänts av GUD. Men de upprätthöll inte budskapet som de borde ha gjort. Följaktligen gav vi de som trodde ibland dem deras belöning, medan många av dem var onda.

[58:2] De ibland er som fjärmar sig från sina fruar (genom att påstå att de är lika förbjudna i sex) som sina mödrar, vet mycket väl att de inte är deras mödrar.* Deras mödrar är kvinnorna som förlöste dem. I sanning, begår de en hädelse och en lögn. GUD är Överseende, Förlåtare.

[58:5] Utan tvivel, kommer de som kämpar mot GUD och Hans budbärare sluta i nederlag, precis som deras tidigare gelikar slutade i nederlag. Vi har sänt ner tydligaklara bevis, och de som avvisar har ådragit sig ett förödmjukande straff.

[58:7] Inser ni inte att GUD känner till allting i himmlarna och allting på jorden? Tre människor kan inte konspirera i hemlighet utan att Han är den fjärde, inte heller fem utan att Han är den sjätte, inte heller färre än så, eller fler, utan att Han är där hos dem, vart de än må vara. Sedan, på Återuppståndelsens Dag, kommer Han att informera dem om allt de hade gjort. GUD är fullt medveten om alla ting. [58:8] Har ni sett de som beordrades att inte konspirera i hemlighet, och som därefter insisterar på att konspirera? De konspirerar för att begå synd, överträdelse, och olydnad av budbäraren. När de kommer till er, hälsar de på er med en annan hälsning än den som fastställts av GUD. De säger till sig själva, "GUD kommer inte att straffa oss för det vi säger." Deras enda vedergällning är Gehenna, vari de brinner; vilket miserabelt öde. [58:9] O ni som tror, om ni måste konferera i hemlighet, ska ni inte konferera för att begå synd, överträdelse, eller olydnad av budbäraren. Ni ska konferera för att verka rättfärdighet och gudfruktighet. Ni ska vörda GUD, inför vilken ni kommer att sammankallas. [58:10] Hemlig konspiration är djävulens idé, genom vilken han försöker skada de som trodde. Han kan emellertid inte skada dem mot GUDs vilja. På GUD ska de troende lita.

[58:14] Har ni lagt märke till de som gynnade människor som GUD är arg på? De tillhör varken er eller dem. De svär avsiktligt lögner! [58:15] GUD har preparerat ett svårt straff för dem. Verkligen miserabelt är det de brukade göra. [58:16] De använde sina löften för att avleda från GUDs väg. Följaktligen har de ådragit sig ett skamfullt straff. [58:17] Vare sig deras pengar eller deras barn kommer att hjälpa dem mot GUD. De har ådragit sig helveteselden, vari de vistas för evigt.

[58:18] Den Dagen kommer, då GUD kommer att återuppliva dem alla. De kommer att bedyra för Honom då, precis som de bedyrar för er nu, i tron om att de verkligen har rätt! De är verkligen riktiga lögnare. [58:19] Djävulen har besatt dem, och gjort så att de ignorerat GUDs budskap. Dessa är djävulens sällskap. Utan tvivel, är djävulens sällskap förlorare.

[58:20] De som opponerar sig mot GUD och Hans budbärare kommer absolut att vara bland de lägsta.

[58:22] Ni kommer inte att finna människor som tror på GUD och Den Sista Dagen, gynna de som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, även om de var deras föräldrar, deras barn, deras syskon, eller deras stam. För dessa fastställer Han tro i deras hjärtan, och hjälper dem med inspiration från Honom, och ger dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar, vari de vistas för evigt. GUD är nöjd med dem, och de är nöjd med Honom. Dessa är GUDs sällskap. Utan tvivel, är GUDs sällskap vinnare.

[59:4] Det är för att de opponerade sig emot GUD och Hans budbärare. För dem som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, är GUD ytterst sträng med att verkställa straff.

[59:5] Vare sig ni hugger ner ett träd eller låter det stå kvar på sin rot, är det enligt GUDs vilja. Han kommer säkerligen att förödmjuka de onda.

[59:11] Har ni lagt märke till de som plågas av hyckleri, och hur de sa till sina vänner i otro bland skriftens folk, "Om ni tvingas flytta, kommer vi att ge oss av tillsammans med er, och kommer aldrig att lyda någon som motarbetar er. Om någon slåss emot er, kommer vi att slåss på er sida." GUD vittnar om att de är lögnare. [59:12] Faktum är, om de tvingats flytta skulle de inte ha gett sig av med dem, och om någon slagits emot dem skulle de ej ha stöttat dem. Även om de stöttat dem, skulle de ha vänt sig om och flytt. De kunde aldrig vinna. [59:13] I själva verket sätter ni mera skräck i deras hjärtan än deras fruktan för GUD. Det är för att de är människor som inte förstår.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar