tisdag 19 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 26

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-19

[22:71] Ändå idoliserar de idoler vid sidan av GUD, i vilka Han inte satt någon makt, och de vet ingenting om dem. De som syndar har ingen som hjälper dem. [22:72] När våra uppenbarelser reciteras för dem, klart och tydligt, ser man ondska i ansiktet på de som inte tror. De attackerar nästan de som reciterar våra uppenbarelser för dem. Säg, "Ska jag informera er om någonting mycket värre? Helvetet är utlovat av GUD, för de som inte tror; vilket fruktansvärt öde."

[22:73] O människor, här är en liknelse ni måste fundera ordentligt på: idolerna ni sätter upp vid sidan av GUD kan aldrig skapa en fluga, även om de förenade sig för att göra det. Dessutom, om flugan stjäl någonting ifrån dem, kan de aldrig få tillbaka det; svag är förföljaren och den förföljde. [22:74] De värderar inte GUD som Han borde värderas. GUD är Den Mäktigaste, den Allsmäktige.

[23:61] De är ivriga med att göra rättfärdiga verk; de tävlar om att göra dem. [23:62] Vi belastar aldrig en själ utöver dess tillgångar, och vi för ett dokument som berättar sanningen. Ingen kommer att drabbas av orättvisa. [23:63] På grund av att deras sinnen är omedvetna om detta, begår de gärningar som inte stämmer överrens med det; deras verk är onda. [23:64] Därefter, när vi vedergäller deras ledare med lidande, klagar de. [23:65] Klaga inte nu; ni har gett upp all hjälp från oss. [23:66] Mina bevis presenterades för er, men ni vände er bort. [23:67] Ni var för arroganta för att acceptera dem, och ni ignorerade dem trotsigt.

[23:71] Om sanningen skulle rätta sig efter deras önskemål, skulle det vara kaos i himmlarna och på jorden, och allt i dem skulle vara korrumperat. Vi har givit dem deras bevis, men de struntar i sitt bevis.

[23:74] De som inte tror på Livet Efter Detta kommer säkerligen att avvika från den rätta vägen. [23:75] Till och med när vi öste nåd över dem och befriade dem från deras problem, föll de djupare ner i överträdelse, och fortsatte att göra misstag. [23:76] Till och med när vi hemsökte dem med straff, vände de sig aldrig i bön till sin Herre. [23:77] Följaktligen, när vi vedergällde dem med det svåra straff de ådragit sig, blev de chockade.

[23:82] De sa, "Återupplivas vi efter att vi har dött, och blivit till stoft och ben? [23:83] "Sådana löften fick vi och våra föräldrar förut. Det är bara sagor från det förflutna."

[23:91] GUD har aldrig fått en son. Det har heller aldrig funnits någon annan gud vid sidan av Honom. I sådana fall skulle varje gud förkunnat självständighet med sina skapelser, och de skulle ha tävlat med varandra för att dominera. Prisad vare GUD; ojämförlig deras påståenden.

[23:103] De vars vikter är lätta, är de som förlorat sina själar; de vistas i Helvetet för evigt. [23:104] Eld kommer att täcka deras ansikten, och miserabelt förblir de däri. [23:105] Reciterades inte Mina uppenbarelser för er, och ni avvisade dem gång på gång? [23:106] De kommer att säga, "Vår Herre, vår ondska överväldigade oss, och vi var människor som gått vilse. [23:107] "Vår Herre, ta oss ut ur detta; om vi återgår (till vårt gamla beteende), då är vi verkligen onda." [23:108] Han kommer att säga, "Vistas däri, förödmjukade, och tala inte till Mig.

[24:19] De som älskar att se omoraliskt beteende spridas bland de som tror, har ådragit sig ett smärtsamt straff i detta livet och i Livet Efter Detta. GUD vet, medan ni inte vet.

[24:39] Vad gäller de som inte tror, kan deras gärningar liknas vid en synvilla i öknen. En törstig person tror att det är vatten. Men när han når fram till det, upptäcker han att det inte är någonting, i stället finner han GUD där, för att straffa honom fullständigt för sina verk. GUD är den mest effektive granskaren. [24:40] En annan liknelse är att vara i totalt mörker, mitt ute på ett våldsamt hav, med vågor uppå vågor, jämte tjock dimma. Mörker på mörker - om han tittat på sin egen hand, skulle han knappt kunnat se den. Den GUD berövar på ljus, kommer inte att ha något ljus.

[24:47] De säger "Vi tror på GUD och på budbäraren, och vi lyder," men därefter glider vissa av dem tillbaka. Desa är inte troende. [24:48] När de bjuds in till GUD och Hans budbärare för att döma ibland dem, blir vissa av dem upprörda. [24:49] Om däremot beslutet är till deras fördel, accepterar de det villigt! [24:50] Finns det en sjukdom i deras hjärtan? Tvivlar de? Är de rädda att GUD och Hans budbärare ska behandla dem orättvist? I själva verket är det de som är orättvisa.

[24:55] GUD lovar de ibland er som tror och som för ett rättfärdigt liv, att Han kommer att göra dem till härskare på jorden, precis som Han gjorde för de som kom före dem, fastställa religionen Han valt åt dem, och ersätta rädsla med frid och trygghet för dem. Allt detta för att de dyrkar endast Mig; de sätter aldrig upp några idoler vid sidan av Mig. De som inte tror efter detta, är de verkligt onda.

[25:3] Ändå sätter de upp gudar vid sidan av Honom som inte skapar någonting - de är själva skapade - och som inte har någon makt att ens skada eller hjälpa sig själva med, ej heller har de någon makt att kontrollera liv, död, eller återuppståndelse. [25:4] De som inte trodde sa, "Det här är en lögn som han författat med hjälp av en del andra människor." De har yttrat en hädelse och en lögn. [25:5] De sa också, "Sagor från det förflutna som han skrev ner; de dikterades för honom dag och natt."

[25:7] De sa också, "Hur kommer det sig att denna budbärare äter mat och går på marknaderna? Om bara en ängel kunde komma ner med honom, för att tjäna som en predikare med honom!" [25:8] Eller, "Om han bara kunde få en skatt!" Eller, "Om han bara ägde en orkidé, från vilken han äter!" Syndarna sa även, "Ni följer en förhäxad man." [25:9] Lägg märke till hur de kallade dig för alla möjliga skällsord, och hur detta ledde dem vilse, för att sedan aldrig hitta sin väg tillbaka.

[25:11] I själva verket har de misstrott Timmen (Återuppståndelsens Dag), och för de som inte tror på Livet Efter Detta, har vi preparerat ett flammande Helvete.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar