lördag 2 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 14

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-02

[7:96] Om människorna i dessa samhällen hade trott och blivit rättfärdiga, skulle vi ha öst välsignelser från himlen och från jorden över dem. Eftersom de bestämde sig för att inte tro, straffade vi dem för det de förtjänat.

[7:99] Har de tagit GUDs plan för givet? Bara förlorarna tar GUDs plan för givet. [7:100] Tänker aldrig de som ärvt jorden efter föregående generationer på att om vi vill, kan vi straffa dem för deras synder och beslöja deras hjärtan, så att de blir döva?

[7:101] Vi skildrar dessa samhällens historia för er: deras budbärare gick till dem med tydliga bevis, men de skulle inte komma att tro på det de förkastat tidigare. GUD beslöjar följaktligen hjärtat på de icke troende. [7:102] Vi såg att de flesta av dem ignorerade sitt förbund; vi såg att de flesta av dem var onda.

[7:146] Jag kommer att avleda från Mina uppenbarelser, de som är arroganta på jorden utan anledning. När de ser alla sorters bevis kommer de därför inte att tro. Och när de ser vägledningens väg kommer de inte att anta den som sin väg, men när de ser avvikelsens väg kommer de att anta den som sin väg. Det är konsekvensen av att de förkastat våra bevis och fullständigt struntat i dem. [7:147] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser och mötet i Livet Efter Detta, tillintetgörs deras verk. Straffas de endast för det de gjorde?

[7:163] Påminn dem om samhället vid havet som kränkte Sabbaten. När de iakttog Sabbaten kom fisken till dem i mängder. Och när de kränkte Sabbaten kom inte fisken. På så sätt straffade vi dem, som konsekvens av deras överträdelse. [7:164] Minns att en grupp av dem sa, "Vad är det för mening med att predika för människor som GUD utan tvekan kommer att utplåna eller straffa hårt?" De svarade, "Be er Herre om ursäkt," så att de skulle kunna räddas. [7:165] När de ignorerade vad de påmindes om, räddade vi de som förbjöd ondska, och hemsökte de som gjorde fel med ett hemskt straff på grund av deras syndfullhet. [7:166] När de fortsatte att trotsa budorden sa vi till dem, "Bli föraktliga apor." [7:167] Därtill har er Herre fastställt, att Han kommer att upphöja emot dem människor som kommer att vålla dem svår förföljelse tills Återuppståndelsens Dag. Er Herre är ytterst effektiv med att verkställa straff, och Han är utan tvivel Förlåtaren, Barmhärtigast. [7:168] Vi spred ut dem bland många samhällen över hela jorden. En del av dem var rättfärdiga, andra var inte fullt så rättfärdiga. Vi testade dem med framgång och motgång, så att de skulle kunna återvända. [7:169] Efter dem satte Han nya generationer i deras ställe som ärvde skriften. Men de valde detta världsliga liv i stället, och sa, "Vi kommer att förlåtas." Sedan fortsatte de ändå att välja materian tillhörande denna värld. Slöt de inte ett förbund om att upprätthålla skriften, och om att inte säga om GUD annat än sanningen? Studerade de inte skriften? Utan tvivel är boningen i Livet Efter Detta mycket bättre för de som bibehåller rättfärdighet. Förstår ni inte?

[7:175] Skildra för dem nyheterna om den som fick våra bevis, men som valde att ignorera dem. Följaktligen satte djävulen efter honom, tills han gick vilse. [7:176] Om vi så önskat, skulle vi ha kunnat upphöja honom därmed, men han insisterade på att hålla sig fast vid jorden, och ägnade sig åt sina egna åsikter. Således liknar han hunden; vare sig man klappar honom eller skäller på honom, flåsar han. Sådana är människor som avvisar våra bevis. Skildra dessa berättelser, så att de ska kunna reflektera. [7:177] Sannerligen miserabelt är exemplet på människor som förkastar våra uppenbarelser; de kränker endast sina egna själar. [7:178] Den GUD vägleder är den verkligt vägledde, och de Han överlämnar till avvikelse, är förlorare. [7:179] Vi har överlämnat mängder av människor och jinner till Helvetet. De har sinnen med vilka de inte förstår, ögon med vilka de inte ser, och öron med vilka de inte hör. De är som djur; nej, de är mycket värre än så - de är fullständigt omedvetna. [7:180] Alla de vackraste namnen tillhör GUD; kalla på Honom därmed, och ignorera de som förvanskar Hans namn. De kommer att straffas för sina synder.

[7:182] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser, för vi dem bakom ljuset utan att de någonsin inser det. [7:183] Jag kommer till och med att uppmuntra dem; Min planering är formidabel. [7:184] Varför reflekterar de inte över sin vän (budbäraren)? Han är inte tokig. Han är helt enkelt en påtaglig varnare.

[7:186] De GUD överlämnar till avvikelse kan ingen vägleda på något sätt. Han lämnar dem i deras synder, famlande.

[7:193] När ni bjuder in dem till vägledningen följer de er inte. Alltså är det sak samma för dem, vare sig ni bjuder in dem eller förblir tysta. [7:194] Idolerna ni åkallar vid sidan av GUD är varelser som er. Fortsätt ni att kalla på dem; låt dem besvara er om ni har rätt. [7:195] Har de ben som de går på? Har de händer som de försvarar sig med? Har de ögon som de ser med? Har de öron som de hör med? Säg, "Kalla på era idoler, och be dem överfalla mig utan dröjsmål.

[7:197] "Vad beträffar idolerna ni sätter upp vid sidan av Honom, kan de inte hjälpa er, eller ens sig själva." [7:198] När ni bjuder in dem till vägledningen hör de inte. Och ni ser att de tittar på er, men de ser inte. [7:199] Ni ska tillgripa förlåtelse, förespråka tolerans, och ignorera de okunniga.

[8:7] Minns att GUD lovade er seger över en viss grupp, men att ni ändå ville möta den svagare gruppen. Det var GUDs plan att fastslå sanningen med Sina ord och besegra de icke troende. [8:8] För Han har bestämt att sanningen ska segra och att lögnen ska försvinna, trots de som begår ondska.

[8:12] Minns att er Herre inspirerade änglarna: "Jag är med er; så hjälp de som trodde. Jag kommer att sätta skräck i hjärtat på de icke troende. Ni får slå dem ovanför halsarna, ni får till och med slå vartenda finger." [8:13] Det är vad de rätteligen ådragit sig genom att bekämpa GUD och Hans budbärare. För de som bekämpar GUD och Hans budbärare är GUDs straff svårt. [8:14] Det är för att straffa de icke troende; de har ådragit sig Helvetets straff. [8:15] O ni som tror, om ni möter de som inte tror, som mobiliserat mot er, vänd då inte om och fly. [8:16] Den som vänder om den dagen, om det inte är för att genomföra en stridsplan eller för att ansluta sig till sin grupp, har ådragit sig vrede från GUD, och Helvetet är hans boning; vilket miserabelt öde! [8:17] Det var inte ni som dödade dem; GUD är Den som dödade dem. Det var inte ni som kastade när ni kastade; GUD är Den som kastade. Men på så sätt ger Han de troende en chans att förtjäna mycket ära. GUD är Den Som Hör, Allvetande. [8:18] Dessutom tillintetgör GUD på så sätt de icke troendes planer.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar