måndag 25 december 2023

De Otroende Enligt Koran. Del 32

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2023-12-25

[43:5] Ska vi bara ignorera det faktum att ni har överträtt gränserna?

[43:15] De till och med anvisade Honom en del av Hans egen skapelse! Människan är verkligen ytterst otacksam. [43:16] Har Han valt ut döttrar till Sig Själv från sina egna skapelser, när Han välsignat er med söner? [43:17] När en av dem får nyheter (om en dotter) som de tillskrivit den Nådigaste, mörknar hans ansikte av olycka och ilska! [43:18] (De säger,) "Vad är det för bra med en avkomling som uppfostras till att vara vacker, som inte kan hjälpa till i krig?" [43:19] De påstod att änglarna, som är tjänare till den Nådigaste, är kvinnor! Har de bevittnat deras skapelse? Deras påståenden skrivs ner, och de kommer att tillfrågas. [43:20] De sa till och med, "Om den Nådigaste så önskat, skulle vi inte ha dyrkat dem." De har ingen grund för ett sådant påstående; de bara gissar. [43:21] Har vi gett dem en skrift före detta, och de upprätthåller den? [43:22] I själva verket: sa de, "Vi såg våra föräldrar praktisera vissa seder, och vi följer deras fotspår."

[43:36] För den som ignorerar den Nådigastes budskap, utser vi en djävul till att vara hans ständiga följeslagare. [43:37] Sådana följeslagare kommer att avleda dem från vägen, och ändå få dem att tro att de är vägledda. [43:38] När han står inför oss kommer han att säga, "O, jag önskar att du var lika långt borta från mig som de två öst. Vilken miserabel följeslagare!"

[43:78] "Vi har gett er sanningen, men de flesta av er hatar sanningen." [43:79] Har de planerat någon plan? Vi planerar också. [43:80] Tror de att vi inte hör deras hemligheter och sammansvärjningar? Jo minsann; våra budbärare är hos dem, och skriver ner.

[43:89] Ni ska ignorera dem och säga, "Frid;" de kommer säkerligen att få veta.

[44:9] De är verkligen tveksamma, beaktningslösa.

[44:34] De nuvarande generationerna säger, [44:35] "Vi dör bara den första döden; vi kommer aldrig att återupplivas! [44:36] "För då tillbaka våra förfäder, om ni talar sanning."

[45:7] Ve alla lögnare, skyldiga. [45:8] Den som hör GUDs uppenbarelser reciteras för honom, och som därefter arrogant insisterar på sitt sätt som om han aldrig hört dem. Lova honom ett smärtsamt straff. [45:9] När han lär sig någonting om våra uppenbarelser, hånar han dem. Dessa har ådragit sig ett smärtsamt straff. [45:10] Gehenna väntar dem. Deras förtjänster kommer inte att hjälpa dem, ej heller idolerna de satt upp vid sidan av GUD. De har ådragit sig ett fruktansvärt straff.

[45:14] Säg till de som trodde att förlåta de som inte förväntar sig GUDs dagar. Han kommer till fullo att ersätta alla för allt de förtjänat. [45:15] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Till er Herre kommer ni att återföras.

[45:16] Vi har gett Israels barn skriften, visdom och profetskap, och försåg dem med goda gåvor; vi gav dem fler välsignelser än något annat folk. [45:17] Vi har gett dem klara budord häri. Ironiskt nog bestred de inte det förrän kunskapen kommit till dem. Detta på grund av avundsjuka från deras sida. Er Herre kommer säkerligen att döma dem på Återuppståndelsens Dag beträffande allt de tvistat om. [45:18] Därefter utnämnde vi dig för att fastställa de korrekta lagarna; du ska följa detta, och följ inte önskemålen av de som inte vet. [45:19] De kan inte hjälpa dig alls mot GUD. Det är överträdarna som förenar sig med varandra, medan GUD är de rättfärdigas Herre.

[45:21] Tror de som begår ondska att vi ska behandla dem på samma sätt som de som tror och för ett rättfärdigt liv? Kan deras liv och död vara lika? De har verkligen dåligt omdöme.

[45:23] Har ni lagt märke till den vars gud är hans ego? Följaktligen sänder GUD honom vilse, trots hans kunskap, beslöjar hans hörsel och hans sinne, och placerar ett hölje över hans ögon. Vem kan sedan vägleda honom, efter ett sådant beslut av GUD? Ska ni då inte ta er i akt?

[45:24] De sa, "Vi lever bara i detta livet; vi lever och dör, och endast tid orsakar vår död!" De har ingen säker kunskap om detta; de bara gissar. [45:25] När våra uppenbarelser reciteras för dem klart och tydligt, är deras enda argument, "För tillbaka våra förfäder om du talar sanning."

[46:5] Vem är mer vilse än de som idoliserar idoler vid sidan av GUD som aldrig kan besvara dem förrän på Återuppståndelsens Dag, och som är fullständigt omedvetna om deras dyrkan?

[46:7] När våra uppenbarelser reciterades för dem, klart och tydligt, sa de som inte trodde om sanningen som kom till dem, "Detta är uppenbarligen magi!"

[46:11] De som inte trodde sa om de som trott, "Om det varit någonting bra, skulle de inte ha accepterat det före oss." För att de inte var vägledda till det, sa de, "Detta är ett gammalt påfund!"

[46:17] Sedan har vi den som säger till sina föräldrar, "Ve er; ni säger till mig att jag kommer att återvända till livet (efter döden)? Hur kommer det sig att de som dog före oss aldrig kommer tillbaka?" Föräldrarna brukade ropa på GUDs hjälp och säga, "Ve dig; snälla tro! GUDs löfte är sanningen." Han brukade svara, "Sagor från det förflutna!"

[47:8] De som inte tror ådrar sig misär; Han låter deras verk gå helt till spillo. [47:9] Det är för att de hatade det GUD uppenbarade, och därför tillintetgör Han deras verk.

[47:10] Reste de inte runt på jorden och såg konsekvenserna för de som kom före dem? GUD förstörde deras verk; alla som inte tror kommer att drabbas av samma öde. [47:11] Det är för att GUD är de troendes Herre, medan de icke troende inte har någon herre.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar