måndag 1 april 2024

Profetior, Del 7

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-04-01

[16:38] De svor högtidligt vid GUD: "GUD kommer inte att återuppliva de döda." Absolut, sådant är Hans orubbliga löfte, men de flesta vet inte det. [16:39] Han kommer då att visa för alla allt de tvistat om, och låta de som inte trodde få veta att de var lögnare.

[16:41] De som emigrerade för GUDs sak för att de var förföljda, kommer vi säkerligen att kompensera rikligt i detta livet, och belöningen i Livet Efter Detta är ännu större, om de bara visste.

[16:45] Garanterade de som smed onda planer att GUD inte kommer låta jorden svälja dem, eller att straffet inte kommer att komma till dem när de minst anar det? [16:46] Det kanske drabbar dem när de sover; de kan aldrig fly. [16:47] Eller så kanske det drabbar dem när de ängsligt förväntar sig det. Er Herre är Medlidsam, Barmhärtigast.

[16:55] Låt dem betvivla det vi givit dem. Fortsätt ni att njuta tillfälligt; ni kommer säkerligen att få veta.

[16:61] Om GUD skulle straffa människorna för deras överträdelser, skulle Han ha utplånat alla varelser på jorden. Men Han ger dem uppskov under en specifik, förutbestämd tid. När deras tid väl når sitt slut, kan de varken fördröja den med en timme, eller påskynda den. [16:62] De tillskriver GUD sådant de själva ogillar, och yttrar sedan lögnen att de är rättfärdiga! Utan någon tvekan, har de ådragit sig Helvetet, för de har gjort uppror.

[16:63] Vid GUD, vi har sänt (budbärare) till samhällen före dig, men djävulen smyckade deras verk i deras ögon. Därför är han nu deras herre, och de har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[16:77] Himmlarnas och jorden framtid tillhör GUD. Vad Han beträffar är världens ände (Timmen) ett ögonblick bort, eller ännu närmre. GUD är Allsmäktig.

[16:84] Den dagen kommer, när vi kommer att föra fram ett vittne från varje samhälle, och när de som inte trodde inte kommer att få (tala), ej heller kommer de att ursäktas. Olika rang för varje människa. [16:85] När de som överträdde väl ser straffet, kommer det att vara för sent: de kommer inte att få det utbytt, ej heller kommer de att få uppskov.

[16:86] Och när de som praktiserade idoldyrkan ser sina idoler, kommer de att säga, "Vår Herre, detta är idolerna vi satte upp vid sidan av Dig." Idolerna kommer då att konfrontera dem och säga, "Ni är lögnare." [16:87] På den dagen kommer de att underkasta sig helt och hållet till GUD, och idolerna de fabricerat kommer att avvisa dem. [16:88] För de som inte tror, som avviker från GUDs väg, förvärrar vi straffet genom att lägga till mera straff, på grund av deras överträdelser.

[16:89] Den dagen kommer när vi från varje samhälle kommer att föra fram ett vittne, och föra fram dig som vittne för dessa människor. Vi har uppenbarat denna bok för dig för att tillhandahålla förklaringar för allt, och vägledning, och nåd, och goda nyheter för de som underkastar sig.

[16:96] Det som ni har tar slut, men det som GUD har varar för evigt. Vi kommer säkerligen att belöna de som ihärdigt håller ut; vi kommer att belöna dem för deras rättfärdiga verk.

[16:97] Den som verkar rättfärdighet, vare sig manlig eller kvinnlig, som tror, kommer vi säkerligen att bevilja ett lyckligt liv i denna världen, och vi kommer säkerligen att betala dem deras fullständiga ersättning (på Domedagen) för deras rättfärdiga verk.

[16:106] De som inte tror på GUD, efter att ha uppnått tro, som sedan nöjer sig helt med att inte tro, har ådragit sig vrede från GUD. * Man får avsäga sin religion. De enda som kan förlåtas är de som tvingas erkänna otro medan deras hjärtan är fulla av tro.* Allegorisk, Faraos folk trodde på Moses och var inte emot att korsfästas, se verser 16:107-110.

[16:111] Den dagen kommer då varje själ kommer att fungera som sin egen förespråkare, då varje själ kommer att ersättas till fullo för allt den har gjort, utan minsta orättvisa. * Olika rang för varje människa.

[17:1] Ytterst Prisad är Den som tillkallade Sin tjänare (Muhammed) på natten från den Heliga Moskén (i Mekka) till den mest fjärran belägna platsen för prostrering, vars omgivningar vi välsignat, för att visa honom en del av våra tecken. Han är Den Som Hör, Den Som Ser.

[17:4] Vi tilltalade Israels barn i skriften: "Ni kommer att begå grov ondska på jorden två gånger. Ni är ämnade till att förfalla i mycket stor arrogans. [17:5] "Första gången det sker kommer vi att sända ut tjänare till oss med stor makt emot er, och de kommer att invadera era hem. Detta är en profetia som måste äga rum. [17:6] "Därefter kommer vi att ge er övertag över dem, och vi kommer att förse er med mycket rikedom och många barn; vi kommer att ge er överhanden. [17:7] "Verkar ni rättfärdighet gör ni det för ert eget bästa, men begår ni ondska gör ni det till skada för er själva. Så när det sker för andra gången, kommer de att besegra er och gå in i moskén, precis som de gjorde första gången. De kommer att utplåna alla de tillgångar ni förvärvat." [17:8] Er Herre öser Sin nåd över er. Men om ni återgår till överträdelse kommer vi att besvara med straff. Vi har förutbestämt att Gehenna ska vara en slutlig boning för de som inte tror.

[17:13] Vi har skrivit ner varje människas öde; det är fastbundet runt hans hals. På Återuppståndelsens Dag kommer vi att ge honom ett dokument som är tillgängligt. [17:14] Läs ditt eget dokument. Idag, räcker du som din egen granskare.

[17:15] Den som är vägledd är vägledd för sitt eget bästa, och den som går vilse gör det till skada för sig själv. Ingen syndare kommer att ställas till svars för någon annans synder. Vi straffar aldrig utan att först sända en budbärare.

[17:16] Om vi ska utplåna ett samhälle låter vi ledarna begå stor korruption däri. När de väl förtjänar straff utplånar vi dem fullständigt.

[17:18] För den som väljer att prioritera detta flyktiga liv, kommer vi att påskynda de gåvor vi beslutat ge honom, därefter överlämnar vi honom till Gehenna, vari han lider för evigt, föraktad och besegrad.

[17:19] Vad gäller de som väljer att prioritera Livet Efter Detta, som verkar rättfärdighet medan de tror, kommer deras ansträngningar att uppskattas.

[17:21] Lägg märke till hur vi föredrog vissa människor (i detta livet). Skillnaderna i Livet Efter Detta är mycket större och mycket mer betydelsefulla. * Olika rang för varje människa.

[17:52] Dagen då Han sammankallar er, kommer ni att besvara genom att prisa Honom, och ni kommer då att inse att ni uppehållit er i detta livet endast en kort stund.

[17:58] Det finns inte ett enda samhälle som vi inte kommer att utplåna eller hemsöka med svårt straff före Återuppståndelsens Dag. Det är redan skrivet i boken.

[17:68] Har ni garanterat att Han inte kommer att låta marken, på land, svälja er? Eller att Han inte kommer att sända en storm över er, då ni inte hittar någon beskyddare? [17:69] Har ni garanterat att Han inte kommer att skicka ut er till havs ännu en gång, och sedan rikta en storm mot er som dränker er på grund av er otro? När det väl händer, kommer vi inte att ge er en chans till.

[17:71] Dagen då kommer, då vi sammankallar alla människor, tillsammans med deras dokument. Vad gäller de som får ett dokument av rättfärdighet, kommer de att läsa sitt dokument och inte drabbas av minsta orättvisa. [17:72] Vad gäller de som är blinda i detta livet, kommer de att vara blinda i Livet Efter Detta; till och med mycket värre.

[17:73] De avledde dig nästan från uppenbarelserna vi givit dig. De ville att du skulle hitta på någonting annat, för att se dig som en vän. [17:74] Vore det inte för att vi stärkte dig, fogade du dig nästan efter dem, bara lite. [17:75] Hade du gjort det, skulle vi fördubblat straffet för dig i detta livet, och efter döden, och du skulle inte ha hittat någon som skulle kunna hjälpa dig mot oss. [17:76] De nästan landsförvisade dig för att bli av med dig, så att de skulle kunna återgå så fort du gett dig av. [17:77] Så var alltid fallet med alla budbärare vi sänt före dig, och du kommer att märka att vårt system är oföränderligt.

[17:81] Proklamera, "Sanningen har segrat och lögnen har utplånats; lögnen kommer slutligen att utplånas."

[17:97] Den GUD vägleder är den verkligt vägledde. Och för den Han vilseleder kommer ni aldrig att hitta några herrar eller mästare vid sidan av Honom. Vi kommer att sammankalla dem med våld på Återuppståndelsens Dag; blinda, stumma, och döva. Deras öde är Helvetet; varje gång det svalnar, kommer vi att öka på dess eld. * Olika rang för varje människa.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar