lördag 27 april 2024

Om skrifter, Del 13

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-04-27

[46:1] H.M. [46:2] Uppenbarelsen av denna skrift är från GUD, den Allsmäktige, Visast.

[46:4] Säg, "Fundera över de idoler ni satt upp vid sidan av GUD. Visa mig vad de skapat på jorden. Äger de en del av himmlarna? Visa mig någon annan skrift före denna, eller någon del bestämd kunskap som stöder er idoldyrkan, om ni är sanningsenliga."

[46:7] När våra uppenbarelser reciterades för dem, klart och tydligt, sa de som inte trodde om sanningen som kom till dem, "Detta är uppenbarligen magi!" [46:8] När de säger, "Han hittade på det här," säg, "Om jag hittat på det här kan ni inte skydda mig från GUD. Han är fullt medveten om allt ni planerar. Han räcker som vittne mellan mig och er. Han är Förlåtaren, Barmhärtigast."

[46:10] Säg, "Tänk om det är från GUD, och ni inte trodde på det? Ett vittne från Israels Barn har bevittnat ett liknande fenomen, och han har trott, medan ni blivit arroganta. Säkerligen, vägleder inte GUD de onda människorna."

[46:11] De som inte trodde sa om de som trott, "Om det varit någonting bra, skulle de inte ha accepterat det före oss." För att de inte var vägledda till det, sa de, "Detta är ett gammalt påfund!"

[46:12] Före detta, gav Moseboken vägledning och nåd. Även detta (Koran) är en skrift som bekräftar, på Arabiska, för att varna de som överträdde, och för att ge goda nyheter till de rättfärdiga.

[46:29] Minns att vi ledde ett antal jinner till dig för att låta dem höra Koranen. När de kom dit sa de, "Lyssna." Så fort det var över, rusade de till sitt folk, varnande. [46:30] De sa, "O vårt folk, vi har hört en bok som uppenbarats efter Moses, som bekräftar tidigare skrifter. Den vägleder till sanningen; till den rätta vägen.

[47:2] För de som tror och verkar rättfärdighet, som tror på det som sänts ner till Muhammed - vilket är sanningen från deras Herre - mildrar Han synderna, och välsignar dem med belåtenhet. [47:3] Det är för att de som inte tror följer lögner, medan de som tror följer sanningen från sin Herre. GUD citerar således för människorna deras exempel.

[47:8] De som inte tror ådrar sig misär; Han låter deras verk gå helt till spillo. [47:9] Det är för att de hatade det GUD uppenbarade, och därför tillintetgör Han deras verk.

[47:20] De som trodde sa, "När kommer en ny sura att uppenbaras?" Men när en rättfram sura uppenbarades, vari stridande nämndes, kunde man se de som hyste tvivel i sina hjärtan se på dig som om döden redan kommit till dem. På så sätt avslöjades de. * man ska inte ljuga även när det gäller livet.

[47:24] Varför studerar de inte Koranen noggrant? Har de lås på sina sinnen?

[50:1] Q. ( قواعد =Regler ) , och den ärorika Koranen.

[50:8] Detta är en upplysning, och en påminnelse för alla gudfruktiga dyrkare.

[53:1] Allteftersom stjärnorna föll undan. [53:2] Er vän (Muhammed) var inte vilse, eller bedragen. [53:3] Ej heller talade han av personliga skäl. [53:4] Det var gudomlig inspiration. [53:5] Dikterad av den Mäktigaste.

[55:1] Den Nådigaste. [55:2] Lärare av Koranen. [55:3] Skapare av människorna. [55:4] Han lärde dem att urskilja (de två vägar, de goda och onda.).

( [55:8] Ni ska inte överträda lagen. [55:9] Ni ska etablera rättvisa, kränk inte lagen. )

[56:75] Jag svär vid stjärnornas positioner. [56:76] Detta är en ed, om ni bara visste, som är mäktig. [56:77] Detta är en ärbar Koran. [56:78] I en skyddad bok. [56:79] Ingen kan förstå den förutom de uppriktiga. [56:80] En uppenbarelse från universums Herre. [56:81] Ignorerar ni denna redogörelse?

[57:16] Är det inte dags för de som trodde att öppna sina hjärtan för GUDs budskap, och sanningen som uppenbaras häri? De ska inte vara som anhängarna av tidigare skrifter, vars hjärtan förhårdnades med tiden, och till följd därav blev många av dem onda.

[57:22] Vad som än händer på jorden, eller er, har redan skrivits ner, till och med före skapelsen. Det är lätt för GUD att göra.

[57:25] Vi sände våra budbärare bestyrkta av tydliga bevis, och vi sände ner skriften (=Koran) och lagen till dem, så att människorna ska kunna upprätthålla rättvisa. Och vi sände ner järnet, vari det finns styrka och mycket nytta för människorna. Allt detta för att GUD ska urskilja de som skulle stödja Honom och Hans budbärare, av tro. GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[57:26] Vi sände Noak och Abraham, och vi gav deras ättlingar profetskap och skriften. Vissa av dem var vägledda, medan många var onda.

[57:27] Efter dem, sände vi våra budbärare. Vi sände Jesus, Marias son, och vi gav honom Injeel (Evangeliet), och vi satte godhet och nåd i hjärtat på hans anhängare. Men de uppfann erimitism, vilket aldrig föreskrivits för dem. Allt vi bad dem göra, var att upprätthålla budorden som godkänts av GUD. Men de upprätthöll inte budskapet som de borde ha gjort. Följaktligen gav vi de som trodde ibland dem deras belöning, medan många av dem var onda.

[57:29] Därför ska anhängarna av de tidigare skrifterna veta att de inte har monopol på GUDs barmhärtighet och nåd, och att all nåd ligger i GUDs hand. * Koran bekräftar andra skrifter. Han ger den till vem Han vill. GUD är Besittare av Oändlig Nåd.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar