onsdag 10 april 2024

Profetior, Del 15

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-04-10

[43:32] Är det de som anvisar er Herres nåd? Vi har anvisat deras andelar i detta livet, och höjt vissa av dem över andra i rang, för att låta dem tjäna varandra. Er Herres nåd är betydligt bättre än all materia de kan samla på sig.

[43:36] För den som ignorerar den Nådigastes budskap, utser vi en djävul till att vara hans ständiga följeslagare. [43:37] Sådana följeslagare kommer att avleda dem från vägen, och ändå få dem att tro att de är vägledda. [43:38] När han står inför oss kommer han att säga, "O, jag önskar att du var lika långt borta från mig som de två öst. Vilken miserabel följeslagare!" [43:39] Det kommer inte att vara någon tröst för er på den dagen, som överträdare, att ni båda kommer att ta del av straffet.

[43:41] Vare sig vi låter dig dö innan dess eller ej, kommer vi absolut att straffa dem. [43:42] Eller så kanske vi visar dig (straffet) vi lovat dem. Vi kontrollerar dem fullständigt. [43:43] Du ska ihärdigt förkunna det som uppenbaras för dig; du är på den rätta vägen. [43:44] Detta är ett budskap för dig och ditt folk; ni kommer alla att ifrågasättas.

[43:61] Han (= Jesus) ska tjäna som en markör för att veta världens ände, så att ni inte längre kan hysa några tvivel om den. Ni ska följa Mig; det är den rätta vägen.

[43:63] När Jesus kom med bevisen sa han, "Jag kommer till er med visdom, och för att klargöra en del av de frågor ni tvistar om. Ni ska vörda GUD och lyda mig. [43:64] "GUD är min Herre och er Herre, ni ska dyrka endast Honom. Det är den rätta vägen." [43:65] Motståndarna bråkade med varandra. Ve de som överträder från straffet av en smärtsam dag. [43:66] Väntar de på att Timmen (Domedagen) ska komma till dem plötsligt, när de minst anar det? [43:67] De som är nära vänner kommer på den dagen bli fiender till varandra, förutom de rättfärdiga. [43:68] O Mina tjänare, ni kommer inte att känna någon rädsla den dagen, ej heller kommer ni att känna sorg.

[43:78] "Vi har gett er sanningen, men de flesta av er hatar sanningen." [43:79] Har de planerat någon plan? Vi planerar också. [43:80] Tror de att vi inte hör deras hemligheter och sammansvärjningar? Jo minsann; våra budbärare är hos dem, och skriver ner.

[44:9] De är verkligen tveksamma, beaktningslösa. [44:10] Vänta därför på dagen då skyn frambringar en omfattande rök. [44:11] Den kommer att omge människorna; detta är ett smärtsamt straff. [44:12] "Vår Herre, befria oss från detta straff; vi är troende." [44:13] Nu när det är för sent minns de! En upplysande budbärare hade kommit till dem. [44:14] Men de vände sig bort från honom med orden, "Välutbildad , men tokig!" [44:15] Vi kommer att lindra straffet ett tag; ni kommer snart att återgå. [44:16] Dagen då vi slår det stora slaget, kommer vi att hämnas.

[44:40] Beslutets Dag väntar dem alla. [44:41] Det är dagen då ingen vän kan hjälpa sin vän på något sätt; ingen kan hjälpas. [44:42] Endast de som uppnår nåd från GUD. Han är den Allsmäktige, Barmhärtigast.

[45:15] Den som verkar rättfärdighet gör det för sitt eget bästa, och den som verkar ondska gör det till skada för sig själv. Till er Herre kommer ni att återföras.

[45:27] All makt i himmlarna och på jorden tillhör GUD. Dagen då Timmen (Domen) äger rum, är dagen då förvanskarna förlorar. [45:28] Ni kommer att se alla samhällen falla ned på knä. Varje samhälle kommer att kallas för att betrakta sitt dokument. Idag kommer ni att ersättas för allt ni har gjort. [45:29] Detta är vårt dokument; det berättar sanningen om er. Vi har skrivit ner allt ni gjort. [45:30] Vad gäller de som tror och som verkar rättfärdighet, kommer deras Herre att ge dem tillträde till Sin nåd. Det är den stora triumfen. [45:31] Vad gäller de som inte tror: "Reciterades inte Mina uppenbarelser för er, men ni blev arroganta och var onda människor?" [45:32] När det förkunnas att GUDs löfte är sanningen, och att (Domens) Timme är oundviklig, sa ni, "Vi vet inte vad Timmen är för något! Vi har massor av uppfattningar om den; vi är inte övertygade." [45:33] Det onda i deras verk kommer att klarna för dem, och precis de saker de hånat, kommer att återvända och förfölja dem. [45:34] Det kommer att förkunnas: "Idag glömmer vi er, precis som ni glömde mötet på denna dag. Er boning är helveteselden, och ni kommer inte att ha några hjälpare. [45:35] "Det är för att ni inte tog GUDs uppenbarelser på allvar, och var upptagna med det första livet." Följaktligen kommer de aldrig att komma ut därifrån, ej heller kommer de att ursäktas.

[46:5] Vem är mer vilse än de som idoliserar idoler vid sidan av GUD som aldrig kan besvara dem förrän på Återuppståndelsens Dag, och som är fullständigt omedvetna om deras dyrkan? [46:6] Och när människorna sammankallas (på Domedagen), kommer deras idoler att bli deras fiender, och fördöma deras idoldyrkan.

[46:13] Säkerligen, de som säger, "Vår Herre är GUD," (Om kristna och judar och muslimer) och sedan för ett rättfärdigt liv, kommer inte att hysa någon rädsla, ej heller kommer de att sörja. [46:14] De har förtjänat Paradiset, vari de vistas för evigt; en belöning för sina verk.

[46:19] Alla uppnår de rangerna de förtjänat, enligt sina gärningar. Han kommer att ersätta dem för deras gärningar, utan minsta orättvisa. [46:20] Den dagen kommer, då de som inte trodde kommer att ställas inför helveteselden: "Ni har slösat bort de goda chanser ni fått under ert världsliga liv, och ni gladde er åt dem. Därför ådrar ni er idag ett skamfullt straff som bestraffning för den arrogans ni begick på jorden utan basis, och för era onda verk."

[46:34] Dagen då de icke troende ställs inför Helveteselden, kommer de att tillfrågas, "Är inte detta sanningen?" De kommer att säga, "Jo absolut, vid vår Herre." Han kommer att säga, "Genomlid därför straffet för er otro." [46:35] Ha därför tålamod, som budbärarna före dig, som hade styrka och som tog sin tillflykt i tålamod. Ha inte bråttom med att se straffet som oundvikligen kommer att komma till dem. Dagen de ser det, kommer det att verka som om de levt en timme av dagen. Detta är en förkunnelse: Är det inte alltid de onda som utplånas?

[47:18] Väntar de tills Timmen kommer till dem plötsligt? Alla dess tecken har redan kommit. När Timmen väl kommit till dem, hur ska de då kunna dra nytta av sitt budskap?

[47:27] Hur kommer det att vara för dem när änglarna sätter dem i döden? De kommer att slå dem i deras ansikten och på deras bakdelar. [47:28] Det är för att de följde sånt som gjorde GUD arg och hatade det som förnöjde honom. Följaktligen har Han tillintetgjort deras verk.

[47:31] Vi kommer säkerligen att testa er, för att urskilja de ibland er som strävar och som ihärdigt håller ut. Vi måste avslöja era verkliga egenskaper. [47:32] De som inte tror och som avviker från GUDs väg, och som motarbetar budbäraren efter att vägledningen visats för dem, kommer aldrig att skada GUD det minsta. I stället tillintetgör Han deras verk.

[48:1] Vi har gett dig (O budbärare) en stor seger. [48:2] Varmed GUD förlåter dina tidigare synder, liksom framtida synder, och fulländar Sina välsignelser över dig, och vägleder dig på en rak väg. [48:3] Dessutom kommer GUD att bestyrka dig med ett orubbligt stöd.

[48:5] Han kommer absolut att ge de troende männen och kvinnorna tillträde till trädgårdar med flytande bäckar, vari de vistas för evigt. Han kommer att lindra deras synder. Detta är, i GUDs ögon, en stor seger.

[48:6] Och Han kommer att bestraffa de hycklande männen och kvinnorna och de idoldyrkande männen och kvinnorna, för de har hyst onda tankar om GUD. Deras ondska kommer att slå tillbaka på dem. För GUD är arg på dem, fördömer dem, och har förberett Gehenna för dem. Vilket miserabelt öde!

[48:22] Skulle de icke troende någonsin slåss emot er, skulle de vända om och fly. De har ingen Herre och Mästare; de har ingen beskyddare. [48:23] Sådant har GUDs system alltid varit, och ni kommer att märka att GUDs system är oföränderligt.

[48:28] Han är Den som sände Sin budbärare med sanningens religion, för att låta den segra över alla andra religioner. * Allegorisk. GUD räcker som vittne.

[50:17] Två antecknande (änglar), till höger och till vänster, som konstant skriver ner. [50:18] Inte ett enda yttrande yttrar han utan ett alert vittne. [50:19] Till slut kommer den oundvikliga dödskoman; detta är vad du försökte undvika. [50:20] Hornet blåses; detta är den utlovade dagen. [50:21] Varje själ kommer med en herde och ett vittne.

[50:24] Släng in i Gehenna, alla som envisats med att inte tro. [50:25] Som förbjuder välgörenhet, attackerar, är full av tvivel. [50:26] Han satte upp en annan gud vid sidan av GUD. Kasta in honom i svårt straff. [50:27] Hans följeslagare sa, "Vår Herre, jag vilseledde inte honom; han hade gått långt vilse." [50:28] Han sa, "Tvista inte inför Mig; Jag har varnat er tillräckligt. [50:29] "Ingenting kan förändras nu. Jag är aldrig orättvis gentemot människorna." [50:30] Det är på den dagen som vi frågar Helvetet, "Har du fått nog?" Det kommer att säga, "Ge mig mer." [50:31] Paradiset kommer att erbjudas de rättfärdiga, villigt. [50:32] Detta är vad som utlovats var och en av de som ångrar sig, ihärdig.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar