fredag 12 april 2024

Profetior, Del 17

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                              2024-04-12

[58:8] Har ni sett de som beordrades att inte konspirera i hemlighet, och som därefter insisterar på att konspirera? De konspirerar för att begå synd, överträdelse, och olydnad av budbäraren. När de kommer till er, hälsar de på er med en annan hälsning än den som fastställts av GUD. De säger till sig själva, "GUD kommer inte att straffa oss för det vi säger." Deras enda vedergällning är Gehenna, vari de brinner; vilket miserabelt öde.

[58:14] Har ni lagt märke till de som gynnade människor som GUD är arg på? * Om kommunister De tillhör varken er eller dem. De svär avsiktligt lögner! [58:15] GUD har preparerat ett svårt straff för dem. Verkligen miserabelt är det de brukade göra. * Om kommunister [58:16] De använde sina löften för att avleda från GUDs väg. Följaktligen har de ådragit sig ett skamfullt straff. * Om kommunister [58:17] Vare sig deras pengar eller deras barn kommer att hjälpa dem mot GUD. De har ådragit sig helveteselden, vari de vistas för evigt. * Om kommunister [58:18] Den Dagen kommer, då GUD kommer att återuppliva dem alla. De kommer att bedyra för Honom då, precis som de bedyrar för er nu, i tron om att de verkligen har rätt! De är verkligen riktiga lögnare. * Om kommunister [58:19] Djävulen har besatt dem, och gjort så att de ignorerat GUDs budskap. Dessa är djävulens sällskap. Utan tvivel, är djävulens sällskap förlorare. * Om kommunister.

[58:20] De som opponerar sig mot GUD och Hans budbärare kommer absolut att vara bland de lägsta. [58:21] GUD har fastställt: "Jag och Mina budbärare kommer absolut att vinna." GUD är Mäktig, Allsmäktig.

[58:22] Ni kommer inte att finna människor som tror på GUD och Den Sista Dagen, gynna de som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, även om de var deras föräldrar, deras barn, deras syskon, eller deras stam. * Om kommunister För dessa fastställer Han tro i deras hjärtan, och hjälper dem med inspiration från Honom, och ger dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar, vari de vistas för evigt. GUD är nöjd med dem, och de är nöjd med Honom. Dessa är GUDs sällskap. Utan tvivel, är GUDs sällskap vinnare.

[59:2] Det var Han som tvingade de som inte trodde bland skriftens folk att flytta från sina hem i en massutvandring. Man trodde aldrig att de skulle ge sig av, och de trodde att deras förberedelser skulle skydda dem från GUD. Men sedan kom GUD till dem på ett sätt de aldrig förväntat sig, och satte skräck i deras hjärtan. Således övergav de sina hem av egen fri vilja, jämte påtryckningar från de troende. Ni borde ta lärdom av detta, O ni som kan se. [59:3] Om GUD inte tvingat dem att ge sig av, skulle Han ha bestraffat dem i detta livet (ännu värre än att tvinga dem att ge sig av). I Livet Efter Detta kommer Han att överlämna dem till Helvetets straff. [59:4] Det är för att de opponerade sig emot GUD och Hans budbärare. För dem som opponerar sig emot GUD och Hans budbärare, är GUD ytterst sträng med att verkställa straff.

[61:14] O ni som tror, var GUDs anhängare, som lärjungarna till Jesus, Marias son. När han sa till dem, "Vilka är mina anhängare gällande GUD," sa de, "Vi är GUDs anhängare." Således trodde en grupp från Israels Barn, och en annan grupp trodde inte. Vi hjälpte de som trodde mot deras fiende, tills de vann.

[62:2] Han är Den som sände till hedningarna en budbärare (Rashad) från dem, för att recitera Hans uppenbarelser för dem, rena dem, och lära dem skriften och visdom. Innan dess hade de gått långt vilse. [62:3] Och till många generationer efter dem. Han är den Allsmäktige, Visaste.

[63:10] Ni ska ge av våra gåvor till er innan döden kommer till er, och ni säger, "Min Herre, om Du bara kunde fördröja detta ett litet tag! Då skulle jag vara barmhärtig och förena mig med de rättfärdiga!"

[64:3] Han skapade himmlarna och jorden för ett specifikt syfte,* formgav er och fulländade er design, till Honom är sedan det slutliga ödet.

[64:7] De som inte trodde påstår att de inte kommer att återupplivas! Jo minsann, vid min Herre, ni kommer att återupplivas, och ni kommer att ställas till svars för allt ni har gjort. Det är enkelt för GUD att göra.

[64:9] En dag kommer Han att sammankalla er till Sammankallandets Dag. Det är Dagen av Ömsesidigt Klander. För alla som tror på GUD och för ett rättfärdigt liv, kommer Han att lindra deras synder, och ge dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar. Däri vistas de för evigt. Detta är den största triumfen. [64:10] Vad gäller de som inte tror och förkastar våra uppenbarelser, har de sin hemvist i Helveteselden; de vistas däri för evigt. Vilket miserabelt öde!

[64:17] Om ni lånar GUD ett lån av rättfärdighet, kommer Han att mångfaldiga belöningen för er flera gånger om, och förlåta er. GUD är Tacksam, Ömsint.

[65:8] Många samhällen gjorde uppror mot sin Herres befallningar och mot Hans budbärare. Följaktligen höll vi dem strängt till svars, och bestraffade dem med en hemsk bestraffning.

[65:9] De drabbades av konsekvenserna av sina beslut; en oerhörd förlust.

[65:10] GUD har preparerat ett svårt straff för dem. Därför ska ni vörda GUD, O ni som har intelligens och trodde. GUD har sänt ner ett budskap till er - [65:11] en budbärare* (Rashad) som reciterar GUDs uppenbarelser, tydligt, för att leda de som tror och verkar rättfärdighet ut ur mörkret in i ljuset. Den som tror på GUD och för ett rättfärdigt liv, kommer Han att ge tillträde till trädgårdar med flytande bäckar; däri vistas de för evigt. GUD kommer att belöna honom rikligt.

[66:6] O ni som tror, skydda er själva och era familjer från Helveteselden, vars bränsle är människor och stenar. Vaktar den gör stränga och mäktiga änglar som aldrig trotsar GUD; de gör allt de beordras göra. [66:7] O ni som inte trodde, be inte om ursäkt idag. Ni ersätts bara för det ni gjorde.

[66:8] O ni som tror, ni ska vända er till GUD i en bestämd och uppriktig ånger. Er Herre kommer då att mildra era synder och ge er tillträde till trädgårdar med flytande bäckar. På den dagen kommer GUD inte svika profeten och de som trodde med honom. Deras ljus kommer att stråla framför dem, och till höger om dem. De kommer att säga, "Vår Herre, fullända vårt ljus för oss, och förlåt oss; Du är Allsmäktig."

[66:10] Som exempel på de som inte trodde berättar GUD om Noaks fru och Lots fru. De var gifta med två av våra rättfärdiga tjänare, men bedrog dem, och följaktligen kunde de inte hjälpa dem alls emot GUD. Båda två blev tillsagda, "Gå in i Helveteselden med de som förtjänat det."

[67:5] Vi smyckade det lägsta universumet med lampor, och skyddade dess gränser med projektiler mot djävlarna; vi preparerade ett straff i Helvetet för dem. [67:6] För de som inte trodde på sin Herre, Gehennas straff. Vilket miserabelt öde. [67:7] När de kastas ner däri, höra de dess ursinne när det väser och ryker. [67:8] Det nästan exploderar av raseri. Varje gång en grupp kastas ner däri, kommer dess vakter att fråga dem, "Fick ni inte en varnare?" [67:9] De brukade svara, "Jo verkligen, en varnare kom till oss, men vi trodde inte och sa, 'GUD uppenbarade ingenting. Ni är totalt förvirrade.'" [67:10] De säger också, "Om vi hörde eller förstod, skulle vi inte vara bland de som vistas i Helvetet!" [67:11] Således erkände de sina synder. Ve de som vistas i Helvetet.

[67:16] Har ni garanterat att Den i himlen inte kommer att träffa jorden och låta den skaka? [67:17] Har ni garanterat att Den i himlen inte kommer att sända ner en våldsam storm över er? Kommer ni då att uppskatta värdet av Min varning?

[67:27] När de ser det inträffa, kommer ansiktena på de som inte trodde att bedrövas, och man kommer att förkunna: "Detta är vad ni brukade håna."

[68:2] Du har fått en stor välsignelse från din Herre; du är inte tokig. [68:3] Du har fått en väl förtjänt belöning. [68:4] Du är välsignad med en stark moralisk karaktär. [68:5] Du kommer att se, och de kommer att se. [68:6] Vilka av er som är fördömda.

[68:41] Har de idoler? Låt deras idoler hjälpa dem, om de är sanningsenliga. [68:42] En dag kommer de att avslöjas, och de kommer att anmodas att falla ned i prostrering, men kommer inte att kunna det. [68:43] Med kuvad blick, kommer förödmjukelse att överhölja dem. De inbjöds till att falla ned i prostrering när de var fullt kapabla. [68:44] Så, låt Mig ta itu med de som förkastar denna Hadith; vi kommer att föra dem bakom ljuset, på ett sätt de aldrig uppfattar. [68:45] Jag kommer att ge dem tillräckligt med rep; Min planering är formidabel.

[69:13] När hornet blåses en gång. [69:14] Kommer jorden och bergen att lyftas bort och krossas; krossas totalt. [69:15] Det är dagen då den obestridliga händelsen kommer att äga rum. [69:16] Himlen kommer att rämna, och falla samman. [69:17] Änglarna kommer att vara överallt, och er Herres herravälde kommer då att omfatta åtta (universum). [69:18] På den dagen kommer ni att avslöjas, ingenting av er kan döljas. [69:19] Vad gäller den som får sitt dokument med sin högra hand, kommer han att säga, "Kom och läs mitt dokument.

[69:25] Vad gäller honom som får ta emot sitt dokument i sin högra =Vänster hand, kommer han att säga, "O, jag önskar att jag aldrig fick mitt dokument. [69:26] "Jag önskar att jag aldrig känt till min räkenskap. [69:27] "Jag önskar att min död var evig.

[69:38] Jag svär vid det ni ser. [69:39] Och det ni inte ser. [69:40] Detta är yttrandet av en ärbar budbärare. [69:41] Inte yttrandet av en poet; det är sällan ni tror. [69:42] Ej heller yttrandet av en siare; sällan tar ni er i akt. [69:43] En uppenbarelse från universums Herre. [69:44] Om han yttrat några andra läror. * Inga andra Hadither. [69:45] Skulle vi ha straffat honom. [69:46] Vi skulle ha stoppat uppenbarelserna till honom. [69:47] Ingen av er skulle ha kunnat hjälpa honom. [69:48] Detta är en påminnelse för de rättfärdiga. [69:49] Vi vet; en del av er förkastar. [69:50] Det är bara beklagligt för de som inte tror.

[70:1] En som undrar kanske betvivlar det oundvikliga straffet. [70:2] För de icke troende, kan ingen stoppa det. [70:3] Från GUD; Besittare av den högsta Höjden. [70:4] Änglarna, med sina rapporter, klättrar till Honom på en dag som motsvarar femtio tusen år. [70:5] Därför ska ni ta er tillflykt i överseende tålamod. [70:6] För de ser det väldigt avlägset. [70:7] Medan vi ser det mycket nära. [70:8] En dag kommer skyn att vara som smälta stenar. [70:9] Bergen kommer att vara som fluffig ylle. [70:10] Ingen vän kommer att bry sig om sin nära vän. [70:11] När de ser dem, kommer den skyldige önska att han kunde ge sina egna barn som lösen, för att bespara honom straffet den dagen. [70:12] Även sin maka, och sin bror. [70:13] Till och med hela sin stam, som uppfostrat honom. [70:14] Till och med alla människor på jorden, om det kunde rädda honom. [70:15] Nej; den står i lågor. [70:16] Ivrig att brinna.

[70:40] Jag svär högtidligt vid Herren av alla öst och alla väst; vi är kapabla - [70:41] att ersätta er med bättre människor vi kan aldrig besegras. [70:42] Därför, låt dem famla och leka, tills de möter dagen som inväntar dem. [70:43] Det är dagen de hastigt kommer ut ur gravarna, som om vallade till (offer) altarna. [70:44] Med kuvad blick, kommer skam att överhölja dem. Det är dagen som inväntar dem.

[73:11] Och låt Mig ta itu med de som förkastar, som välsignats generöst; ge dem bara lite tid. [73:12] Vi har stränga straff, och Helvetet. [73:13] Mat som knappt kan sväljas, och smärtsamt straff. [73:14] En dag kommer jorden och bergen att skälva, och bergen kommer att förvandlas till en viktlös trave.

[74:1] O du dolda hemlighet. [74:2] Kom ut och varna. [74:3] Förhärliga din Herre. [74:4] Rena din klädsel. [74:5] Försaka det som är fel. [74:6] Var nöjd med din lott. [74:7] Fira ihärdigt minnet av din Herre. [74:8] Sedan, när hornet blåses. [74:9] Det kommer att vara en svår dag.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar