lördag 6 april 2024

Profetior, Del 11

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                         2024-04-06

[27:82] Vid rätt tidpunkt, kommer vi att tillverka en varelse för dem, producerad av jordlig materia, som förkunnar att människorna inte är övertygade om våra uppenbarelser.

[27:83] Den dagen kommer, då vi från varje samhälle kommer att sammankalla en del av de som inte trodde på våra bevis, med tvång. [27:84] När de anländer kommer Han att säga, "Ni förkastade Mina uppenbarelser innan ni skaffat er kunskap om dem. Gjorde ni inte det?" [27:85] De kommer att ådra sig straffet för sin ondska; de kommer inte att säga någonting.

[27:87] Dagen då hornet blåses kommer alla i himmlarna och på jorden vara förskräckta, förutom de som utvalts av GUD. Alla kommer att ställas inför Honom, med tvång.

[27:88] När man ser på bergen, tror man att de står stilla. Men de rör sig, precis som molnen. Sådan är GUDs skapelse, som fulländade allt. Han är fullt Medveten om allt ni gör.

[27:89] De som kommer med goda gärningar (i sina dokument) kommer att få mycket bättre belöningar, och de kommer vara helt skyddade från den dagens fasor. [27:90] Vad gäller de som kommer med onda gärningar, kommer de att tvingas in i Helvetet. Straffas ni inte för det ni gjort?

[28:58] Vi utplånade åtskilliga samhällen för att ha blivit otacksamma över sina liv. Därför är nu deras hem ingenting annat än obebodda ruiner efter dem, förutom ett fåtal. Vi var arvtagarna. [28:59] För er Herre utplånar aldrig ett samhälle utan att skicka in en budbärare i dess mitt, för att recitera våra uppenbarelser för dem. Vi utplånar aldrig ett samhälle, om inte dess människorna är onda.

[28:62] Den dagen kommer, då Han kallar på dem med orden, "Var är idolerna ni satt upp vid sidan av Mig?" [28:63] De som ådrog sig domen kommer att säga, "Vår Herre, det var dessa vi vilseledde; vi vilseledde dem bara för att vi själva gått vilse. Vi hänger oss nu helt och hållet till Dig. De dyrkade egentligen inte oss." [28:64] Man kommer att säga, "Kalla på era idoler (för att hjälpa er)." De kommer att kalla på dem, men de kommer inte att svara. De kommer att genomlida straffet, och önska att de varit vägledda! [28:65] På den dagen kommer Han att fråga alla, "Hur bemötte ni budbärarna?" [28:66] De kommer vara så häpna över alla fakta den dagen, att de kommer vara mållösa.

[28:74] Den dagen kommer när Han frågar dem, "Var är idolerna ni fabricerat för att jämställas med Mig?" [28:75] Vi kommer att välja ut ett vittne från varje samhälle, och sedan säga, "Presentera ert bevis." De kommer då att inse att all sanning tillhör GUD, medan idolerna de fabricerat kommer att överge dem.

[28:83] Vi reserverar boningen i Livet Efter Detta för de som inte strävar efter upphöjelse på jorden, eller oärlighet. Den yttersta segern tillhör de rättfärdiga. * Om iranska ayatollor.

[28:84] Den som verkar rättfärdighet får en mycket bättre belöning. Vad gäller de som begår synder, står straffet för deras synder i exakt förhållande till deras gärningar.

[28:85] Utan tvivel, kommer Den som fastställde Koranen för er, att sammankalla er till ett förutbestämt möte. Säg, "Min Herre är fullt medveten om de som upprätthåller vägledningen, och de som gått vilse."

[29:2] Tror människorna att de kommer kunna säga, "Vi tror," utan att testas? [29:3] Vi har testat de som kom före dem, för GUD måste urskilja de som talar sanning, och Han måste avslöja lögnarna.

[29:4] Tror de som begår synder att de någonsin kan lura oss? Verkligen felaktig är deras bedömning.

[29:5] Den som hoppas på att möta GUD, (bör veta att) ett sådant möte med GUD absolut kommer att äga rum. Han är Den Som Hör, Allvetande.

[29:6] De som strävar, strävar för sitt eget bästa. GUD behöver inte någon.

[29:7] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, kommer vi säkerligen att mildra deras synder, och säkerligen belöna dem generöst för deras rättfärdiga verk.

[29:9] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer vi säkerligen att släppa in dem med de rättfärdiga.

[29:11] GUD kommer säkerligen att urskilja de som tror, och Han kommer med all säkerhet att avslöja hycklarna.

[29:12] De som inte trodde sa till de som trodde, "Följer ni vår väg, kommer vi att ansvara för era synder." Det är inte sant; de kan inte bära några av deras synder. De ljuger. [29:13] I själva verket kommer de att bära på sina egna synder, plus mängder av andra människors synder, för vilka de var ansvariga. De kommer absolut att tillfrågas om sina falska anspråk på Återuppståndelsens Dag.

[29:21] Han fördömer vem Han vill till straff, och öser Sin nåd över vem Han vill. Till slut, kommer ni att överlämnas till Honom. [29:22] Ingen av er kan fly från dessa fakta, vare sig på jorden eller i himlen, och ni har ingen vid sidan av GUD som Herre och Mästare.

[29:55] Den dagen kommer, när straffet överväldigar dem, från ovan dem och från under deras fötter; Han kommer att säga, "Smaka på konsekvenserna av era verk."

[29:58] De som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer vi säkerligen att sätta till rätta i Paradiset, med palats och flytande bäckar. De vistas däri för evigt. Vilken underbar belöning för de verksamma.

[29:67] Har de inte sett att vi etablerat en Helig Fristad som vi gjort trygg, medan överallt omkring dem, är människor i konstant fara? Ska de fortfarande tro på lögn, och förkasta GUDs välsignelser?

[30:2] Romarna kommer säkerligen att besegras. [30:3] I det närmaste landet. Efter sin förlust, kommer de att resa sig igen och vinna. [30:4] Inom åtskilliga år. Sådant är GUDs beslut, både i den första profetian, och den andra. På den dagen, ska de troende fröjdas.

[30:10] Konsekvenserna för de som begick ondska, var tvunget att vara ondska. Detta för att de förkastade GUDs uppenbarelser och förlöjligade dem.

[30:12] Dagen då Timmen äger rum, kommer de skyldiga att vara chockerade. [30:13] Deras idoler kommer inte ha någon makt att medla på deras vägnar; tvärtom, kommer de att förkasta sina idoler. [30:14] Dagen då Timmen äger rum, kommer de att skiljas åt.

[30:15] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer de att vara i Paradiset, och fröjdas.

[30:16] Vad gäller de som inte tror, och som förkastar våra uppenbarelser och mötet i Livet Efter Detta, kommer de att förbli i straffet för evigt.

[30:41] Katastrofer har spritt sig på hav och land på grund av vad människorna begått. På så sätt låter Han dem få känna på konsekvenserna av en del av sina verk, så att de ska kunna återvända (till de rätta verken).

[30:47] Vi har sänt budbärare före dig till deras folk, med fulländade tecken. Därefter straffade vi de som överträdde. Det är vår plikt att ge seger till de som tror.

[30:50] Ni ska uppskatta GUDs kontinuerliga nåd, och hur Han återupplivar jord som varit död. Han kommer lika säkert att återuppliva de döda. Han är Allsmäktig.

[30:51] Hade vi skickat en gul sandstorm över dem i stället, skulle de ha fortsatt att inte tro.

[30:55] Dagen då Timmen äger rum, kommer de skyldiga att svära på att de endast varade en timme (i denna världen). Så fel hade de.

[30:56] De som välsignats med kunskap och tro kommer att säga, "Ni har varat enligt GUDs befallning, till Återuppståndelsens Dag. Detta är nu Återuppståndelsens Dag, men ni lyckades inte se det." [30:57] Därför kommer ingen ursäkt att gynna syndarna på den dagen, ej heller kommer de att ursäktas.

[31:10] Han skapade himmlarna utan pelare som ni kan se. Han placerade stabilisatorer (berg) på jorden, så att den inte faller samman med er, och Han spred på den alla sorters varelser. Vi sänder ner vatten från skyn, för att odla alla sorters vackra plantor.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar