tisdag 9 april 2024

Profetior, Del 14

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-04-09

[39:47] Om de som överträtt ägde allting på jorden, till och med dubbelt så mycket, skulle de villigt ge upp det för att undgå det hemska straffet på Återuppståndelsens Dag. GUD kommer att visa dem vad de aldrig förväntat sig. [39:48] De syndiga verk de förtjänat kommer att visas upp för dem, och precis de saker de hånat kommer att återvända för att plåga dem.

[39:54] Ni ska lyda er Herre, och underkasta er Honom fullständigt, innan straffet överrumplar er, sedan kan ni inte hjälpas. [39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det. [39:56] Så att en själ inte må säga, "Jag är så ledsen för att jag ignorerat GUDs budord; jag var verkligen en av de som hånade." [39:57] Eller säga, "Om GUD väglett mig, skulle jag ha varit med de rättfärdiga." [39:58] Eller säga, när den ser straffet, "Om jag får en chans till, kommer jag att verka rättfärdighet." [39:59] Jo minsann (du fick tillräckligt med chanser). Mina bevis kom till dig, men du förkastade dem, blev arrogant, och blev en icke troende. [39:60] På Återuppståndelsens Dag kommer ni att se ansiktena tillhörande de som ljög om GUD, täckta av bedrövelse. Är Helvetet inte det rätta straffet för de arroganta? [39:61] Och GUD kommer att rädda de som bibehöll rättfärdighet; Han kommer att belöna dem. Ingen skada kommer att beröra dem, ej heller kommer de att ha några bekymmer.

[39:68] Hornet kommer att blåsas, varpå alla i himmlarna och på jorden kommer att slås medvetslösa, förutom de som skonats av GUD. Därefter kommer det att blåsas ytterligare en gång, varpå de alla kommer att resa sig, betraktande. [39:69] Sedan kommer jorden att lysa av sin Herres ljus. Dokumentet kommer att förkunnas, och profeterna och alla vittnen kommer att föras fram. Alla kommer att dömas likvärdigt, utan minsta orättvisa. [39:70] Varje själ kommer att ersättas för vad den än gjort, och Han är fullt medveten om allt de gjort. [39:71] De som inte trodde kommer att ledas till Helvetet i massor. När de kommer till det och dess portar öppnas, kommer dess vakter att säga, "Kom inte budbärare till er från er, som reciterade er Herres uppenbarelser för er, och varnade er om mötet med denna dag?" De kommer att säga, "Jo visserligen. Men ordet 'straff' var redan stämplat på de icke troende." [39:72] Det kommer att sägas, "Gå in genom Helvetes portar, vari ni vistas för evigt." Vilket miserabelt öde för de arroganta. [39:73] De som vördat sin Herre kommer att ledas till Paradiset i massor. När de kommer till det, och dess portar öppnas, kommer dess vakter att säga, "Frid vare med er; ni har vunnit. Därför vistas ni häri för evigt." [39:74] De kommer att säga, "Prisad vare GUD, som uppfyllde Sitt löfte till oss, lät oss ärva jorden, och njuta av Paradiset som vi behagar." Vilken underbar belöning för arbetarna! [39:75] Ni kommer att se änglarna sväva runt tronen, i glorifiering och prisning av sin Herre. När den rättvisa domen utfärdats för alla, kommer det att utropas: "Prisad vare GUD, universums Herre."

[40:10] De som inte trott kommer att bli tillsagda, "GUDs avsky gentemot er är till och med värre än er egen avsky gentemot er själva. För ni inbjöds till att tro, men valde att inte tro." [40:11] De kommer att säga, "Vår Herre, du har satt oss i döden två gånger, och Du gav oss två liv; nu har vi erkänt våra synder. Finns det någon väg ut?"
[40:12] Orsaken är att när ENDAST GUD förespråkades trodde ni inte, men när andra nämndes vid sidan av Honom, trodde ni. GUDs dom har därför utfärdats; Han är den Högste, den Störste.

[40:15] Besittare av de högsta rangerna, och Härskar över hela herraväldet. Han sänder inspiration, bärande på Hans befallningar, till vem Han vill bland Sina tjänare, för att varna om Sammankallandets Dag.

[40:16] Det är dagen då alla kommer att vara helt blottade; ingen av dem kommer att dölja någonting från GUD. Vem besitter all överhöghet på den dagen? Det gör GUD, den Ende, den Överlägsne. [40:17] På den dagen kommer varje själ att straffas för allt den förtjänat. Det kommer inte att finnas någon orättvisa på den dagen. GUD är ytterst effektiv på att granska. [40:18] Varna dem om den nära förestående dagen, när alla hjärtan kommer att vara förskräckta, och många kommer att vara ångerfulla. De som överträder kommer inte ha någon vän eller någon medlare att lyda.

[40:33] "Det är dagen då ni kanske vill vända om och fly. Men då kommer ingenting att skydda er från GUD. Den GUD sänder på villovägar, kan ingenting vägleda."

[40:46] Helvetet kommer att visas för dem dag och natt, och på Återuppståndelsens Dag: "Släpp in Faraos folk till det värsta straffet." [40:47] När de argumenterar i Helvetet, kommer de som följde att säga till sina ledare, "Vi brukade följa er, kan ni bespara oss någon del av detta Helvete?" [40:48] Ledarna kommer att säga, "Vi är alla i samma båt. GUD har dömt bland människorna." [40:49] De i helveteselden kommer att säga till Helvetes vakter, "Kalla på er Herre för att minska straffet för oss, om så bara för en dag." [40:50] De kommer att säga, "Kom inte budbärare till er som förmedlade tydliga budskap till er?" De kommer att svara, "Jo, det gjorde det." De kommer att säga, "Böna och be (så mycket ni vill); de icke troendes böner är alltid förgäves."

[40:51] Med all säkerhet, kommer vi att ge våra budbärare och de som tror seger, både i denna världen och på dagen då alla vittnen sammankallas.

[40:52] På den dagen kommer ursäkterna från de icke troende inte att hjälpa dem. De har ådragit sig fördömelse; de har ådragit sig det värsta ödet.

[40:59] Timmen (Domedagen) kommer absolut att komma, inget tvivel om det, men de flesta människor tror inte.

[40:60] Er Herre säger, "Be till Mig, och Jag kommer att besvara er. Utan tvivel, kommer de som är för arroganta för att dyrka Mig komma in i Helvetet, med tvång."

[40:71] Kättingarna kommer att sitta runt deras halsar, och kedjorna kommer att användas för att släpa dem. [40:72] I Infernot,* sedan i Elden, kommer de att brinna.
[40:73] De kommer att tillfrågas, "Var är idolerna ni brukade dyrka, [40:74] "vid sidan av GUD?" De kommer att säga, "De har övergett oss. Faktum är att när vi dyrkade dem, dyrkade vi ingenting." På så sätt sänder GUD de som inte tror på villovägar. [40:75] Det är för att ni brukade fröjdas över falska läror på jorden, och ni brukade förespråka dem. [40:76] Gå in genom Helvetets portar, vari ni vistas för evigt. * Olika rang för varje syndare. Vilket miserabelt öde för de arroganta.

[40:77] Ha tålamod, för GUDs löfte är sant. Vare sig vi visar dig en del av (straffet) vi lovat dem, eller avslutar ditt liv innan dess, kommer de att återföras till oss. [40:78] Vi har sänt budbärare före dig - en del av dem nämnde vi för dig, andra nämnde vi inte för dig. Ingen budbärare kan producera ett mirakel utan GUDs auktorisation.* När GUDs dom väl har utfärdats dominerar sanningen, och förfalskarna avslöjas och förödmjukas.

[41:19] Den dagen kommer då GUDs fiender kommer att sammankallas till helveteselden, med tvång. [41:20] När de väl anländer, kommer deras egen hörsel, deras egna ögon, och deras egen hud vittna om allt de hade gjort. [41:21] De kommer att säga till sina hudar, "Varför vittnar ni emot oss?" De kommer att svara, "GUD gjorde att vi började tala; Han är Den som gör att allting talar. Han är Den som skapade er första gången, och nu har ni återförts till Honom."

[41:25] Vi anvisar dem kompanjoner som smyckar allt de gör i deras ögon. Följaktligen, ådrar de sig samma öde som tidigare samhällen av jinner och människor, som också var förlorare.

[41:27] Vi kommer säkerligen att hemsöka dessa icke troende med ett svårt straff. Vi kommer säkerligen att straffa dem för deras onda verk. [41:28] Sådant är straffet som väntar GUDs fiender. Helvetet kommer att vara deras eviga boning; ett rättvist straff för att ha avvisat våra uppenbarelser. [41:29] De som inte trodde kommer att säga, "Vår Herre, visa oss de bland de två sorterna jinner och människor som vilseledde oss, så att vi kan stampa på dem under våra fötter, och göra dem de lägsta." [41:30] De som förkunnar: "Vår Herre är GUD," och sedan för ett rättfärdigt liv, änglarna sänker sig ned över dem: "Ni ska inte ha någon rädsla, ej heller ska ni sörja. Fröjdas i de goda nyheterna att Paradiset reserverats för er. [41:31] "Vi är era allierade i detta livet, och i Livet Efter Detta. Där kommer ni att ha allt ni önskar er; ni kommer att ha allt ni vill ha. [41:32] "(Sådan är er) slutliga boning, från en Förlåtare, Barmhärtigast."

[41:47] Hos Honom finns kunskapen om Timmen (världens ände).* Ingen frukt kommer ut ur sitt skal, ej heller blir någon kvinna havande eller föder barn utan Hans vetskap. Den dagen kommer, då Han frågar dem: "Var är idolerna ni satt upp vid Min sida?" De kommer att säga, "Vi förkunnar för Dig att ingen av oss vittnar om det." [41:48] Idolerna de idoliserat kommer att förskjuta dem, och de kommer att inse att det inte finns någon väg ut.

[41:53] Vi kommer att visa dem våra bevis i horisonterna, och i dem själva, tills de inser att detta är sanningen.* Är er Herre inte nog som vittne till alla ting? [41:54] Sannerligen tvivlar de på att möta sin Herre. Han är fullt medveten om alla ting.

[42:13] Han fastställde för er samma religion som fastställdes för Noak, och vad vi inspirerat dig, och vad vi fastställt för Abraham, Moses, och Jesus: "Ni ska upprätthålla denna religion, och dela inte på den." * Man ska inte dela religionen, man ska förenad, Koran bekräftar andra skrifter. Idoldyrkarna kommer starkt att ogilla det du uppmanar dem att göra. GUD återtar till Sig vem han vill; Han vägleder till Sig endast de som totalt underkastar sig. [42:14] Ironiskt nog delade de upp sig i sekter först när kunskapen kommit till dem, på grund av avundsjuka och avsky gentemot varandra. Vore det inte för ett förutbestämt beslut från er Herre, om att ge dem uppskov under en bestämd tid, skulle de ha dömts omedelbart. De senare generationerna som ärvde skriften är verkligen fulla av tvivel.

[42:17] GUD är Den som har sänt ner skriften, för att leverera sanningen och lagen. Så vitt ni vet, kan Timmen (Domedagen) vara väldigt nära.

[42:22] Ni kommer att se syndarna oroliga för allt de begått; allting kommer att komma tillbaka och förfölja dem. Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, kommer de att vara i Paradisets trädgårdar. De kommer att få allt de önskar sig av sin Herre. Det är den stora välsignelsen.

[42:24] Säger de, "Han (Rashad) har hittat på lögner om GUD!"? Om GUD så önskat, skulle Han ha kunnat försegla ert sinne, men GUD utplånar lögnen och bekräftar sanningen med Sina ord. Han är fullt medveten om de innersta tankarna.

[42:42] Felaktigheter begår de som behandlar människorna orättvist, som tar till aggression utan att ha provocerats. Dessa har ådragit sig ett smärtsamt straff.

[42:44] Den GUD sänder vilse kommer aldrig att hitta någon annan herre, och ni kommer att se sådana syndare säga, när de ser straffet, "Kan vi få en chans till?" [42:45] Ni kommer att se dem stå inför det, förödmjukade och förnedrade, och titta, och ändå försöka undvika att titta. De som trodde kommer att säga: "De verkliga förlorarna är de som förlorat sina själar och sina familjer på Återuppståndelsens Dag. De som överträder har förtjänat ett evigt straff." [42:46] Det kommer inte att finnas några medhjälpare som kan hjälpa dem emot GUD. Den GUD sänder vilse kan aldrig bli vägledd. [42:47] Ni ska besvara er Herre före en dag som gjorts oundviklig av GUD. Det kommer inte att finnas någon tillflykt för er på den dagen, ej heller någon försvarare.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar