lördag 20 april 2024

Om skrifter, Del 7

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                      2024-04-20

[13:1] A.L.M.R. Dessa (bokstäver) utgör bevis för denna skrift. Det som uppenbaras för dig från din Herre är sanningen, men de flesta människor tror inte.

[13:31] Även om en Koran fick berg att flytta sig, jorden att slås i spillror eller döda att tala (kommer de inte att tro). GUD kontrollerar alla ting. Är det inte dags för de som tror att ge upp, och inse, att om GUD så önskade, skulle Han kunnat vägleda alla människor? De som inte tror kommer att fortsätta drabbas av olyckor till följd av sina egna gärningar, eller ha olyckor inträffa i deras närhet, tills GUDs löfte är uppfyllt. GUD kommer aldrig att ändra det förutbestämda ödet.

[13:36] De som mottagit skriften gläder sig över det som uppenbarats för dig; andra kanske avfärdar en del av den. Säg, "Jag har helt enkelt beordrats att dyrka att GUD, och att aldrig associera några idoler med Honom. Jag kallar till Honom, och till Honom kommer jag slutligen att återvända.

[13:39] GUD raderar vad Han vill, och fixar (vad Han vill). Hos Honom finns det ursprungliga Huvud Dokumentet.

[13:43] De som inte trodde kommer att säga, "Du är inte en budbärare!" Säg, "GUD räcker som vittne mellan mig och er, och de som har kunskap från skriften."

[14:1] A.L.R. En skrift som vi uppenbarat för dig, för att leda människorna ut ur mörkret in i ljuset - enligt deras Herres vilja - till den Allsmäktiges väg, den Prisvärde.

[14:52] Detta är en förkunnelse för människorna, att varnas härmed, för att låta dem veta att Han bara är en gud, och för att de som besitter intelligens ska ta sig i akt.

[15:1] A.L.R. Dessa (bokstäver) är bevis för denna skrift; en fulländad Koran.

[15:9] Utan tvivel, har vi uppenbarat påminnelsen, och, utan tvivel, kommer vi att bevara den.

[15:87] Vi har gett dig de sju paren, och den fantastiska Koranen. [15:88] Avundas inte det vi gav de andra (budbärarna), låt inte (de som inte tror) göra dig ledsen, och sänk din vinge för de som tror. [15:89] Och tillkännage: "Jag är den obestridlige varnaren." [15:90] Vi kommer att ta itu med de som delar. [15:91] De accepterar bara Koranen till en del. * Om iranier.

[16:24] När de tillfrågas, "Vad anser ni om dessa uppenbarelser från er Herre," säger de, "Sagor från det förflutna."

[16:30] Vad gäller de rättfärdiga, när de tillfrågas, "Vad tycker ni om dessa uppenbarelser från er Herre," säger de, "Bra." För de som för ett rättfärdigt liv väntar lycka; och boningen i Livet Efter Detta är ännu bättre. Vilken lycksalig boning för de rättfärdiga.

[16:43] Vi sände inte före dig, annat än män vi inspiererat. Fråga dem som kan skriften, om ni inte vet. [16:44] Vi försåg dem med bevis och med skrifterna. Och vi sände ned detta budskap till dig, för att klargöra för människorna allt som sänts ner till dem, kanske de reflekterar.

[16:64] Vi har uppenbarat denna skrift för dig, för att visa dem vad de tvistar om, och för att förse människor som tror med vägledning och nåd.

[16:89] Den dagen kommer när vi från varje samhälle kommer att föra fram ett vittne, och föra fram dig som vittne för dessa människor. Vi har uppenbarat denna bok för dig för att tillhandahålla förklaringar för allt, och vägledning, och nåd, och goda nyheter för de som underkastar sig.

[16:98] När ni läser Koranen, ska ni söka skydd hos GUD från Satan den förkastade.

[16:101] När vi byter ut en uppenbarelse mot en annan, och GUD är fullt medveten om vad Han uppenbarar, säger de, "Det här har du hittat på!" Sannerligen, vet de flesta av dem inte. [16:102] Säg, "Den Heliga Anden har fört ner den från er Herre, sanningsenligt, för att övertyga de som tror, och för att ge de som underkastar sig en ledstjärna och goda nyheter."

[16:105] De enda som hittar på falska läror är de som inte tror på GUDs uppenbarelser; det är de riktiga lögnarna. * Ingen annan hadith förutom Koran.

[17:1] Ytterst Prisad är Den som tillkallade Sin tjänare (Muhammed) på natten från den Heliga Moskén (i Mekka) till den mest fjärran belägna platsen för prostrering,* vars omgivningar vi välsignat, för att visa honom en del av våra tecken. Han är Den Som Hör, Den Som Ser. [17:2] På liknande sätt gav vi Moses skriften och gjorde den till en ledstjärna för Israels Barn att: "Ni ska inte ha någon idol som Herre och Mästare vid sidan av Mig."

[17:9] Denna Koran vägleder till den bästa vägen och för med sig goda nyheter till de troende som för ett rättfärdigt liv, om att de har förtjänat en stor belöning.

[17:13] Vi har skrivit ner varje människas öde; det är fastbundet runt hans hals. På Återuppståndelsens Dag kommer vi att ge honom ett dokument som är tillgängligt. [17:14] Läs ditt eget dokument. Idag, räcker du som din egen granskare.

( [17:36] Ni ska inte acceptera någon information, om ni inte själva bekräftar den. Jag har givit er hörseln, synen, och hjärnan, och ni ansvarar för att använda dem. )

[17:41] Vi har skildrat (alla sorters exempel) i denna Koran, så att de ska kunna ta sig i akt. Men det förstärker endast deras motvilja.

[17:45] När du läser Koranen placerar vi en osynlig barriär mellan dig och de som inte tror på Livet Efter Detta. [17:46] Vi placerar sköldar runt deras sinnen för att förhindra dem från att förstå den, och dövhet i deras öron. Och när du förkunnar din Herres ord med bara* Koranen, flyr de i motvilja.

[17:78] Ni ska iakttaga Kontaktbönerna (Salat) när solen sänker sig från sin högsta punkt vid middagstid, när den rör sig mot solnedgången. Ni ska också iaktta (reciteringen av) Koranen vid gryningen. (Recitering) av Koranen vid gryningen bevittnas.

[17:82] I Koranen sänder vi ner botmedel och nåd för de som tror. Samtidigt ökar det endast ondskan hos de som överträder.

[17:85] De frågar dig om uppenbarelsen. Säg, "Uppenbarelsen kommer från min Herre. Den kunskap ni fått är minimal." [17:86] Om vi vill kan vi ta tillbaka det vi uppenbarat för dig, och då kommer du inte att hitta någon beskyddare mot oss. [17:87] Detta är enbart nåd från er Herre. Hans välsignelser över dig har varit mycket stora.

[17:88] Säg, "Om alla människor och alla jinner skulle förena sig för att åstadkomma en Koran som denna, skulle de aldrig lyckas göra någonting liknande, oavsett hur mycket hjälp de än gav varandra." [17:89] Vi har skildrat alla sorters exempel för människorna i denna Koran, men de flesta insisterar på att inte tro.

[17:106] En Koran som vi frigjort långsamt, så att du ska kunna läsa den för människorna under en lång period, trots att vi sände ner allt på en gång. [17:107] Förkunna, "Tro på den, eller tro inte på den." De som har kunskap från de tidigare skrifterna, när den reciteras för dem, går de ned med sina ansikten mot marken, i prostrering. [17:108] De säger, "Prisad vare vår Herre. Detta uppfyller vår Herres profetia."

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar