torsdag 18 april 2024

Om skrifter, Del 5

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                          2024-04-18

[7:2] Denna skrift har uppenbarats för dig - du ska inte hysa tvivel om det i ditt hjärta - så att du må varna med den och förse de troende med en påminnelse. [7:3] Ni ska alla följa det som uppenbarats för er från er Herre; följ inga idoler vid sidan av Honom. Det är sällan ni tar er i akt.

[7:35] O Adams barn, när budbärare kommer till er från människor ibland er, och reciterar Mina uppenbarelser för er, kommer de som tar sig i akt och för ett rättfärdigt liv inte ha någonting att frukta, ej heller kommer de att sörja. [7:36] Vad gäller de som förkastar våra uppenbarelser, som är för arroganta för att upprätthålla dem, har de ådragit sig Helvetet vari de vistas för evigt.

[7:37] Vem är ondare än de som hittar på lögner om GUD, eller förkastar Hans uppenbarelser? Dessa kommer att få sin andel, enligt skriften, sedan, när våra budbärare kommer för att avsluta deras liv, kommer de att säga, "Var är idolerna ni brukade vädja till vid sidan av GUD?" De kommer att säga, "De har övergett oss." De kommer att vittna emot sig själva om att de var icke troende.

[7:40] För de som förkastar våra uppenbarelser och som är för arroganta för att upprätthålla dem, kommer himlens portar aldrig att öppnas för dem, ej heller kommer de att komma in i Paradiset förrän kamelen passerar genom nålens öga. På så sätt straffar vi de skyldiga.

[7:52] Vi har gett dem en skrift som är fullt detaljerad, med kunskap, vägledning, och nåd för människor som tror.

[7:144] Han (=Gud) sa, "O Moses, av alla människor har Jag valt ut dig med Mina budskap och genom att tala till dig. Ta därför det som Jag givit dig och var tacksam." [7:145] Vi skrev för honom på tavlorna alla sorters upplysningar och detaljer för allting: "Du ska starkt upprätthålla dessa läror, och uppmana ditt folk att upprätthålla dem - detta är de bästa lärorna. Jag kommer att visa er, ödet för de onda."

[7:156] (Moses) "Och förordna rättfärdighet för oss i denna världen och i Livet Efter Detta. Vi har ångrat oss inför Dig." Han sa, "Mitt straff drabbar vem Jag vill. Men Min nåd omfattar alla ting. Jag kommer emellertid att specificera den för de som (1) för ett rättfärdigt liv, (2) ger den obligatoriska välgörenheten (Zakat),* (3) tror på våra uppenbarelser, och [7:157] "(4) följer budbäraren, den varken judiska eller kristna profeten (Muhammed), som de finner omskriven i deras Tora och Evangelium.* Han uppmanar dem att vara rättfärdiga, ålägger dem att hålla sig borta från ondska, tillåter all bra mat för dem, förbjuder det som är dåligt, och lättar på de bördor och bojor som ålagts dem. De som tror på honom, respekterar honom, stödjer honom, och följer ljuset som kom med honom, är de framgångsrika."

[7:169] Efter dem satte Han nya generationer i deras ställe som ärvde skriften. Men de valde detta världsliga liv i stället, och sa, "Vi kommer att förlåtas." Sedan fortsatte de ändå att välja materian tillhörande denna värld. Slöt de inte ett förbund om att upprätthålla skriften, och om att inte säga om GUD annat än sanningen? Studerade de inte skriften? Utan tvivel är boningen i Livet Efter Detta mycket bättre för de som bibehåller rättfärdighet. Förstår ni inte?

[7:170] (Till) De som upprätthåller skriften och som iakttager Kontaktbönerna (Salat), : vi misslyckas aldrig med att belöna de gudfruktiga.

[7:196] "GUD är min ende Herre och Mästare; Den som uppenbarade denna skrift. Han skyddar de rättfärdiga.

[7:204] När Koranen reciteras ska ni lyssna till den och ta er i akt, så att ni ska kunna uppnå nåd.

[8:73] De som inte trodde är förenade med varandra. * Man ska vara förenad. Rättar ni er inte efter dessa budord, kommer det vara kaos på jorden och fruktansvärd korruption.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar