fredag 19 april 2024

Om skrifter, Del 6

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                         2024-04-19

[9:9] De ( = idoldyrkarna ) bytte ut GUDs uppenbarelser för ett ringa pris. Följaktligen avledde de människorna från Hans väg. Sannerligen bedrövligt är det de gjorde!

[9:29] Ni ska slå tillbaka mot de som varken tror på GUD eller Sista Dagen, eh heller förbjuder de vad GUD och Hans budbärare förbjudit, ej heller rättar de sig efter sanningens religion - bland de som mottagit skriften - tills de betalar skatten som ska betalas, villigt eller ovilligt. * Allegorisk.

[9:32] De vill släcka GUDs ljus med sina munnar, men GUD insisterar på att fullända Sitt ljus trots de icke troende.

[10:1] A.L.R. Dessa (bokstäver) är bevis för denna bok av visdom.

[10:15] När våra uppenbarelser reciteras för dem, säger de som inte räknar med att möta oss, "Hämta en annan Koran* än den här, eller ändra på den!" Säg, "Jag kan omöjligt ändra på den själv. Jag följer helt enkelt det som uppenbarats för mig. Jag fruktar, om jag inte lyder min Herre, straffet på en storslagen dag." [10:16] Säg, "Om GUD så önskat, skulle jag inte reciterat det för er, ej heller skulle ni känt till någonting om det. Jag har levt ibland er ett helt liv före detta (och ni har känt mig som en vettig, sanningsenlig person). Förstår ni inte?" [10:17] Vem är ondare än den som hittar på lögner om GUD eller förkastar Hans uppenbarelser. Utan tvekan, lyckas aldrig de som överträder.

[10:37] Denna Koran skulle omöjligt kunna vara skriven av någon annan än GUD. Den bekräftar alla tidigare budskap och tillhandahåller en fullt detaljerad skrift. Den är ofelbar, för den kommer från universums Herre. [10:38] Om de säger, "Han har hittat på den," säg, "Framställ då en sura som dessa, och bjud in vem ni vill, förutom GUD, om ni är sanningsenliga." [10:39] Nej minsann, de har förkastat detta utan att studera och undersöka det ,och innan de förstått det. På samma sätt trodde inte människorna före dem. Lägg därför märke till konsekvenserna för de som överträder. [10:40] Vissa av dem tror (på denna skrift), medan andra inte tror på den. Er Herre är fullt medveten om de som begår ondska.

[10:57] O människor, upplysningar har kommit till er häri från er Herre, lindring för allt som bekymrar era hjärtan, och vägledning och nåd för de som tror.

[10:94] Om du hyser något tvivel beträffande det som uppenbaras för dig från din Herre, så fråga de som läser den tidigare skriften. Sanningen har verkligen kommit till dig från din Herre. Var inte bland inte tvivlarna.

[10:109] Följ det som uppenbaras för dig, och ha tålamod tills GUD utfärdar Sin dom; Han är den bästa domaren. * Bara Allah dömer.

[11:1] A.L.R. Detta är en skrift vars verser fulländats, och därefter förtydligats. Den kommer från en Ytterst Vis, en Mest Vetande. [11:2] Den proklamerar; "Ni ska inte dyrka annat än GUD. Jag kommer till er från Honom som en varnare, och som en bärare av goda nyheter.

[11:13] Om de säger, "Han hittade på (Koranen)," säg då till dem, "Skapa då tio suror som dessa, påhittade, och bjud in alla ni kan, förutom GUD, om ni är sanningsenliga." [11:14] Om de inte lyckas besvara er utmaning, var då medvetna om att detta uppenbarades med GUDs kunskap, och att det inte finns någon annan gud än Honom. Kommer ni då att underkasta er?

[11:17] Vad gäller de som får ett solitt bevis från sin Herre, rapporterat av ett vittne från Honom, och innan det, var Moseboken ett föregående exempel och en nåd, kommer de absolut att tro. Vad gäller de som inte tror bland de olika grupperna, väntar Helvetet dem. Hys inga tvivel; detta är sanningen från er Herre, men de flesta människorna tror inte.

[11:110] Vi har givit Moses skriften, men den ifrågasattes, och vore det inte för ett ord redan fastställts av er Herre, skulle de ha dömts omedelbart. De är fulla av tvivel om det, misstänksamma.

[12:1] A.L.R. Dessa (bokstäver) utgör bevis för denna fulländade skrift. [12:2] Vi uppenbarade den som en Arabisk Koran, så att ni ska kunna förstå.

[12:111] I deras historia finns en läxa för de som har intelligens. Detta är inte en påhittad Hadith; denna (Koran) bekräftar alla tidigare skrifter, tillhandahåller detaljerna för allting, och är en ledstjärna och nåd för de som tror.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar