måndag 22 april 2024

Om skrifter, Del 9

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-04-22

[25:1] Välsignad är Den som uppenbarade lagboken för Sin tjänare, så att han kan tjäna som en varnare för hela världen. * Ingen tvång i religion.

[25:4] De som inte trodde sa, "Det här är en lögn som han författat med hjälp av en del andra människor." De har yttrat en hädelse och en lögn. [25:5] De sa också, "Sagor från det förflutna som han skrev ner; de dikterades för honom dag och natt." [25:6] Säg, "Detta uppenbarades av Den som känner till Hemligheten i himmlarna och på jorden. Han är Förlåtande, Barmhärtigast.

[25:30] Budbäraren sa, "Min Herre, mitt folk har övergett denna Koran."

[25:32] De som inte trodde sa, "Varför kom inte Koranen genom honom på en gång?" Vi har frigjort den gradvis till dig, för att fixera den i ditt minne. Vi har reciterat den i en särskild ordning. [25:33] Vilket argument de än kommer med, förser vi dig med sanningen, och en bättre förståelse.

[25:35] Vi har givit Moses skriften, och utsåg hans bror Aron till hans medhjälpare.

[25:73] När de (=troende) påminns om sin Herres uppenbarelser, reagerar de aldrig på dem som om de vore döva och blinda.

[26:1] T.S.M. [26:2] Dessa (bokstäver) utgör bevis på denna klargörande skrift.

[26:192] Detta är en uppenbarelse från universums Herre. [26:193] Den Uppriktiga Anden (Gabriel) kom ner med den. [26:194] För att dokumentera den i ditt hjärta, så att du skulle kunna vara en av varnarna. [26:195] På perfekt Arabiska. [26:196] Den har profeterats i skrifter av tidigare generationer. [26:197] Är det inte bevis nog för dem att de lärda bland Israels Barn kände till den. [26:198] Om vi uppenbarat denna skrift för människor som ej kan Arabiska. [26:199] Och låtit honom recitera den ( Arabiska Fullständig), skulle de omöjligt kunna tro på den. [26:200] Således låter vi den vara (som ett främmande språk Påminnelse ) i de skyldigas hjärtan. [26:201] Med andra ord kan de inte tro på den; inte förrän de ser det smärtsamma straffet.

[27:1] T.S. Dessa (bokstäver) utgör bevis på Koranen, en fulländad skrift. [27:2] En ledstjärna och goda nyheter för de som tror.

[27:6] Säkerligen, mottager du Koranen från en Ytterst Vis, Allvetande.

[27:75] Det finns ingenting i himmlarna och på jorden som är dolt (från Gud); allting finns i ett fulländat dokument.

[27:76] Denna Koran fastställer många saker för Israels Barn; saker de fortfarande tvistar om. [27:77] Och utan tvivel, är det en vägledare och en nåd för de som tror.

[27:92] Och att recitera Koranen. Den som är vägledd, är det för sitt eget bästa, om de går vilse, säg, "Jag är endast en varnare." * Ingen tvång i religion.

[28:1] T.S.M. [28:2] Dessa (bokstäver) utgör bevis för denna fulländade bok.

[28:43] Vi gav Moses skriften efter att ha utplånat tidigare generationer, och efter att ha satt exemplen genom dem - för att förse människorna med upplysning, vägledning, och nåd, så att de ska kunna ta sig i akt. * Koran ersätter inte andra skrifter.

[28:49] Säg, "Framställ då en skrift från GUD med bättre vägledning än de båda (Gamla och nya Testamente ) , så att jag kan följa den, om det ni säger är sant." * Koran ersätter inte andra skrifter. [28:50] Om de inte lyckas svara dig, var då medveten om att de bara följer sina egna åsikter. Vem har gått mer vilse än de som följer sina egna åsikter, utan vägledning från GUD? GUD vägleder inte sådana onda människor.

[28:51] Vi har levererat budskapet till dem, så att de ska kunna ta sig i akt. [28:52] De vi välsignat med tidigare skrifter kommer att tro på detta. * Koran ersätter inte andra skrifter. [28:53] När den reciteras för dem, kommer de att säga, "Vi tror på den. Det är sanningen från vår Herre. Även innan vi hörde talas om den, var vi underkastade."

[28:86] Du (Vännen) förväntade dig aldrig att denna skrift skulle komma din väg; men det är en nåd från din Herre. Därför ska du inte ta parti för de som inte tror.

[29:27] Vi gav honom Isak och Jakob, skänkte hans avkomlingar profetskap och skrifterna, och vi gav honom hans rättmätiga belöning i detta livet, och i Livet Efter Detta kommer han säkerligen vara med de rättfärdiga.

[29:45] Du ska recitera det som uppenbaras för dig av skriften, och iakttaga Kontaktbönerna (Salat), för Kontaktbönerna förbjuder ondska och synd. Men att minnas GUD (genom Salat) är det viktigaste syftet. GUD är medveten om allt ni gör.

[29:46] Argumentera inte med skriftens folk (Judar, Kristna & Muslimer) förutom på bästa möjliga sätt såvida de inte överträder - och säg, "Vi tror på det som uppenbarades för oss, och på det som uppenbarades för er, vår gud och er gud är en och densamma; Honom är vi underkastade."

[29:47] Vi har uppenbarat denna skrift för dig, och de vi välsignat med den tidigare skriften kommer att tro på den. Även en del bland ditt folk kommer att tro på den. Sannerligen, de som ignorerar våra uppenbarelser de verkligt otroende.

[29:48] Du läste inte de tidigare skrifterna, ej heller skrev du dem med din hand. I sådana fall, skulle de som avvisar haft orsakat att hysa tvivel.

[29:49] I själva verket är dessa uppenbarelser tydliga i brösten på de som äger kunskap. Endast de onda kommer att ignorera våra uppenbarelser.

[29:51] Är det inte ett tillräckligt mirakel* att vi sände ner denna bok till dig, som reciteras för dem? Detta är sannerligen en nåd och en påminnelse för människor som tror.

[29:66] Låt dem inte tro på det vi givit dem, och låt dem njuta temporärt; de kommer säkerligen att få veta. * Ingen tvång i religion.

[29:68] Vem är ondare än den som hittar på lögner och tillskriver GUD dem, eller förkastar sanningen när den kommer till honom? Är Helvetet inte ett rättvist straff för de som inte tror?

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar