tisdag 2 april 2024

Profetior, Del 8

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                  2024-04-02

[17:101] Vi bestyrkte Moses med nio fulländade mirakel fråga Israels Barn. När han gick till dem sa Farao till honom, "Jag tror att du, Moses, är förhäxad." [17:102] Han sa, "Du vet mycket väl att ingen kan manifestera dessa förutom himmlarnas och jordens Herre. Jag tror att du, Farao, är fördömd." [17:103] När han förföljde dem, då han jagade dem ut ur landet, dränkte vi honom tillsammans med de som stod på hans sida, allihop. [17:104] Och därefter sa vi till Israels Barn, "Gå och bo i detta land. När den slutliga profetian inträffar, kommer vi att sammankalla er alla i en grupp."

[18:7] Vi har smyckat allting på jorden för att testa dem, och för att på så sätt urskilja vilka ibland dem som verkar rättfärdighet. [18:8] Vi kommer oundvikligen att utplåna allting på den, och lämna den helt bar.

[18:21] Vi lät dem ( i grottan) upptäckas, för att låta alla få veta att GUDs löfte är sant, och för att avlägsna alla tvivel beträffande världens ände.* Människorna tvistade sedan med varandra om dem. Vissa sa, "Låt oss resa en byggnad över dem." Deras Herre känner bäst till dem. De som fick sin vilja igenom sa, "Vi kommer att bygga en plats för dyrkan kring dem."

[18:47] En dag kommer vi att utplåna bergen, och ni kommer att se jorden bar. Vi kommer att sammankalla dem allihop, utan att utelämna en enda av dem. [18:48] De kommer att ställas på rad inför er Herre. Ni har kommit till oss som individer, precis som vi först skapade er. I sanning, detta är vad ni påstod aldrig skulle ske. [18:49] Dokumentet kommer att presenteras, och ni kommer att se de skyldiga frukta dess innehåll. De kommer att säga, "Ve oss. Hur kommer det sig att denna bok inte utelämnar någonting, vare sig litet eller stort, utan att räkna det?" De kommer att se allt de gjort läggas fram. Er Herre är aldrig orättvis mot någon.

[18:52] En dag kommer Han att säga, "Kalla på Mina medhjälpare, som enligt er var gudar jämte Mig;" De kommer att ropa på dem, men de kommer inte att besvara dem. En oöverstiglig barriär kommer att skilja dem åt. [18:53] De skyldiga kommer att se Helvetet och inse att de kommer att falla ner i det. Där kommer det inte att finnas någon väg ut för dem.

[18:94] De sa, "O Zul-Qarnain, Gog och Magog korrumperar jorden. Kan vi betala dig för att skapa en barriär mellan oss och dem?" [18:95] Han sa, "Min Herre har gett mig stora gåvor. Om ni samarbetar med mig, kommer jag att bygga en damm mellan er och dem. [18:96] "Hämta massor av järn till mig." När han väl fyllt gapet mellan de två klipporna sa han, "Blås." Så fort det var glödhett, sa han, "Hjälp mig att hälla tjära över det." [18:97] På så sätt kunde de inte klättra upp på den, ej heller kunde de borra hål i den. [18:98] Han sa, "Detta är nåd från min Herre. När min Herres profetia äger rum, kommer Han att låta dammen brista. Min Herres profetia är sann." [18:99] Vi den tiden kommer vi att låta dem överfalla varandra, därefter kommer hornet att blåsas, och vi kommer att sammankalla dem alla tillsammans.

[18:105] Sådana är de som inte trodde på sin Herres uppenbarelser och på att möta Honom. Därför är deras gärningar till ingen nytta; på Återuppståndelsens Dag kommer de inte att ha någon vikt. * Vikten hos syndiga gärningar är lättare jämför med rättfärdiga gärningar. [18:106] Deras rättvisa straff är Helvetet, som vedergällning för sin otro, och för att ha hånat Mina uppenbarelser och Mina budbärare.

[19:36] Han (=Jesus) förkunnade också att, "GUD är min Herre och er Herre; ni ska dyrka endast Honom. Det är den rätta vägen." [19:37] De olika grupperna tvistade sinsemellan (beträffande Jesus identitet). Därför, ve de som inte tror vid åsynen av en hemsk dag. [19:38] Vänta tills du hör och ser dem när de kommer för att möta oss. De som överträdde kommer att vara fullständigt bortkomna på den dagen. [19:39] Varna dem om ångerns dag, när dom kommer att utfärdas. De är helt omedvetna; de tror inte. [19:40] Det är vi som ärver (Nya) jorden och alla på den; till oss kommer alla att återföras.

[19:68] Vid er Herre, vi kommer säkerligen att sammankalla dem tillsammans med djävlarna, och samla dem runt Helvetet, förödmjukade. [19:69] Sedan kommer vi att ta ut den ivrigaste motståndaren till den Nådigaste ur varje grupp. * Olika rang för varje människa. [19:70] Vi är väl medvetna om vilka som mest förtjänar att brännas däri. [19:71] Var och en av er måste se det; det är ett slutgiltigt beslut från er Herre. [19:72] Sedan räddar vi de rättfärdiga och lämnar kvar de som överträder i det, förödmjukade.

[19:77] Har du lagt märke till den som förkastade våra uppenbarelser, som sedan sa "Jag kommer att få rikedom och barn"?! [19:78] Har han sett in i framtiden? Har han fått ett sådant löfte från Den Nådigaste? [19:79] Vi kommer absolut att skriva ned vad han säger, och därefter lämna över honom till ett evigt tilltagande straff. [19:80] Sedan ärver vi allt han ägde, och han återvänder till oss helt ensam. [19:81] De dyrkar andra gudar vid sidan av GUD, som (de tror) kan hjälpa dem. [19:82] Tvärtom, kommer de att fördöma deras idoldyrkan, och kommer att vara deras fiender. [19:83] Ser ni inte hur vi släpper loss djävlarna över de icke troende, för att sätta dem i rörelse? [19:84] Var inte otålig; vi förbereder en stor förberedelse för dem. [19:85] Den dagen kommer, då vi kommer att sammankalla de rättfärdiga i en grupp inför Den Nådigaste. [19:86] Och vi kommer att leda de skyldiga till Helvetet, för att bli deras eviga boning.

[20:74] Den som kommer skyldig till sin Herre kommer att ådra sig Helvetet, vari han aldrig dör, eller överlever. [20:75] Vad gäller dem som kommer till Honom som troende, som levt ett rättfärdigt liv, uppnår de höga ranger. [20:76] Edens trädgårdar, under vilka bäckar porlar, kommer att vara deras boning för evigt. Sådan är belöningen för dem som renar sig själva.

[20:80] O Israels Barn, vi räddade er från er fiende, sammankallade er till den högra sidan av Berget Sinai, och sände ner manna och vaktlar till er. [20:81] Ät från de goda ting vi givit er, och överträd inte, så att ni inte gör er till föremål för Min vrede. Den som än ådrar sig Min vrede har fallit.

[20:99] På så sätt skildrar vi vissa nyheter för dig från de tidigare generationerna. Vi har uppenbarat för dig ett budskap från oss. [20:100] De som ignorerar det kommer att bära en last (av synder) på Återuppståndelsens Dag. [20:101] Däri vistas de för evigt; vilken miserabel last på Återuppståndelsens Dag! [20:102] Det är på den dagen som hornet kommer att blåsas, och på den dagen kommer vi att sammankalla de skyldiga blå. [20:103] Viskande sinsemellan kommer de att säga, "Ni har inte vistats (i det första livet) i mer än tio dagar!" [20:104] Vi är fullt medvetna om vad de säger. De närmast sanningen bland dem kommer att säga, "Ni var inte där mer än en dag."

[20:105] De frågar dig om bergen. Säg, "Min Herre kommer att utplåna dem. [20:106] "Han kommer att lämna dem som ett kalt, platt land. [20:107] "Inte minsta upphöjning kommer ni att se däri, ej heller någon fördjupning." [20:108] På den dagen kommer alla att följa den som kallar, utan minsta avvikelse. Alla ljud kommer att tystas inför den Nådigaste; ni kommer inte att höra någonting annat än viskningar.

[20:111] Alla ansikten kommer att underkasta sig den Levande, den Evige, och de som är betyngda av sin överträdelser kommer att misslyckas. [20:112] Vad gäller de som verkade rättfärdighet och trodde, kommer de inte att oroa sig för någon orättvisa eller svårighet.

[20:113] Således uppenbarade vi den, en Arabisk Koran, och citerade alla sorters profetior i den, så att de skulle kunna räddas, eller få dem att ta sig i akt.

[20:123] Han (=Gud) sa, "Gå ner därifrån, allesamman (Adam, Eva, Satan). Ni är fiender till varandra. När vägledning kommer till er från Mig, kommer den som följer Min vägledning inte att gå vilse eller lida någon nöd. [20:124] "Vad gäller den som ignorerar Mitt budskap, kommer han att ha ett miserabelt liv, och på Återuppståndelsens Dag återupplivar vi honom blind." [20:125] Han kommer att säga, "Min Herre, varför har Du sammankallat mig blind, när jag förut kunde se?" * Olika rang för varje människa. [20:126] Han kommer att säga, "För att du glömde våra uppenbarelser när de kom till dig, är du nu glömd." [20:127] På så sätt straffar vi de som överträder och vägrar tro på sin Herres uppenbarelser. Straffet i Livet Efter Detta är mycket värre, och varar för evigt.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar