tisdag 23 april 2024

Om skrifter, Del 10

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                             2024-04-23

[30:10] Konsekvenserna för de som begick ondska, var tvunget att vara ondska. Detta för att de förkastade GUDs uppenbarelser och förlöjligade dem.

[30:58] Vi har således citerat alla sorters exempel för människorna i denna Koran. Likafullt, vilket bevis man än visar de icke troende, säger de, "Ni är förfalskare." * Ingen annan hadith vid sidan av Koran.

[31:1] A.L.M. [31:2] Dessa (bokstäver) utgör bevis för denna bok av visdom. [31:3] En ledstjärna och en nåd för de rättfärdiga.

[31:6] Bland människorna finns de som upprätthåller grundlösa Hadith, och således avleder andra från GUDs väg utan kunskap, och tar den inte på allvar. Dessa har ådragit sig ett skamfullt straff. * Ingen annan hadith vid sidan av Koran.

[31:7] Och när våra uppenbarelser reciteras för en av dem, vänder han sig bort som om han aldrig hört dem, som om hans öron vore döva. * Ingen tvång i religion. Lova honom ett smärtsamt straff.

[31:21] När de blir tillsagda, "Följ dessa uppenbarelser från GUD," säger de, "Nej, vi följer endast det vi såg våra föräldrar göra." Tänk om djävulen leder dem till Helvetets plåga?

( [31:27] Om alla träd på jorden gjordes till pennor, och haven tillhandahöll bläcket, utökat med sju hav till, skulle GUDs ord inte ta slut. GUD är Allsmäktig,Visast. )

[32:1] A.L.M. [32:2] Boken är, utan tvivel, en uppenbarelse från universums Herre. [32:3] De sa, "Han har hittat på den." Sannerligen, detta är sanningen från er Herre, för att varna människor som inte fått någon varnare före dig, så att de må bli vägledda.

[32:22] Vem är ondare än den som påminns om dessa uppenbarelser från sin Herre, och sedan insisterar på att ignorera dem? * Ingen tvång i religion. Vi kommer säkerligen att straffa de skyldiga.

[32:23] Vi har givit Moses skriften - hys inget tvivel om att möta Honom - och vi gjorde den till en vägledare för Israels Barn. [32:24] Vi utnämnde imamer från dem som vägledde enligt våra budord, för att de ihärdigt höll ut och uppnådde övertygelse om våra uppenbarelser. * Imamernas uppgift.

[33:2] Följ det som uppenbaras för dig (=Profeten) från din Herre. GUD är fullt Medveten om vad ni alla gör.

( [33:34] Minns det som reciteras för er av GUDs uppenbarelser i era hem, och visomen som finns däri. GUD är Storslagen, Medveten. )

[34:6] Det är uppenbart för de som välsignats med kunskap, att denna uppenbarelse från er Herre till dig är sanningen, och att den vägleder till den Allsmäktige, Mest Prisvärdes väg.

[34:31] De som inte tror har sagt, "Vi kommer inte att tro på denna Koran, eller på de tidigare skrifterna." * Koran bekräftar andra skrifter. Om ni bara kunde föreställa er dessa överträdare, när de står inför sin Herre! De kommer att argumentera med varandra fram och tillbaka. De som följde kommer att säga till sina ledare, "Vore det inte för er skulle vi ha varit troende."

[34:38] Vad gäller de som konstant utmanar våra uppenbarelser, kommer de att vistas i straff.

[34:44] Vi gav dem inga andra böcker att studera * Inga andra hadither , ej heller sände vi en annan varnare till dem innan dig.

[35:24] Vi har sänt dig (=Vännen) med sanningen, en bärare av goda nyheter, och som en varnare. Varje samhälle måste få en varnare. [35:25] Om de inte tror dig, har även de som kom före dem inte trott. Deras budbärare gick till dem med tydliga bevis, och Psalmerna, och de upplysande skrifterna. * Koran bekräftar andra skrifter.

[35:29] Utan tvivel, de som reciterar GUDs bok, iakttager Kontaktbönerna (Salat), och från våra gåvor till dem spenderar de - i hemlighet och öppet - är engagerade i en satsning som aldrig misslyckas.

[35:31] Det vi uppenbarat för dig i denna skrift är sanningen, och fullbordar alla tidigare skrifter. GUD är fullt Medveten om Sina tjänare, Den Som Ser.

[35:32] Vi förde skriften vidare från generation till generation, och vi lät vem vi än valde bland våra tjänare få den. Därefter kränkte en del av dem sina själar, andra upprätthöll den endast en del av tiden, medan andra var ivriga att verka rättfärdighet enligt GUDs vilja; det är den största triumfen.

[36:1] Y.S.* (Yã Sîn) [36:2] Och Koranen som är full av visdom.

[36:5] Denna uppenbarelse är från den Allsmäktige, Barmhärtigast. [36:6] För att varna människor vars föräldrar aldrig varnats, och som därför är omedvetna.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar