söndag 7 april 2024

Profetior, Del 12

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste 2024-04-07

[31:23] Vad gäller de som inte tror, så bli inte ledsna över deras otro. Till oss kommer de slutligen att återvända, sedan kommer vi att informera dem om allting de hade gjort. GUD är fullt medveten om de innersta tankarna. [31:24] Vi låter dem njuta temporärt, och överlämnar dem sedan till ett svårt straff.

[31:33] O människor, ni ska vörda er Herre, och frukta en dag då en far inte kan hjälpa sitt barn, ej heller kan ett barn hjälpa sin far. Utan tvivel, är GUDs löfte sant. Distraheras därför inte av detta livet; avleds inte från GUD av blott illusioner.

[32:12] Om ni bara kunde se de skyldiga när de bugar sina huvuden inför sin Herre: "Vår Herre, nu har vi sett och hört. Skicka tillbaka oss, så kommer vi att vara rättfärdiga. Nu har vi blivit övertygade. [32:13] Om vi önskat, skulle vi ha kunnat ge varje själ dess vägledning, men det är redan förutbestämt att Jag kommer att fylla Helvetet med jinner och människor, alla tillsammans. [32:14] Smaka på konsekvenserna av att ni glömt denna dag; nu glömmer vi er. Ni har ådragit er evigt straff i gengäld för era egna verk.

[32:19] Vad gäller de som tror och för ett rättfärdigt liv, har de förtjänat det eviga Paradiset. Sådan är deras boning, i gengäld för deras verk.

[32:20] Vad de onda beträffar, är deras öde Helvetet. Varje gång de försöker lämna det, kommer de att tvingas tillbaka. De kommer att bli tillsagda, "Smaka på Helvetes plåga, som ni inte brukade tro på."

[32:21] Vi låter dem känna på det mindre straffet (i denna världen), innan de ådrar sig det större straffet (i Livet Efter Detta), så att de ska kunna (fatta vinken och) ändra på sig.

[32:24] Vi utnämnde imamer från dem som vägledde enligt våra budord, för att de ihärdigt höll ut och uppnådde övertygelse om våra uppenbarelser. * Imamernas uppgift. [32:25] Er Herre är Den som kommer att döma dem på Återuppståndelsens Dag, beträffande allting som de tvistat om.

[32:28] De utmanar: "Var är den där segern, om du talar sanning?" [32:29] Säg, "Dagen då en sådan seger kommer, kommer tro inte att hjälpa de som inte trodde innan dess, ej heller kommer de att få en chans till."

[33:7] Minns att vi slöt ett förbund med profeterna, inklusive dig (O Muhammed), Noak, Abraham, Moses, och Jesus, Marias son. Vi tog ett högtidligt löfte från dem. [33:8] Följaktligen, kommer Han säkerligen att ifrågasätta de sanningsenliga om deras sanningsenlighet, och har preparerat ett smärtsamt straff för de som inte tror (på detta Koraniska faktum).

[33:9] O ni som tror, minns GUDs välsignelser över er; när soldater attackerade er, sände vi våldsamma vindar och osynliga soldater över dem. GUD Ser allt ni gör. [33:10] När de kom till er ovanifrån, och underifrån, var era ögon förskräckta, allt tålamod tog slut i era hjärtan, och ni hyste olämpliga tankar om GUD.

[33:40] Muhammed var inte far till någon av era män. Han var en GUDs budbärare och den sista profeten. GUD är fullt medveten om alla ting.

[33:57] Säkerligen, de som motarbetar GUD och Hans budbärare, straffar GUD med en förbannelse i detta livet, och i Livet Efter Detta; Han har preparerat för dem ett skamfullt straff.

[33:63] Människorna frågar dig om Timmen (världens ände). Säg, "Kunskapen om den finns bara hos GUD. Så vitt ni vet, kan Timmen vara nära."

[33:64] GUD har fördömt de som inte tror, och har preparerat Helvetet för dem. [33:65] Däri vistas de för evigt. De kommer varken finna någon herre, eller hjälpare. [33:66] Dagen de kastas i Helvetet kommer de att säga, "O, vi önskar att vi lytt GUD, och lytt budbäraren." [33:67] De kommer också att säga, "Vår Herre, vi har lytt våra mästare och ledare, men de vilseledde oss. [33:68] "Vår Herre, ge dem det dubbla straffet, och förbanna med dem en stor förbannelse."

[33:72] Vi erbjöd ansvaret om (valfrihet) till himmlarna och jorden, och bergen, men de vägrade att bära den, och var rädda för den. Men människan accepterade den; han överträdde, var okunnig.

[33:73] För GUD kommer slutligen att straffa de hycklande männen och de hycklande kvinnorna, och de idoldyrkande männen och de idoldyrkande kvinnorna. GUD räddar de troende männen och de troende kvinnorna. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[34:4] Han kommer absolut att belöna de som tror och för ett rättfärdigt liv. Dessa har förtjänat förlåtelse och en generös gåva.

[34:5] Vad gäller de som konstant utmanar våra uppenbarelser, har de ådragit sig ett straff av plågsam förödmjukelse.

[34:26] Säg, "Vår Herre kommer att samla oss alla tillsammans inför Honom, sedan kommer Han att döma oss rättvist. Han är Domaren, den Allvetande." * Bara Gud dömer.

[34:28] Vi har skickat dig (O Rashad) till alla människor, en bärare av goda nyheter, och som en varnare, men de flesta människorna vet inte det.

[34:29] De utmanar, "När kommer detta löfte att äga rum, om du talar sanning?" [34:30] Säg, "Ni har en specifik tidpunkt, på en specifik dag, som ni inte kan fördröja med en timme, eller påskynda."

På Återuppståndelsens Dag : [34:32] Ledarna kommer att säga till de som följde dem, "Var det vi som avledde er från vägledningen efter att den kommit till er? Nej; det var ni som var onda." [34:33] De som följer kommer att säga till sina ledare, "Det var ni som smed planer natt och dag, och som sedan beordrade oss att vara otacksamma gentemot GUD, och att sätta upp idoler för att konkurrera med Honom." De kommer att plågas av ångest när de ser straffet, för vi kommer att placera kedjor runt halsarna på de som inte trodde. Bestraffas de inte rättvist för vad de gjort?

[34:40] Dagen då Han sammankallar dem allihop, kommer Han att säga till änglarna, "Dyrkade dessa människor er?" [34:41] De kommer att svara, "Prisad vare Du. Du är vår Herre och Mästare, inte dem. I stället dyrkade de jinnerna; de flesta av dem trodde på dem." [34:42] På den dagen har ni ingen makt att hjälpa eller skada varandra, och vi kommer att säga till de som överträdde, "Smaka på Helvetets straff, som ni brukade förneka."

[34:46] Säg, "Jag ber er göra en sak: Vig era liv åt GUD, som par eller som individer, och reflektera sedan. Er vän (Rashad) är inte tokig. Han är en påtaglig varnare till er, precis innan ankomsten av ett fruktansvärt straff."

[34:51] Om ni bara kunde se dem när den stora skräcken drabbar dem; då kan de inte fly, och de kommer att föras bort med våld. [34:52] Då kommer de att säga, "Nu tror vi på det," men det kommer att vara alldeles för sent. [34:53] De har förkastat det förut; i stället har de bestämt sig för att upprätthålla gissningar och spekulationer. [34:54] Följaktligen berövades de på allt de längtat efter. Det är samma öde som för deras likasinnade bland de tidigare generationerna. De hyste för många tvivel.

[35:8] Lägg märke till den vars onda gärningar smyckas i hans ögon, tills han tror att det är rättfärdigt. GUD avleder på så sätt den som vill (gå vilse), och Han vägleder den som vill (vägledas). Därför ska du inte sörja över dem. GUD är fullt medveten om allt de gör.

[35:10] Alla som strävar efter värdighet bör veta att all värdighet tillhör GUD. Till Honom stiger de goda orden, och Han upphöjer de rättfärdiga verken. Vad gäller de som planerar onda verk, ådrar de sig ett svårt straff, planerna tillhörande sådana onda människor är dömda att misslyckas.

[35:14] Om ni ropar på dem (=Idolerna) kan de inte höra er. Även om de hör er kan de inte besvara er. På Återuppståndelsens Dag kommer de att förskjuta er. Ingen kan informera er som den Mest Medvetne.

[35:24] Vi har sänt dig med sanningen, en bärare av goda nyheter, och som en varnare. Varje samhälle måste få en varnare.

[35:29] Utan tvivel, de som reciterar GUDs bok, iakttager Kontaktbönerna (Salat), och från våra gåvor till dem spenderar de - i hemlighet och öppet - är engagerade i en satsning som aldrig misslyckas. [35:30] Han kommer att belöna dem generöst, och kommer att mångdubbla Sina välsignelser över dem. Han är Förlåtande, Tacksam.

[35:32] Vi förde skriften vidare från generation till generation, och vi lät vem vi än valde bland våra tjänare få den. Därefter kränkte en del av dem sina själar, andra upprätthöll den endast en del av tiden, medan andra var ivriga att verka rättfärdighet enligt GUDs vilja; det är den största triumfen.

[35:33] De kommer att träda in i Edens trädgårdar, där de kommer att smyckas med armband av guld och pärlor, och deras klädsel däri kommer vara gjord av silke. [35:34] De kommer att säga, "Prisa GUD för att ha avlägsnat alla våra bekymmer. Vår Herre är Förlåtande, Tacksam. [35:35] "Han har gett oss tillträde till boningen av evig lycksalighet, av Sin nåd. Aldrig uttråkas vi häri, aldrig blir vi trötta."

[35:36] Vad gäller de som inte tror, har de ådragit sig Helvetes eld, där de aldrig utplånas av döden, ej heller förändras straffet någonsin för dem. På så sätt straffar vi de otacksamma. [35:37] De kommer att skrika däri, "Vår Herre, om du tar oss ut härifrån, kommer vi att verka rättfärdighet i stället för de verk vi brukade göra." Gav vi er inte en livslång chans, med kontinuerliga påminnelser för de som skulle ta sig i akt? Fick ni inte varnaren? Smaka därför på (konsekvenserna). Syndarna kommer inte att ha någon som hjälper dem.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar