torsdag 25 april 2024

Om skrifter, Del 11

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                     2024-04-25

[38:1] S.(Saad), och Koranen som innehåller beviset.

[38:29] Detta är en skrift som vi sänt ner till dig, som är helig - kanske reflekterar de över dess verser. De som besitter intelligens kommer att ta sig i akt.

[38:49] Detta är en påminnelse: De rättfärdiga har förtjänat ett underbart öde.

[39:1] Detta är en uppenbarelse av skriften, från GUD, den Allsmäktige, den Vise. [39:2] Vi sände ner denna skrift till dig, sanningsenligt; du ska dyrka GUD, och ägna din religion till endast Honom. ( [39:3] Religionen ska absolut vara hängiven endast GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av Honom säger, "Vi avgudar dem bara för att de ska föra oss närmare GUD; för de har en bättre position!" GUD kommer att döma dem beträffande deras tvister. GUD vägleder inte sådana lögnare, icke troende. )

( [39:22] Den, vars hjärta GUD gör tillfreds med Underkastelse, kommer att följa ett ljus från sin Herre. Därför, ve dem vars hjärtan hårdnat mot GUDs budskap; de har gått långt vilse. ) [39:23] GUD har uppenbarat häri den bästa Hadith; en bok som är konsekvent och som visar båda riktningarna (till Himlen och Helvetet). Huden på de som vördar sin Herre ryser av den, sedan mjuknar deras hudar och deras hjärtan inför GUDs budskap. Sådan är GUDs vägledning; Han ger den till vem Han vill. Vad gäller de som sänts vilse av GUD, kan ingenting vägleda dem.

[39:27] Vi har citerat alla sorters exempel för människorna i denna Koran, så att de ska kunna ta sig i akt. [39:28] En Arabisk Koran, utan någon tvetydighet, så att de ska kunna vara rättfärdiga.

[39:32] Vem är ondare än den som tillskriver GUD lögner, medan han inte tror på sanningen som kommit till honom? Är Helvetet inte ett rättvist straff för de icke troende? [39:33] Vad gäller de som gynnar sanningen, och som tror på den, är dessa de rättfärdiga.

[39:41] Vi har uppenbarat skriften genom dig för människorna, sanningsenligt. Därefter är den vägledde vägledd för sitt eget bästa, och den som går vilse går vilse till skada för sig själv. Du är inte deras försvarare. * Ingen tvång i religion.

( [39:54] Ni ska lyda er Herre, och underkasta er Honom fullständigt, innan straffet överrumplar er, sedan kan ni inte hjälpas. ) [39:55] Och följ den bästa vägen som pekats ut för er av er Herre, innan straffet överrumplar er plötsligt, när ni minst anar det. [39:56] Så att en själ inte må säga, "Jag är så ledsen för att jag ignorerat GUDs budord; jag var verkligen en av de som hånade."

[39:65] Det har uppenbarats för dig, och för de före dig, att om du någonsin begår idoldyrkan, kommer alla dina verk tillintetgöras, och du kommer tillhöra förlorarna.

[39:69] Sedan kommer jorden att lysa av sin Herres ljus. Dokumentet kommer att förkunnas, och profeterna och alla vittnen kommer att föras fram. Alla kommer att dömas likvärdigt, utan minsta orättvisa. * Man och kvinnor är likvärdiga.

[40:2] Denna uppenbarelse av skriften är från GUD, den Allsmäktige, den Allvetande.

[40:4] Ingen argumenterar mot GUDs uppenbarelser förutom de icke troende. Imponeras inte över framgången de verkar åtnjuta.

[40:35] De argumenterar mot GUDs uppenbarelser utan grund. Denna egenskap är ytterst föraktad av GUD och av de som tror. GUD beslöjar därför hjärtat på alla arroganta tyranner.

[40:53] Vi har gett Moses vägledningen, och lät Israels Barn ärva skriften. [40:54] (Deras historia Skriften) är en läxa och en påminnelse för de som har intelligens.

[40:56] Absolut, de som argumenterar mot GUDs uppenbarelser utan bevis, avslöjar den arrogans som ligger dold i deras bröst, och de är inte ens medvetna om det. Sök därför skydd hos GUD; Han är Den Som Hör, Den Som Ser.

[40:69] Har ni lagt märke till de som argumenterar mot GUDs bevis, och hur de avvikit? [40:70] Det är de som inte trott på skriften och på budskapen vi sänt med våra budbärare. Därför kommer de säkerligen att få veta.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar