torsdag 4 april 2024

Profetior, Del 9

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                          2024-04-04

[21:1] Snabbt närmar sig räkenskapen för människorna, men de är omedvetna om det, tar avstånd ifrån det. [21:2] När ett nytt bevis kommer till dem från deras Herre, lyssnar de likgiltigt. [21:3] Deras sinnen är obetänksamma. Och de som överskrider diskuterar i hemlighet: "Är han inte bara en människa som er? Skulle ni acceptera magin som presenterats för er?" [21:4] Han sa, "Min Herre är medveten om varenda tanke i himlen och på jorden. Han är Den Som Hör, den Allvetande." [21:5] De sa till och med, "Hallucinationer," "Han hittade på det," och, "Han är en poet. Låt honom visa oss ett mirakel likt tidigare budbärares." [21:6] Vi utplånade aldrig ett troende samhälle förut. Är dessa människor troende?

[21:11] Vi tillintetgjorde många samhällen på grund av deras överträdelse, och ersatte dem med andra människor. [21:12] När vårt straff kom började de springa. [21:13] Spring inte, kom tillbaka till era lyxartiklar och era hem, för ni måste ställas till svars. [21:14] De sa, "Ve oss. Vi var verkligen onda." [21:15] Det förblev deras yttrande, tills vi utplånade dem helt och hållet.

[21:18] I stället är det vår plan att bestyrka sanningen mot lögnen, för att besegra den. Ve er för de yttranden ni yttrar.

[21:22] Om det (i himmlarna och på jorden) funnits andra gudar vid sidan av GUD, skulle det ha varit kaos. Prisad vare GUD; Herren med den absoluta makten. Han är högt överlägsen deras anspråk.

[21:34] Vi fastställde aldrig odödlighet för någon före dig; skulle du dö, är de odödliga?

[21:35] Alla människor kommer att få uppleva döden, efter att vi satt er på prov genom motgång och framgång, sedan återvänder ni slutligen till oss.

[21:37] Människan är otålig i sin natur. Jag kommer att visa er Mina tecken med tiden; ha inte så bråttom.

[21:38] De utmanar: "Vart är detta (straff) om du talar sanning?" [21:39] Om bara de som inte tror skulle kunna se sig själva när de försöker avvärja elden från sina ansikten och ryggar! Då kommer ingen att hjälpa dem. [21:40] Förvisso, kommer det att komma till dem plötsligt, och de kommer att vara fullkomligt mållösa. De kan varken undvika det eller få något uppskov. [21:41] Budbärare före dig har förlöjligats, följaktligen ådrog sig de som förlöjligade dem konsekvenserna av sitt hånande.

[21:47] Vi kommer att upprätta rättvisans skalor på Återuppståndelsens Dag. Ingen själ kommer att drabbas av minsta orättvisa. Även motsvarigheten av ett senapsfrö kommer att beaktas. Vi är ytterst effektiva granskare.

[21:92] Er församling är endast en, och endast Jag är er Herre; ni ska dyrka endast Mig. [21:93] Trots det delade de upp sig i motsatta trosläror. De kommer alla att återvända till oss (för att dömas).

[21:95] Det är förbjudet för alla samhällen vi utplånat att återvända.

[21:96] Inte Förrän Gog och Magog visar sig igen, kommer de att återvända - de kommer att komma från alla håll och kanter. [21:97] Det är då den oundvikliga profetian kommer att äga rum, och de som inte tror kommer att stirra skräckslaget: "Ve oss; vi har varit tanklösa. Vi har verkligen varit onda." [21:98] Ni och de idoler ni dyrkar vid sidan av GUD kommer att vara bränsle för Helvetet; det är ert oundvikliga öde. [21:99] Om dessa vore gudar, skulle de inte ha hamnat i Helvetet. Alla som vistas däri, vistas däri för evigt. [21:100] De kommer att sucka och stöna däri, och de kommer inte ha tillgång till några nyheter.

[21:101] Vad gäller de som förtjänade våra magnifika belöningar, kommer de att vara beskyddade från det. [21:102] De kommer inte att höra dess väsande. De kommer att njuta av en boning vari de kan få allt de önskar sig, för evigt. [21:103] Den stora skräcken kommer inte att oroa dem, och änglarna kommer att välkomna dem med glädje: "Detta är er dag, som ni lovats."

[21:104] På den dagen kommer vi att vika ihop himlen, som man viker ihop en bok. Precis som vi initierade första skapelsen, kommer vi att repetera den. Det är vårt löfte; vi kommer absolut att fullfölja det.

[21:105] Vi har fastställt i Psalmerna, liksom i andra skrifter, att jorden ska ärvas av Mina rättfärdiga dyrkare.

[21:106] Detta är ett budskap för människor som dyrkar.

[21:107] Vi har sänt dig av nåd från oss, till hela världen.

[22:1] O människor, ni ska vörda er Herre, för Timmens skalv är någonting fruktansvärt. [22:2] Dagen ni bevittnar den, kommer till och med en ammande moder att överge sitt barn, och en gravid kvinna abortera sitt foster. Ni kommer att se människorna vackla som om de vore berusade, fast de inte är berusade. Det är för att GUDs straff är så mäktigt.

[22:6] Det bevisar att GUD är Sanningen, att Han återupplivar de döda, och att Han är Allsmäktig. [22:7] Och att Timmen kommer, inga tvivel om det, och att GUD återupplivar de i gravarna.

[22:8] Bland människorna finns den som argumenterar om GUD utan kunskap och utan vägledning, och utan en upplysande skrift. [22:9] Arrogant försöker han avleda människor från GUDs väg. Följaktligen ådrar han sig förödmjukelse i detta livet, och på Återuppståndelsens Dag överlämnar vi honom till plågan av att brännas. [22:10] Detta är vad dina gärningar gjort för dig. GUD är aldrig orättvis mot människorna.

[22:11] Bland människorna finns den som dyrkar GUD villkorligt. Går saker och ting bra för honom är han nöjd. Men drabbas han av motgång, vänder han helt om. Följaktligen förlorar han både detta livet och Livet Efter Detta. Sådan är den verkliga förlusten.

[22:17] De som tror, de Judiska, de som konverterat, de Kristna, Zarathustrianerna och idoldyrkarna, GUD är Den som kommer att döma ibland dem på Återuppståndelsens Dag. GUD ser allt.

[22:25] De som inte tror, som tillbakavisar andra från GUDs väg och från den Heliga Moskén vi tillägnat alla människor - vare sig infödda eller besökare - som försöker förorena och korrumpera den, kommer vi säkerligen att hemsöka med ett smärtsamt straff.

[22:40] De vräktes med orätt från sina hem, av ingen annan anledning än för att de sa, "Vår Herre är GUD." Vore det inte för att GUD stöttat vissa människor mot andra, skulle kloster, kyrkor, synagogor och moskéer - där man regelbundet firar minnet av GUDs namn - blivit förstörda. Absolut, GUD stödjer den som stödjer Honom. GUD är Mäktig, Allsmäktig. [22:41] Det är dessa som, om vi utnämnde dem till härskare på jorden, skulle etablera Kontaktbönerna (Salat) och den obligatoriska välgörenheten (Zakat), förespråka rättfärdighet och förbjuda ondska. GUD är den yttersta härskaren.

[22:45] Vi har utplånat många samhällen på grund av deras ondska. De slutade i ruiner, stillade källor och stora tomma byggnader.

[22:48] Många samhällen i det förflutna begick ondska, och Jag lät dem hållas ett tag, varpå straffade Jag dem. Till Mig kommer allting slutligen att återvända.

[22:49] Säg, "O människor, jag har skickats till er som en stor varnare." [22:50] De som tror och för ett rättfärdigt liv har förtjänat förlåtelse och en generös belöning. [22:51] Vad gäller de som strävar för att utmana våra uppenbarelser, ådrar de sig Helvetet.

[22:52] Vi har inte sänt någon budbärare innan dig, eller någon profet, utan att djävulen lagt sig i hans önskemål. GUD tillintetgör sedan det som djävulen har gjort. GUD fulländar Sina uppenbarelser. GUD är Allvetande, Visast. [22:53] På så sätt låter Han djävulens intrigspel fungera som ett test för de som hyser tvivel i sina hjärtan, vars hjärtan är förhårdnade. De onda måste förbli med oppositionen.

[22:55] Vad gäller de som inte tror, kommer de fortsätta att hysa tvivel tills Timmen plötsligt kommer till dem, eller tills straffet på en fruktansvärd dag kommer till dem. * Ingen tvång i religion.

[22:56] Allt herravälde den dagen tillhör GUD, och Han kommer att döma ibland dem. Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, har de förtjänat lycksalighetens trädgårdar. [22:57] Medan de som inte trodde och som avvisade våra uppenbarelser har ådragit sig ett skamfullt straff.

[22:58] De som emigrerar för GUDs sak, och som därefter dödas eller dör, kommer GUD säkerligen att överösa med goda gåvor. GUD är verkligen den bästa Försörjaren. [22:59] Med all säkerhet kommer Han att ge dem ett inträde som kommer att förnöja dem. GUD är Allvetande, Barmhärtig.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar