måndag 31 juli 2023

Om att kränka sig själva

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-07-31

[3:117] Exemplet på deras prestationer i detta livet kan liknas vid en våldsam vind som hemsöker skörden tillhörande människor som kränkt sina själar, som utplånar den. GUD var aldrig orättvis emot dem; de kränkte sig själva.

[4:78] Vart ni än är, kommer döden att hinna ikapp er, även om ni bor i ofantliga slott. När någonting bra händer dem säger de, "Det här kommer från GUD," och när någonting dåligt drabbar dem, skyller de på er. Säg, "Allt kommer från GUD." * Varför missförstår dessa människor nästan allt? [4:79] Allt bra som händer er kommer från GUD, allt dåligt som händer er kommer från er. Vi har sänt dig som en budbärare till människorna, GUD räcker som vittne.

* Gud gav människan frivilja och människan väljer sin väg, alltså :Allt kommer från Gud, Det är Guds vilja. Man kan föra krig eller vara fredlig och påstå :Allt kommer från Gud, det är Guds vilja.

[9:70] Har de inte lärt sig någonting av de tidigare generationerna; Noaks folk, `Ad, Thamûd, Abrahams folk, de som vistades i Midyan, och de som begick ondska (i Sodom och Gomorrah)? Deras budbärare kom till dem med klara bevis. GUD kränkte dem aldrig; de kränkte sina egna själar.

[10:44] GUD kränker aldrig människorna; det är människorna som kränker sina egna själar.

[11:101] Vi kränkte dem aldrig; de kränkte sina egna själar. Deras gudar, som de åkallade vid sidan av GUD, kunde inte hjälpa dem det minsta när er Herres dom kom. I själva verket, säkerställde de endast deras undergång.

[14:28] Har du lagt märke till de som besvarade GUDs välsignelser genom att inte tro, och på så sätt drog olycka över sina egna familjer?

[16:33] Väntar de på att änglarna ska komma till dem, eller tills er Herres dom kommer? Människorna före dem gjorde samma sak. GUD är inte Den som kränkte dem; de kränkte sina egna själar.

[17:15] Den som är vägledd är vägledd för sitt eget bästa, och den som går vilse gör det till skada för sig själv. Ingen syndare kommer att ställas till svars för någon annans synder. Vi straffar aldrig utan att först sända en budbärare. [17:16] Om vi ska utplåna ett samhälle låter vi ledarna begå stor korruption däri. När de väl förtjänar straff utplånar vi dem fullständigt.

[17:82] I Koranen sänder vi ner botmedel och nåd för de som tror. Samtidigt ökar det endast ondskan hos de som överträder. [17:83] När vi välsignar människan blir han upptagen och beaktningslös. Men när han drabbas av motgång blir han förtvivlad. [17:84] Säg, "Alla handlar enligt sin tro, och er Herre vet bäst vilka som är vägledda på den rätta vägen."

[28:47] Därför kan de inte säga, när en katastrof drabbar dem som konsekvens av deras egna gärningar, "Vår Herre, om Du skickat en budbärare till oss, skulle vi ha följt Dina uppenbarelser, och varit troende."

[30:9] Har de inte rest runt på jorden och lagt märke till konsekvenserna för de som kom före dem? De var mäktigare, mer framgångsrika, och mer produktiva på jorden. Deras budbärare gick till dem med tydliga tecken. Följaktligen, var inte GUD Den som kränkte dem; de kränkte sina egna själar.

[42:30] Allt dåligt som händer er är en konsekvens av era egna gärningar, och Han förbiser många (av era synder).

[89:15] När människan testas av sin Herre genom välsignelser och glädje, säger han, "Min Herre är generös mot mig." [89:16] Men om Han testar honom genom att minska på gåvorna, säger han, "Min Herre förödmjukar mig!" [89:17] Fel! Det var ni själva som gjorde er till föremål för detta, genom att inte beakta den föräldralöse. [89:18] Och genom att inte förespråka välgörenhet till de fattiga. [89:19] Och genom att konsumera arvet tillhörande hjälplösa föräldralösa. [89:20] Och genom att älska pengarna för mycket.


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar