tisdag 1 augusti 2023

Om prövning

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                       2023-08-01

[3:142] Förväntar ni er att komma in i Paradiset utan att GUD urskiljer de bland er som strävar, utan att urskilja de som är ihärdiga?

[3:172] För de som besvarar GUD och budbäraren trots den förföljelse de får utstå, upprätthåller sina goda gärningar och för ett rättfärdigt liv, en stor belöning.

[3:195] Deras Herre besvarade dem: "Jag misslyckas aldrig belöna någon arbetare ibland er för det arbete ni gör, vare sig ni är manliga eller kvinnliga - ni är jämlika. Följaktligen, för de som immigrerar, som tvingas lämna sina hem, som förföljs på grund av Mig, som kämpar och dödas, kommer Jag att lindra deras synder och ge dem tillträde till trädgårdar med flytande bäckar." Sådan är belöningen från GUD. GUD besitter den yttersta belöningen.

[3:200] O ni som tror, ni ska vara ihärdiga, ni ska hålla ut, ni ska vara förenade, ni ska iaktta GUD, så att ni ska kunna lyckas.

[29:2] Tror människorna att de kommer kunna säga, "Vi tror," utan att testas? [29:3] Vi har testat de som kom före dem, för GUD måste urskilja de som talar sanning, och Han måste avslöja lögnarna.

[6:154] Och vi gav Moses skriften, komplett med de bästa budorden och med allting detaljerat, en ledstjärna och nåd, så att de må tro på att möta sin Herre. [6:155] Detta är också en välsignad skrift som vi uppenbarat; ni ska följa den och föra ett rättfärdigt liv, så att ni må uppnå nåd.

[10:107] Om GUD berör er med en motgång, kan ingen frigöra er från den förutom Han. Och när Han välsignar er kan ingen kraft förhindra Hans nåd. Han ger den till vem Han vill bland Sina tjänare. Han är Förlåtare, Barmhärtigast.

[11:9] Varje gång vi välsignar människan med nåd från oss, och sedan avlägsnar den, blir han förtvivlad, otacksam. [11:10] När vi välsignar honom efter att motgång drabbat honom, säger han, "All motgång har lämnat mig;" han blir upprymd, stolt. [11:11] Vad gäller de som ihärdigt håller ut, och som för ett rättfärdigt liv, förtjänar de förlåtelse och en generös belöning.

[18:7] Vi har smyckat allting på jorden för att testa dem, och för att på så sätt urskilja vilka ibland dem som verkar rättfärdighet. [18:8] Vi kommer oundvikligen att utplåna allting på den, och lämna den helt bar.

[17:57] Till och med idolerna som de vädjar till försöker själva finna alla vägar och sätt till sin Herre. De ber om Hans nåd och fruktar Hans straff. Er Herres straff är verkligen förskräckligt.

[39:3] Religionen ska absolut vara hängiven endast GUD. De som sätter upp idoler vid sidan av Honom säger, "Vi avgudar dem bara för att de ska föra oss närmare GUD; för de har en bättre position!" GUD kommer att döma dem beträffande deras tvister. GUD vägleder inte sådana lögnare, icke troende.

[4:97] De vars liv avslutas av änglarna när de är i ett tillstånd av att kränka sina själar, kommer änglarna att fråga, "Vad var det med er?" De kommer att säga, "Vi var förtryckta på jorden." De kommer att säga, "Var GUDs jord inte rymlig nog för er, för att ni skulle kunna emigrera däri?" För dessa är den slutliga boningen Helvetet, och ett miserabelt öde. [4:98] Hit räknas inte de svaga männen, kvinnorna och barnen, som inte har styrkan eller medlen att finna en väg ut. [4:99] Dessa kan GUD ha överseende med. GUD är Överseende, Förlåtare. [4:100] Den som emigrerar för GUDs sak kommer att finna fantastiska gåvor och rikedom på jorden. För den som lämnar sitt hem, emigrerar till GUD och Hans budbärare, som döden sedan hinner ikapp, finns en belöning reserverad hos GUD. GUD är Förlåtare, Barmhärtigast.

[23:62] Vi belastar aldrig en själ utöver dess tillgångar, och vi för ett dokument som berättar sanningen. Ingen kommer att drabbas av orättvisa.

[52:21] För de som trodde, och deras barn också följde dem i tro, kommer vi att låta deras barn förena sig med dem. Vi kommer aldrig att misslyckas med att belöna dem för något verk. Varje individ ersätts för det han gjort.

[6:152] Ni ska inte röra de föräldralösas pengar förutom på ett ytterst rättfärdigt sätt, tills de uppnår mognad. Ni ska ge full vikt och hela mått när ni bedriver handel, rättvist. Vi belastar ingen själ utöver dess tillgångar. Ni ska vara absolut rättvisa när ni vittnar, även mot era egna släktingar. Ni ska uppfylla ert förbund med GUD. Dessa är Hans budord till er, så att ni ska kunna ta er i akt.

[7:42] Vad gäller de som trodde och förde ett rättfärdigt liv - vi belastar aldrig en själ utöver dess tillgångar - kommer de att tillhöra de som vistas i Paradiset. De vistas däri för evigt.

osv….


I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar