onsdag 2 augusti 2023

Om hadither * utöver Koranens hadith

 I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste                                                      2023-08-02

* Hadith : 458 : Ny, original, Senast, Färsk , Modern, Aktuell, Icke Föregående – Tal, Anförande, Samtal, Föredrag, Ord, Yttrande, - Rapport, Redogörelse, Berättelse, - Intervju

[2:78] Bland dem finns hedningar som inte känner till skriften förutom genom hörsägen, och sedan tror att de kan den. [2:79] Därför, ve dem som förstör skriften med sina egna händer och sedan säger, "Detta har GUD uppenbarat," i strävan efter en ringa materiell förtjänst. Ve dem för sådan förvanskningar, och ve dem för deras olagliga förtjänster.

[3:57] Vad gäller de som tror och som för ett rättfärdigt liv, kommer Han att rikligt belöna dem. GUD älskar inte de orättvisa. [3:58] Detta är uppenbarelserna vi reciterar för dig, som ger ett budskap fullt av visdom.

[3:71] O ni som följer skriften, varför förenar ni sanningen med lögn och döljer sanningen, medvetet?

[6:159] De som delar upp sig i sekter* tillhör inte dig. Deras dom vilar hos GUD, sedan kommer Han att informera dem om allt som de har gjort.

* på grund av olika hadither

[7:185] Har de inte betraktat himmlarnas och jordens herravälde, och alla ting som GUD har skapat? Reflekterar de aldrig över att slutet av deras liv kan vara nära? Vilken Hadith, utöver denna, tror de på?

[17:82] I Koranen sänder vi ner botmedel och nåd för de som tror. Samtidigt ökar det endast ondskan hos de som överträder.

[26:5] Varje gång en påminnelse från den Nådigaste kommer till dem, som är ny, vänder de sig bort i motvilja.

[28:1] T.S.M. [28:2] Dessa (bokstäver) utgör bevis för denna fulländade bok.

[31:6] Bland människorna finns de som upprätthåller grundlösa Hadith, och således avleder andra från GUDs väg utan kunskap, och tar den inte på allvar. Dessa har ådragit sig ett skamfullt straff.

[39:29] GUD skildrar exemplet på en man som använder tvistande partners (Hadith), jämfört med en man som endast använder en enda konsekvent källa (Koran). Är de lika? Prisad vare GUD; de flesta av dem vet inte.

[45:6] Dessa är GUDs uppenbarelser som vi reciterar för dig sanningsenligt. I vilken Hadith annat än GUD och Hans uppenbarelser tror de på? [45:7] Ve alla lögnare, skyldiga.

[68:44] Så, låt Mig ta itu med de som förkastar denna Hadith; vi kommer att föra dem bakom ljuset, på ett sätt de aldrig uppfattar.

[77:50] Vilken Hadith, förutom denna, upprätthåller de?

.

I Guds namn, Barmhärtigaste, Snällaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar